MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ BASKETBOL´A YAZIK OLUR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizin kadın basketbolundaki köklü kulüplerinden olan ve uzun süredir başarılı bir şekilde hem ülke içinde hem de ülke dışında adını duyuran Bellona Kayseri Basketbol´da bu sezon başında yaşanan maddi sıkıntıların büyük bir bölümü aşılmış ve takım ligde mücadele eder bir hale gelmişti. Yönetim ve teknik heyetin gayretli çalışmalarını burada bir kez daha belirtmek isterim. Yönetim derken de sadece belli bazı isimleri bu işe dâhil edersek doğrusunu yapmış oluruz.

Bellona Kayseri Basketbol böylesi zor bir süreçten geçti geçmesine ama lig içinde yaşanan bazı olaylar yeni yıl öncesinde takımın mutlaka transfer yapmasını gerektirir hal aldı. Kadrodaki oyuncuların performansından, teknik heyetin ne kadar mutlu olmadığını bilsek de bu durumun parasızlık yüzünden olduğunu ve bu şekilde takımı ligde bırakmaya gayret edeceklerini de bilmeliyiz.

Teknik heyetin başı şu sıralar sakatlıklarla hem de uzun soluklu sakatlıklarla dertte. ABD´li oyuncu Anne Marie Armstrong´un sakatlanması ve bunun da uzun soluklu olup dönemi kapatması teknik heyeti ve yönetimi kara kara düşündürüyor. Teknik heyet ?eldekini de kaybettik, kimle olacak?´ diye sorarken; yönetim de ?gelen bir miktar parayla borçları ödüyoruz, geri kalanla da takımı idare ediyoruz. Yeni bir kaynak nasıl olacak da, hem transfer yasağı, hem de bu oyuncu yerine bir yenisini bulacağız?´ demeye başladı.

Bunu nasıl yaparlar? Bilinen tek yol; sponsorların kapılarını aşındırmak ve yenilerini bulmak olacaktır. Bildiğim kadarıyla 100 bin Avro ile bu takım tüm bu sorunlarından kurtulur ve ligde ilk 8 içinde yer almak için mücadele eder. Şimdi bu meblağ konusunda kimin kapısı çalınacak? Bakınız bu konuda birçok adres var ama söz verildiği halde hala yerine getirmeyen başta Kayseri Şeker Fabrikası´na işin düştüğünü belirtmek isterim. Nitekim bu, Kayseri´ye hizmet için yapılıyor. Yapılan yardımlar da vergiden düşüyor. Havadan veya gizli kapaklı aktarımlar gibi konulardan da bahsedilmiyor. O zaman net bir şekilde devletin alacağı vergi, takımlara sponsor olarak verilebiliyor. Umarım Kayseri Şeker´in başındaki isimler bu konuya eğilir.

Diğer yandan hiçbir yerden ses çıkmaz ise o zaman Boydak Holding´e (sağ olsunlar Kayserili olmasalar da, Kayseri sosyal yaşamı için gerekenleri sonuna kadar yerine getiren bir yönetim ve CEO´su var) başvurulacak. O kadar yardımda bulunuldu bunlar heba olmasın diye, ya sponsorluk yılı uzatılacak ya da farklı bir sponsorluk yolu ile bu takım bu meblağ ile desteklenerek, en azından bu sene adını yeniden başarılı bir şekilde ligde dolaştıracak. Zaten biz takıma Bellona Kayseri Basketbol diyoruz ki!..