MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ´DEKİ SON DURUM!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Uzun süredir takımla alakalı iyi ya da kötü eleştirel yazılarda bulunmamaya gayret ediyorum. Nitekim ilimizdeki tek kadın basketbol temsilcisi olması ve oynadığı ligin de en üst yer olduğunu iyi biliyorum. Her ne kadar farklı durumlar içinde olmamak için kendimi zorlasam da, bazen işin renginin kaçtığını düşündüğüm anlarda klavyenin başına geçerek kulüple ilgili bazı durumları paylaşmayı uygun görüyorum.

Bu sezona sıkıntı başlayan fakat Boydak Holding gibi önemli bir kuruluşun sponsorluk çatısı altına girerek, mali anlamda büyük ölçüde rahatlayan Bellona Kayseri Basketbol da, ne yazık ki son günlerde ciddi anlamda para sıkıntısı yaşanıyor. Bunun sebebi olarak yönetimi göstermek bu sefer haksızlık olur. Çünkü onlar sezon başında kendilerine verilen sözler karşılığında yaptıkları ödeme planlarını, ne yazık ki gelmeyen paralar yüzünden gerçekleştiremiyorlar. Hal böyle olunca da ödemede, sıkıntılar baş gösteriyor. Bu kulübün 4 ödenek alacağı yeri alenen sizlerle paylaşmıştık. Birincisi Boydak Holding (orada sorun yok), ikincisi Büyükşehir Belediyesi diye belirtilmiş lakin orası da sadece vaat edilenin bir bölümün ödemesini gerçekleştirmiş, üçüncüsü iddia siteleri ki burada sorun olmadan ödemeler geliyor ve dördüncüsü de Kayseri Şeker Fabrikası. İşte bu kurumda sponsorluk için söz vermiş olsa da, ne yazık ki ödemede aynı tavır içinde bulunmamış. Kulağıma gelen fısıltıya göre aslında fabrika parayı hazır etmiş, lakin ödeme futbola yapılmış. ?Bu nasıl bir iş?´ diyeceksiniz, şaşkınım bende pek anlamadım.

Şimdi yabancı oyuncular paraları ödenmediği için maçlara, hatta idmanlara çıkmıyorlar. Elbette ki her sporcunu alnının terini ödemek zorundayız. Bunu yapmazsak, onlarında idmana veya maça çıkmama hakları vardır. Onlarda kendilerince haklı diyebiliriz. Ama bu yaşananlar ilimiz açısından pek iç açıcı bir durumu yansıtmıyor. Kayseri adının itibarı açısından zarar veriyor. Bu nedenle ilimiz yöneticilerinin bu duruma bir an önce sahip çıkması gerekiyor. Kulübün ligde kalışında sorun yok ama imajının da aynı yerde olması için gelin birlik olalım ve şu sıkıntıları aşalım?