MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜSPOR İÇİN AVRUPA!


Basketbolda ilimizi başarılı bir şekilde ligde temsil eden Bellona AGÜ Spor şimdide Avrupa arenasında ülkemizi temsil edecek. Geçtiğimiz hafta oynanan maçta rakibine mağlubiyet yaşatan ve sıkıntılı bir haftayı eksik olmasına rağmen geride bırakan Bellona AGÜ Spor için artık lig ve Avrupa maçları zor geçmeyeceğe benziyor. Eksik olan oyuncularını da kadrosuna katan Bellona AGÜ Spor güçlü yapısı ile rakiplerini bu sezon da korkutmaya devam edecek.
İlimizde oynanan Beşiktaş ve Avrupa maçını canlı bir şekilde izleme fırsatı buldum. Burada dikkatimi çeken tek nokta Bellona AGÜ´ye yapılacak katı defansta takımın işin içinden çıkamamasıdır. Öyle ki Beşiktaş maçında bir ara bayanlar beni çok korkuttular. Özellikle katı defans uygulayan Beşiktaş potasının altına inen AGÜ´lü bayanlar bir türlü pota da sayı bulamadılar. Ne zaman rakip alan savunmasından vazgeçip biraz defansını esnetti o dakikadan sonra sayılarla rakibin savunmasını kırdılar.
İşte AGÜ´de uzun oyunculardan yoksun olunmaması belki ilk haftalarda böyle sonuçların alınmasına neden oldu ama bundan sonraki süreçte umarım bu sorununda üstesinden gelinir. Hele birde iki takviye daha kadroya dahil olunca değmeyin Bellona AGÜ Spor´un keyfine. Koç Ayhan Avcı biraz zaman diyor umarım bu zaman ay bazında olmaz?