VELİ ALTINKAYA


BEKİR ABİ NET KONUŞUYOR

BEKİR ABİ NET KONUŞUYOR


Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız önceki akşam Yusuf Yerli ile birlikte konuğumuzdu. Yaklaşyan yerel seçimleri konuştuk. Başkan Yıldız söyleceklerinin hepsini net ortaya koydu.Konuştuğumuz konulardan bir bölümünün başlıklarına dair Başkan Yıldız’ın sböyledikleri aynen şöyle.:

 "Genel Merkez yaptığı bütün anketlerde, önce kendini soruyor, yani AK Parti yarın bir milletvekili seçimi olsa kaçıncı sırada yer alır  diye. Bir defa uzak yakın, ciddi gayri ciddi, ucundan kenarından her türlü anketi göz önüne aldığımızda, anket firmaları AK Parti`yi %50 bandında görüyor.AK Parti`nin kendi yaptığı anketlerde ise Türkiye genelinde  %51,5 oy oranı çıkıyor.  Şimdi bazı şehirlerde oy oranı  %60 larda, yine bazı şehirler  % 60`ın üzerinde, bazı şehirler var %40, yine bazı şehirler var %50`nin üzerinde, bazı şehirler var %50`nin altında.  AK Parti  Genel Merkezi`nin  yaptığı çalışmalarda yani kendi bulgularında  Kayseri % 60`ın üzerindeki bir şehir. Bu tür şehirlere Genel Merkez`in bakışı daha problemsiz;  daha rahat, daha sorunsuz ve bir kaç puan daha artması bekleniyor. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye bakarken önündeki bu bulguları değerlendiriyor Genel Merkez. Tabi ki her parti genel merkezinin bazı şehirlere bir bakış açısı vardır. Kayseri daha sıcak daha sempatik, daha problemsiz bir şehir olarak görülüyor. Bu nedenle de "Kayseri`nin Belediye Başkanlığı belirlenmesi 2,5 dakika sürer" dedim daha önceki açıklamalarımda. Bunların bir de önce açıklanması, sonra açıklanma konusu var.  Oda şöyle  Genel Merkez`in umumen açıkladığı bir takvim var. Bu takvime göre  önce %60`ın üzerinde oy potansiyeli olan şehirlerin başkan adayları  açıklanır. Kayseri`de %60`ın üzerinde olan bir şehir olduğu için, en önce açıklanacak şehirlerden biridir kanaatimce.Bunun yanında Erzurum, Konya, Maraş,Kocaeli,Şanlıurfa gibi şehirleri önce açıklama niyetindeler.

Bu şehirler  %60`ın üzerinde. AK Parti açısından verimli şehirler. Ama, yeni büyükşehir yasası nedeniyle hinterland genişlediği için, bu Sarız`ın en uç köyünde de görünecek, Yahyalı`nın en uç köyünde de görünecek, Felahiye`nin en uç köyünde de. Bu nedenle zamana ihtiyaç var. Ama sorunsuz bir açıklamayla bu benim  beklentim ve tahminim.Her zaman genel merkez adayı tasarruf etmekte,değiştirmekte istediğini koymakta serbesttir. Fakat şimdi ortada kendi yaptığı çalışmaları, Kayseri`nin genel pozisyonu var.Yani AK Parti Genel Merkezi  iyi bir takiple kendi işini az hata bırakacak şekilde önünde koyuyor. Bu bakımdan Kayseri gündeme geldiğinde çok fazla mesai sarf etmez diye düşünüyorum ve ilk açıklamayı da Parti Genel Merkezi`nin Danışma Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Eylül sonunda veya Ekim başında bir paket şehir açıklanacak diyor. Arkasından peyderpey açıklamalar gelecek. Ben de Sn. Mehmet Özhaseki`nin bu açıklanacak ilk grup arasında olacağını tahmin ediyorum."

"Kayseri`deki ilçelerin durumuna gelince, ilçelerde iki özellik var. Birincisi AK Parti Kayseri`de güçlü bir taraftara sahip, yani %65 - % 66`yı aldı zaten geçtiğimiz seçimlerde. Bu durumda fazla bir oynama olmamış, yani milletvekilliği seçimlerinde de aşağı yukarı aynı oran yakalanmıştır. İkincisi, dışarıdaki ilçelerde hinterlanda bağlanmak heyecan meydana getirmiş.İlçelerdeki insanların Kayseri`ye gelip gittiğinde kafasında gördüğü Kayseri, hinterland ile kendilerine de gelir ümidi var. Bir hizmet talepleri var ve bu hizmetin bu kanalla çok kolay geleceğini düşünüyor vatandaş. Bakın biz geriye doğru seçimlerde diyelim Erkilet`te, Hisarcık`ta Hacılar`da bir çok yerde yaşadık. 25 km idi hinterland 5 tanesi girdi. Örneğin Erkilet`te, soru neydi? Biz Erkilet`i Kocasinan`a bağlasak mı hizmet olur, yoksa Erkilet Belediyesi kalsın mı? O gün haklı bir tereddüt vardı. Ama, şimdi Erkilet`te ,Kıranardı` da,Hisarcık`ta sorduğunuz zaman %95 itibariyle "Çok isabetli oldu, biz 300 sene geçse bu hizmeti alamazdık" diyor. Şimdi bunu diğer ilçelerdeki hemşehrilerimiz de duyuyor.Şimdi ben unsurları söylüyorum.Birincisi, on bir ileçede Mehmet Özhaseki gerçeği var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi gerçeği var,diğer ilçelerdeki vatandaşlar  da buradan yola çıkarak bu hizmeti biz de alırız diyor. İkincisi, AK Parti gerçeği var.AK Parti`nin oy potansiyeli yüksek %65 - %68 `lerde bu ilçelerde.Hal böyle olunca eğer ilçe belediye başkanlık adaylıklarında özel bir yanlışlık yapılmazsa çalışkan, güler yüzlü bir aday bulduğu zaman AK Parti’nin kazanmama şansı yok."

 "Kayseri için çok güzel yeni hazırlıklarımız, projelerimiz var. Daha devam eden projelerle bitmiyor yani ,yeni dönemde bir çok projemiz var, vatandaşı heyecanlandıracak. Önümüzdeki zamanlarda Genel Merkez Mehmet Özhaseki`yi belediye başkanlıkları arasında açıklarsa inşalah, projelerimizi de açıklayacağız. Bu arada diyelim başka bir aday belirlendi. Başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere, hepimiz o adayı seçene kadar seçtirene kadar gayret eder inşallah tertemiz teslim ederiz. Yani illa falan olacak diye bir şeyimiz yok. Biz bir takımdan bahsediyoruz. Fakat Mehmet Özhaseki kazanımı da bu şehrin bir kazanımı. Kolay kazanım değil. İnsan kolay kazanılmıyor diye söylemek istiyorum. Bir Taner Yıldız da kolay yetişmiyor. Bakın Taner Yıldız henüz Enerji Bakanı değilken Türkiye`deki enerji piyasası içerisinde bulunan insanlara, yani büyük müteahitlere, uluslararası enerji piyasası içerisinde bulunanlara kağıt uzatırdım,’ ya lütfen size göre şöyle bir beş kişi yazar mısınız dünyadaki enerji işlerinden anladığını düşündüğünüz kimler var’ diye. Bu aldığım cevaplar içerisinde,aldığım listelerde istisnasız Taner Yıldız olurdu.Bu bakımdan Taner Bey`in enerji alanı içerisinde daha teksif etmesi, daha gelişmesi bu ülkeye o alanda daha fazla faydalı olur. Mehmet Özhaseki işte 20 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyor.Bir çok bilgiye hakim oldu, bir çok yeteneğini ortaya koydu. Bu bakımdan önümüzdeki seçimlerde Mehmet Özhaseki kardeşimin adaylığı bir hak imiş gibi geliyor. Ama olmazsa da yapacağımız hiç bir şey de yoktur."

 "Seçimlere daha 6-7 ay var. Şimdiden açıklama yapılır da, halen görevde olan bir belediye başkanımız yeniden aday gösterilmezse,bu durum hizmet açısından sıkıntı yaratır. Bu cihetle AK Parti 5 ilçeyi erken açıklayabilir.Ancak, diğer 11 ilçenin başkan adaylarının açıklanmasının zaman alacağını zannediyorum."