VELİ ALTINKAYA


BAŞKANLARIN ÇOĞU GİDİCİ

BAŞKANLARIN ÇOĞU GİDİCİ


AK Parti Büyükşehir adayını resmen açıkladı... İlçelerle ilgili belirsizlik ise sürüyor. Muhtemelki ilçeler 15 Aralık gibi açıklanacak.

AK Parti 2009 seçimlerinde Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar, İncesu,Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Özvatan ilçelerinde belediye başkanlığını kazandı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz’e arkadaşlarımız Kayseri hedeflerini sormuş. Başkan “16 artı bir” diyerek Büyükşehir ve tüm ilçelerde iddialı olduklarını söylemiş.

Elbette her partinin seçimlere iddialı hazırlanmasından doğal birşey olmaz. AK Parti’nin Kayseri’de birinci parti çıkacağını ikili görüşmelerde muhalefet adayları da kabul ediyor...

Ama muhalefet özellikle taşra ilçelerinin bir bölümünde aday endeksli umutlular.Ama henüz tüm adaylar sahaya inmediği için kesin bir hüküm vermek doğru olmaz.

Aylar önce AK Parti’nin 11 ilçe belediye başkanından 8’ini yeniden aday göstermeyeceği yolunda bir bilgi notu paylaşmıştım.

Bugün bu not hala geçerliliğini koruduğu gibi, sekizin üzerinde sayı bir-iki daha artarsa benim için sürpriz olmaz.,

Böyle bir hamle Genel Merkez tarafından kabul görürse aslında bir “devrim” sayılır.

AK Parti İl Teşkilatı’nın kafasında bir ay kadar önce 16 ilçenin neredeyse 15’i tamam gibiydi.

Sonra hesaplar biraz karıştı. Şekillenmiş birkaç adayla ilgili olumsuzluklar ve bazı büyüklerimizin müdahalesi ile yeni bir arayışa girildi.

 Şimdilerde bu ilçelerle ilgili son hamleler yapılıyor. Memur, parti yöneticisi veya kamu kuruluşu niteliğindeki meslek örgütü yöneticilerinden aday olacakların istifaları için son gün. Bugün belki bazı ilçeler için bazı isimlerin istifa ettiğini duyacağız. Ama görünen o ki AK Parti mevcut belediye başkanlarının % 85-90’ını aday göstermeyecek gibi...

FEN LİSESİ’NİN

PANSİYONU

 Perşembe akşam geç saatlerde bir dostumun evine oturmaya gidiyordum. İstasyon Caddesi üzerinde arabayı park etmiştim ki, tanımadığım,orta yaşlı bir beyefendi “Veli Bey bir dakikanızı alabilir miyim?” dedi...

Durdum; ‘Buyrun’ dedim...

Çocuğu Fen Lisesi’nde okuyormuş. Kayseri Fen Lisesi  malum yatılı... Çocuklar “pansiyon”da kalıyorlar.. Pansiyonun sıkıntılı olduğunu söyledi. ‘Odalar kaç kişilik?” dedim. ’Yedi’ dedi...

İçime sinmedi...

Gidip görüp, araştırıp, soruşturmuş değilim. Ama,bir öğrenci velisinin beyanına itibar ederek yazıyorum bunları...

 Allah aşkına 7 kişilik pansiyon Kayseri Fen Lisesi’ne yakışıyor mu?. Bu güzide okulumuzun açılışının üzerinden neredeyse 30 yıl geçti. Kenan Evren Cumhurbaşkanı iken 1984 yılının mayıs ayında açmıştı... (Bizim cezaevine girmemize neden olan ziyaret)

O tarihten sonra bazı ek binalar yapıldığını biliyorum, ama, belliki pansiyona yönelik ciddi bir çalışma yapılmamış.

Eski Milli Eğitim müdürlerimizden Erdoğan Ayata’nın okul müdürlüğü döneminde epeyce bir çalışma yapılmıştı. Demek ki sonrasında çivi çakılmamış..

 Fen liseleri başarılı çocuklarımızın okuduğu okullar. Bir dönem Kayseri Fen Lisesi’nin başarı ortalamasının Türkiye’ de ilk üçte yer aldığını bilirim. Gelinen noktada sanki başarı grafiğinde de düşüş var... 7 öğrencinin aynı odada kaldığı bir pansiyondaki öğrenciler nasıl ayrı ayrı derslere çalışıp başarılı olacak...

Ama devlet bütçesi, ama bir hayırsever marifetiyle mutlaka Fen Lisesi’ne modern pansiyonlar ve gerekirse yeni derslikler yapılmalıdır.

Bu noktada İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin hayırseverleri ve siyasileri harekete geçirmesini umarım.

00-Genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan Kayseri heyeti bazı “özel” görüşmeler de yapmış.

00- KAYSO Sanayi Gecesi’ne iki bakan katılmış.

00- KAYSO Başkanı Boydak, kredi kartlarına yönelik uygulamalar konusunda Hükumeti uyarmış.

00- Boydak Grubunun üç şirketine yönelik vergi inceleme si ‘mutad’mış.

00- AK Parti’de bazı ilçeler için dün akşam ve bugün istifa edecekler merak ediliyormuş.

00- AK Parti ilçe ilçe anketlerle ‘nabız’ tutuyormuş.

00- Kayseri Fen Lisesi’nin 7 şer kişilik pansiyonu Kayseri’ ye yakışmıyormuş.

00-CHP İl yönetimi pazartesi başkan adaylarıyla ‘resmen’ görüşecekmiş.

 

CHP SON VİRAJDA

Cumadan sonra CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’la kısa bir telefon görüşmesi yaptım.” Sayın Başkan, adayları ne yaptınız?.” “Veliciğim son aşamaya geldik. 14-15 adayla ilgili ilçe yönetimleri nihai kararlarını en geç pazartesi gününe kadar bize bildirecek. Biz de aynı gün toplanarak kararımızı alacağız ve PM’den geçmesi için Genel Merkez’in takdirine sunacağız” dedi.17 Belediye başkanından 14’ü belli olmuş gibi... Anlaşılan CHP’nin Büyükşehir, Melikgazi ve Talas’a dair kafası hala karaışık. Belki Talas’ı Cemal Sümengen’le aşacaklar. Ama özellikle Melikgazi konusunda arayış sürüyor. Büyükşehir için ise şimdilik “çantada iki isim” var. Ama,arayışlar sürüyor.