MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ, HATAY´I BEKLİYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketboldaki temsilcimiz Bellona Kayseri, bu hafta oynayacağı karşılaşma ile ligin ilk yarısını tamamlamış olacak. Kendi sahasında ve seyircisi önünde ligin güçlü ekiplerinden Hatay ile karşılaşacak. Bu maçta alınacak avantajlı bir sonuç, takımımızın son yaptığı transferlerin takıma yaptığı katkı olarak da yorumlanabilecek. Bellona Kayseri lige başlarken oluşturduğu kadrosunda birkaç revizyona gitmek durumunda kaldı. Bu olayın bir bölümü zorunlu, bir bölümü ise takım performansını arttırabilmek adına yapıldı. Özellikle oyuncuların saha içerisindeki performansları teknik heyet tarafından ilk yarının bu son maçına kadar tek tek not edildi ve gözlemlendi.

Amerikalı oyuncunun biri giderken, biri geldi. Bellona Kayseri´nin, aldığı sonuçlarla ilgili fazla yorum yapmamak gerektiğini ligin başında ifade etmiştim. Aynı düşünceleri yine söylüyorum. Alınan sonuçlar karşısında Bellona Kayseri´nin transferleri ve gücü ancak bu kadar diyebiliyoruz. Mali açıdan ne denli zor dönemlerin içinde olunduğunu biliyoruz. Buna rağmen bazı maçların bu söylemin dışında olduğunu da belirtmek isterim. O maçlarda Allah´tan ki uzatmalarda galip gelmesini bildik. Bellona Kayseri,  bu sezon iyi ya da kötü ligi orta sıralarda bitirmenin hesabı içerisinde. Umarım son gelen takviye ile birlikte takım hedefini birazcık daha yükseltebilir. Oyuncular da inanırlarsa, ligde ilk 8 takım içerisine girerek en azından ortalarda oynama şansını elde ederler.

Kısacası bu anlatımlardan sonra kendi sahasında Hatay´ı konuk edecek olan Bellona Kayseri´yi yalnız bırakmamak adına tüm sporseverlerin tribünde yerlerini almalarını istiyorum. Onların verecekleri destek, oyuncuların saha içindeki performanslarını artıracaktır. Bunun daha öncesinde birçok örneğini gördük. O yüzden gerek sporseverler, gerekse de takım oyuncuları bu birlikteliği sağladıkları takdirde, Hatay karşısında çok iyi bir mücadele örneği göstereceklerdir?