MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ, AVRUPA´DA FARKLI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bellona Kayseri Basketbol bu sezon gerçekten çok farklı bir havada oyun oynuyor. Avrupa´da kupa maçlarında mücadele hakkını şans eseri eline geçirse de, bunun ne kadar büyük bir nimet olduğunu herkese gösterircesine rakiplerine acımadan eski takım hüviyetine bürünerek sahada mucizeler gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Lig maçlarında da bu sezon çok can yakacak gibi bir görüntü veren takımda Euro Cup grup ilk maçında Polonyalı rakibi karşısında sahada etkin bir oyun ortaya koyan temsilcimizin maçta zaman zaman rakibin baskısını kabul eder gibi bir görüntü ortaya çıkartması beni endişeye sürüklese de sonuçta maçı kazanan ekibin temsilcimiz olması derin bir oh çektirdi.

Bellona Kayseri Basketbol oynadığı karşılaşmalarda rakipleriyle periyot periyot farklılık göstermeye devam ediyor. Bu sezon kadroya dahil olan yabancı oyuncuların ortaya koyduğu performansın ilerleyen haftalarda daha da etkili olmasını bekliyorum.

Avrupa´da önemli başarılar elde etmiş bir takımın yeniden eski günlerine dönmüş olması beni fazlasıyla memnun ediyor. Her ne kadar mali olarak hala sıkıntılı bir süreç içinde olsalar da eldeki imkânlarla şapkadan tavşan çıkartmayı başaran bir kulüp olan Bellona Kayseri Basketbol´un destek konusunda bir tık daha fazlalığı hak ettiğini düşünüyorum. Futbolda yakalanamayan başarılı sonuç en azından Avrupa´da Bellona Kayseri ile sürdürülüyor. Kadın basketbolunda önemli bir şehir olan Kayseri´nin de üzerine düşeni yapması ve takımın çok küçük dokunuşlarla daha sağlam yere basan bir havada olması gerekiyor?