MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ, KIL PAYI KURTARIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda yeni dönem ve yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanan Bellona Kayseri, son günlerde ortaya kondukları performansla tehlike çanlarını çaldırmaya başladı. Özellikle ligde düşecek denilen rakipleri karşısında oldukça fazla zorlanan ve maçları uzatmalarda galibiyet alarak tamamlayan oyuncuların, üzerlerinde nasıl bir baskı var bilemiyorum. Normalde kulübün ne denli zor şartlarda ligde kaldığını bilen taraftar veya basketbol sever, oynanan müsabakalarda iyi performansların ortaya konmasına memnun oluyorlar.

Takımın ligde hedefinin üst sıralar olduğunu biliyoruz. Ligin altında yer almayacağı ve ligden düşme konusunda iki takımın bu boşluğu dolduracağı için sorun yaşamayacaklarını söyleyen teknik ekibin son günlerde alınan sonuçlar karşısında şaşkın olduklarını düşünüyorum. Son olarak oynanan İstanbul maçı bu şaşkınlığımızı bir kat daha artırmış oldu. Çünkü ligin alt sıralarında düşmesine kesin gözle bakılan İstanbul Üniversite, temsilcimiz karşısında devleşti ya da biz öyle olmasına izin verdik. Bu karşılaşmada uzatma dakikaları oynayan ve rakibini 2 sayı farkla yenen Bellona Kayseri´de, ?Son günlerde bir şeyler ters mi gidiyor?´ diye düşündürmeye başladı.

Umarım bu kötü sonuçlar veya performanslar en kısa sürede biter. Bellona Kayseri, bu sezon çok üst sıralarda olmasa da ligin en altında olmamalıdır?