VELİ ALTINKAYA


BAŞKAN İLK KAZMAYI BURAYA VURMALI

BAŞKAN İLK KAZMAYI BURAYA VURMALI


Başkan Özhaseki’nin “Ufuktaki Kent Kayseri” sunumunu dikkatlice takip etmeye çalıştım. Çıkışta verilen “Şehir Unutmaz”  başlıklı katalog ya da kısmi “ seçim beyannamesi”ni de inceledim.

Başkan yeni dönemde öncelikle ulaşım, yani trafikle ilgili projelere başlamalı.

Millet iradesine elbette saygılıyız; ama, Özhaseki’nin yeniden kazanacağı kesin. Bugün muhalifleri dahi “Kazanır da, acaba kaçla kazanır” sorusuna cevap arıyor.

 Başkan bugünden tezi yok, teknik heyetine trafiği rahatlatacak projelerin ihalesi ile ilgili sürecin seçim tarihini beklemeden başlatılması talimatını vermelidir. Hatta bazı katlı kavşaklarla alt ve üst geçitlerin ihalesi yapılmalı ve hava şartları müsaade ederse temelleri dahi atılmalıdır.

“Trafiğin yoğun olduğu tüm noktalara yeni çözümler geliştirildi. Modern katlı kavşaklar, Kayseri’ye yakışan bir şekilde projelendirildi. Yeşil alan ve çevre düzenlemeleri ile birlikte prestij projelerle Kayseri trafiği sorunsuz akmaya devam edecek...”

Böyle diyor Başkan Özhaseki; dağıtılan  katalog ya da hizmet kitapçığında...

Hizmet kitapçığının bir başka yerinde  “Gelişen ve büyüyen Kayseri’de, trafik sorunlarını ortadan kaldıracak  kapsamlı bir ulaşım master planı uygulamaya giriyor.” denilerek yapılacak işler şu başlıklarla sıralanmış.

-20 adet katlı kavşak

-23 alt ve üst geçit

-Yeni alternatif yollar

-Akıllı sinyalizasyon sistemi

-Toplu taşım, transit koridorlar.

Bunların herbirinin ayrı ayrı önemli olduğu muhakkak... Yapılan prova  çizimlere baktım, özellikle katlı kavşaklarla alt-üst geçitler göze hoş geliyor.

Katkı kavşak ve alt-üst geçitlerin yapılması mutlaka zaman alır. Kimi altı ay sürer, kimi bir yıl...

Sinyalizasyon ve transit koridorlarla ring yollarının bir-iki ufak düzenleme ve UKOME kararıyla çözüleceği kanaatindeyim.

Bazı yolların, mesala İstasyon ve Hastane caddelerinin tek yönlü yol haline dönüştürülmesi için acaba erken mi?

Veya bu iki önemli caddenin dışında başkaca caddelerde park yasağı ve tek yönlü trafik akışı kararları almak seçim öncesinde de rahatlama sağlamaz mı?..

 Öncelikle mevcut bazı kavşaklarla (geçit noktaları ) sinyalizasyon düzenlemeleri devre dışı bırakılmalıdır.

Maalesef bir neredeyse evimizin ve işyerimizin önüne 50 metre gitmeden dönmek istiyoruz. Oysa gerekirse bazı noktalarda bir-iki km gittikten sonra kavşak-ışık olmalı. 20 metrede bir ışığın olduğu yollarımız var.

Eminim raylı sistem ve bu çalışmalarla trafik akışımız daha güzel olacak.

VENHAR HANIM’I

ÜZGÜN GÖRDÜM

Venhar Pakırtaşı’nı belediye meclis üyesi olunca tanıdım. Venhar Hanım. Bir yılı aşkın süredir AK Parti Kadın Kolları Başkanlığını da sürdürüyor.

Başarılı, işini iyi yapmaya odaklanmış, nezaketli bir hanım.

Bana göre, siyaset yapmaya devam ederse Parti’nin Kayseri’deki gelecek politikalarında etkili yerlerde olur,olmalı.

Bir ay kadar önce Venhar Pakırdaşı’nın Hacılar belediye başkan adaylığının “direkten döndüğü”nü yazmıştım.

Geçenlerde Başkan Özhaseki’nin “Ufukdtaki  Kent Kayseri” sunumu öncesi ayaküstü kısaca sohbet ettik. Yazdığımdan alınmış. Bunu söylerken de asla nezaketini bozmadı ve hatta;“Sizin kaleminize konu olmak bizim için sevindirici” diyerek, yukarıdaki tespitlerimin doğruluğunu bir daha teyit etti.

“Yaz” demedi.  Ama,yazmak boynumuzun borcu. Hacılar veya bir başka yer için hiçbir talebinin olmadığını söyledi. Daha önce yazdığım  yazının başlığı “AK Parti’nin kadın adayı direkten döndü” şeklindeydi. Biraz da “direkten döndü” tabirine üzülmüş. Bu tabirden “beklenti” manasını çıkartılacağı kanaatına varmış olmali ki “ Bugünde,yarın da hiçbir talebim yok” dedi...

00-Başkan Özhaseki ilçe seferlerine Yeşilhisar’la başlamış.

00-Başkan Özhaseki’nin yeni projeleri dilden dile konuşulmaya başlanmış.

00- Keleştemur’un  rektörlüğü döneminde ERÜ’ye önemli merkezler yapılmış.

00-AK Parti ilçe adaylarının açıklanması an meselesiymiş.

00-HDP Kayseri’den İshak Tacar’ı Büyükşehir adayı gösterecekmiş.

00- MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu  Başbakan ve IHH’ ya ağır yüklenerek “Asıl Haşhaşiler IHH’cılar” demiş.

00-Cuma hutbesinde hocalar yağmur duası yapmış.

00- Melikgazi’nin başarılı başkan yardımcısı Hayati Karaslan beklenmedik bir şekilde emekli olmuş.

 

HAYATİ

KARAASLAN

Hayati Karaslan’ı Melikgazi Belediyesi özel kalem müdürü iken tanıdım. 20 yılı geçti. Geçtiğimiz yerel seçimlerin hemen öncesinde Başkan Büyükkılıç tarafından doğru bir kararla başkan yardımcılığına atandı. Geçen süre içerisinde özel kalem de ve başkan yardımcısı olarak Büyükkılıç’a hep yakın çalıştı. Mütevazi, sorun üreten değil, çözen bir anlayışla hareket etti. Üç gün önce duydum ki emekliliğini istemiş. Ve resmen ayrılmış. Üzüldüm. Dürüst ve çalışkan bir bürokrattı. Seçim arefesinde Memduh Başkan’ın epeyce de işine yarardı. Keşke seçim sonrasında emekliye ayrılsaydı...