VELİ ALTINKAYA


BAŞSAVCI: KİMSEYİ DİNLETMEDİK

BAŞSAVCI: KİMSEYİ DİNLETMEDİK


CHP’li Atilla Kart ve CHP’nin Sayın Genel Başkanı bu soruşturma süreci ile ilgili olarak her vesile ile yaptıkları açıklamada Yargı mensuplarını topyekün “Siyasi  töhmet altında”  gösteren ifadeler kullandılar.
Üç savcı  soruşturmayı sürdürürken doğru bir  adımla mahkeme’den dosya’ya tarafların ulaşmamaları için “Gizlilik kararı” aldırmışlardı. O dönemde  dosyada Başkan Özhaseki ile ilgili üç aylık bir dinleme kararının olduğu duyumu ulaştı bana... Ama  dosya’ya ulaşma imkanı olmayınca bunu teyit ettiremedik. İddianame safasında dosya alenileşti. İçeriğinde böyle bir dinleme kararı yoktu.
 CHP’lilerin iktidarın yargıya baskı yaptığı iddiaları üzerine önceki gün, “Bu nasıl baskı ki Cumhurbaşkanı ve Başbakanın kefil olduğu bir ismin soruşturma çerçevesinde dinlendiği duyumunu aldım” mealinde bu cümleyi kullanarak konuyu bu sütuna taşımıştım.
Önceki gün akşam saatlerinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı  Sayın Bülent Bingöl aradı ve “Veli Bey böyle bir duyum aldığınızı yazmışsınız. O  soruşturma sürecinde ne Sayın Başkan Özhaseki’nin ne de bir başka ismin  dinlenmesine ilişkin bir savcılık talebi, ya da mahkeme kararı kesinlikle yok” dedi.
CHP Sözcüleri artık Kayseri ile ilgili bu konuları gündeme getirmemeli.Yargı bu iddiaların neredeyse tamamına yakınını karara bağladı. Halen devam eden  maddi manevi tazminat davaları ile İncesu merkezli ceza davasında da yargı süreci işliyor... Bırakalım yargı mensupları ellerindeki veriler ve  vicdani kanaatları ile hüküm ihdas etsinler.
Bakın Sayın Kart Kayseri’ de  yaptığı son basın toplantısında İstanbul Başsavcı vekili Sayın Zekeriya Öz’ün Cumhuriyetin ve devletin savcısı olmadığını “Ajan ve hükümet memuru” olduğunu iddia etti...
Benzeri cümleleri güya kendisine randevu vermediği gerekcesiyle bizim Başsavcı’ya söylemişti. Manşette ayrıntıları var, okuyun, Başsavcı’nın Ankara’da açtığı davadan Sayın Kart mahkum oldu...
İktidarda da, muhealefetde de olsa siyasetçi hizmet odaklı söylemlerde bulunmalı. Haktan ve hukuktan şaşmamalı....
İKİ SUÇ DUYURUSU
Dün bir gazetemizde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız’la ilgili  soruişturma izni verildiğine dair haber vardı. Haber genel hatları ile doğru...
Önceki  Sayın Vali’nin muhakkik raporu doğrultusunda soruşturma izni vermediği konuda mevcut Valimiz dosyayı yeniden açarak böyle bir konuyu yargıya intikal ettirdi.Yargının gereğini yapacağından şüphem yok...
Soruşturmanın sonucunu bekleyelim, ne çıkacağını hep birlikte görürüz. İnşallah Tosya’ya pirince gidenler evdeki bulgurdan olmazlar.
Kayseri Adliyesi’ne inhtikal etmiş iki konu daha var. Bunlardan biri Sayın Vali’nin talimatıyla malum Fenerbahçe maçı sonrasında Sayın Genel Sekreter’in makam şoförünün derdest edilerek karakola götürülmesi...
Şoförün bu noktada Sayın Vali’nin koruma polisleri hakkında “Görevi kötüye kullanma - Seyahat hürriyetini tahdit” iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu öğrendim. Bakalım soruşturmanın sonucu ne olacak?
Bir diğer konu ise daha  ilginç... Özel İdare Genel Sekreteri’nin İl  Gençlik ve Spor Hiz- metleri Müdürü hakkında  yanılmıyorsam “Gerçeğe aykırı belge düzenlemek” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu duydum.
Bunların bir bölümü ile ilgili  soruşturma iddiaları izne tabi. O iznin verilip verilmeyeceği de şüpheli. Ama, Kayseri’de kamu görevlilerinin bu noktaya gelmesi acı değil mi?.
Mış… Miş… Muş…
00- Kayseri Başsavcısı   kendisine “Hükümetin ajanı” diyen  CHP Milletvekili Atilla Kart’ı Ankara’da açılan davada  4 bin lira tazminata mahkum ettirmiş.
00- Özel İdare Genel Sekreteri Gençlik Spor Müdürü hakkında, şoförü de Vali’nin korumaları ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.
00- Kayseri’nin bir numa -rası, önceki gün bakanlığının üç numarası ile görülmüş.
00- Yargıtay’ın “Hukuki el atma içtihadı” Türkiye’de tüm belediyeleri sıkıntıya sokmuş.
00- Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri iyi niyetli bir gayretle hizmet etmeye çalışıyormuş.
KAMU HASTENELERİ
  GENEL SEKRETERİ
Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarını yeniden yapılandırdı. Yeni uygulama hangi ülkelerde var ve başarılımı doğrusu bilmiyorum. Ama, özellikle hastaneler “Genel sekreterlik” adı altında yeni bir yönetimle idare edilecek.Genel sekreter atandı, sonra cümlesi bir seminere tabi tutuldu ve bölgelerine gittiler. Kayseri’ye de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim üyelerinden  Prof.Ahmet Küçekmerdan atandı. Hoca’yı memleketinden ve sektöründen tanıyan bir kaç dostumla konuştum, hakkında bende  müsbet  intibalar oluştu... Dünkü basın toplantısında da ayaküstü tanıştık. İnşallah muaffak olur.Olmak zorunda. Basın toplantısı için girdiğim hastanenin otoparkından aracımla zor çıktım. Hastanenin içi kimbilir ne  halde. Geçenlerde çocuk hastanesi ile ilgili bir meslektaşım aradı. Sağlık Müdürümüzle üç kez telefonla konuştum.Yani Hoca’nın işi hiçte kolay değil, Allah yardımcısı olsun.