VELİ ALTINKAYA


BAŞKAN ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLURSA

BAŞKAN ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLURSA


Seçimlerden hemen sonra Antalya’da “resmi evraklar yakılıyor” diye bir tartışma başlatıldı.

Antalya’nın görevi devreden başkanı  Mustafa Akaydın “Bunlar meclis gündemine dair evraklardı. Her meclis üyesine ayrı ayrı gönderiliyor. Asılları belediye kayıtlarında mevcut. Bu cihetle yakın demiştim” dedi.

Ben bunun doğru olduğuna inanıyorum. Yani Akaydın’ın sözlerinin doğru olduğuna inanıyorum.

Büyükşehir Meclisi’nin geçtiğimiz dönemde ara ara 60 maddeyi görüşmek üzere toplandığını biliyorum. 16 ilçe ile birlikte önümüzdeki aylarda Şehir Meclisi göreceksiniz yer yer 100 maddeyle toplanacak.

İlçe meclisleri de çoğu zaman 30-40 maddeli gündemlerle toplanıyor. Bundan sonraki süreçte özellikle iki büyük ilçe meclisinin 50’yi bulan gündem maddesi ile toplanması muhtemel. Bazen bir maddelik gündemin, üç-beş sayfalık ekleri de oluyor.

Bütün bunlar hesaplandığında müthiş bir kağıt israfı da olduğu muhakkak.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, elektronik mühendisi olması ve bilişim teknolojisi ile yakınlığı nedeniyle güzel bir karar almış.

 Kocasinan’ın 37 meclis üyesine tüm meclis üyesine birer tablet vererek, meclis gündemini elektronik ortamda ileteceklerini söylüyor Sayın Başkan...

İyi düşünülmüş bir karar... Tebrik ederim. Hem benim gibi bilgisayarı daktilo olarak kullanan meclis üyeleri varsa, onlar da biraz kafa yorar. Keza her yıl olağan olarak 12 kez, zaman zaman olağanüstü toplantı yapacak olan meclis üyeleri eminim ki 5 yıllık görev süreleri içerisinde yüzlerce sayfadan oluşan meclis gündemleri ve eklerini bilgisiyar ortamında muafaza da eder...

Sonra e-devlet ve e-belediye uygulamalarını başarı ile gerçekleştirmekle  övünmüyor muyuz?.

O halde hepimiz değişim ve gelişime açık olmalıyız...

Ancak, meclis gündeminin tebligatı ile ilgili kanunda bazı hüküm (süre) var. Elektronik ortamda yapılacak tebligatın mutlaka hukuki zemine de oturması gerekir.

Çelik Başkan’ın bu kararını sevdim. Kutluyorum.

 ÜÇ KİTAP...

Bir süredir masamın üzerinde üç kitap duruyor. Bu üç kitaba şöyle bir çalakalem baktım...

Okumadığım için ayrıntılı yorum yapamam; ancak, kitapların yazar ve yayımcılarına teşekkür etmek isterim.

Fahri Bilge Derlemeleri...

Bu adlı kitap, Talas Belediyesi Yayınları arasında neşredilmiş.

Betül Görkem’in bu çalışması “Kayseri Yöresi Türk Halk Bilimi” ile ilgili bazı tespitleri ihtiva ediyor. Talas Belediyesi’ni ve yazarını bu güzel yerel çalışma nedeniyle tebrik ediyorum.

Paşa Olacaktı Kurşuna Dizdiler...

Kitap Ali Aslım’ın yeni öykülerini derlediği bir çalışma. Ali Aslım’ı EML’de oduğum yıllardan tanırım. Neredeyse 40 yıllık bir tanışıklığımız vardır. Daha önce çok sayıda güzel çalışmaya imza attı. Emekli bir öğretmen-mühendis olarak nafakasından artırdığı üç-beş kuruşla bu çalışmalarını kitaplaş tırıyor... Kalemi de kendisi gibi güzel bir insan...

Dilerim Aslım’ın bu güzel çalışmasına belediyeler, meslek örgütleri katkı versin...

Hayat Boyu Spor.Doğa

Yürüyüşü Güzergahları

Kendisini Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden 35 yıl kadar önce tanıdığım Halim Demir’ in bu çalışmasını Büyükşehir Belediyesi kitaplaştırmış. Belediyenin bu yöndeki gayretlerini takdirle takip ediyorum.

Yürüyüş meraklıları ile Kayseri’nin bitki örtüsü ve topyekün doğal güzelliklerini görmek isteyenler bu kitaba mutlaka baksın. Kitaptaki  fotoğraflara bakınca yıllar önce Binboğa’da hayran olduğum güzelim bitki örtüsü gözümün önünden bir şerit gibi geçti... İnşallah Kayseri-Türkiye bu doğal güzelliklerine sahip çıkararak ekolojik dünyayı korur.

 

00- İlçe belediye başkanları ziyaretlerden iş yapamaz hale gelmiş.

00-Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yılı kutlanmış.

00-Araştırmacı-Yazar İrfan Birol “İletişimde Kim Kimdir” başlıklı bir kitap çalışması için start vermiş.

00-İnşaat fuarı açılmış.

00-Emniyet bünyesinde devam eden müfettiş soruşturmasının bir ayağı da Kayseri’ye uzanabilirmiş.

00-   MHP Büyükşehir adayı Mustafa Özsoy’un Ankara’ ya dönüşte Genel Merkez yöneticilerine İl ve ilçe Teşkilatları ile ilgili söyledikleri kulaktan kulağa fısıldanıyormuş.

EMNİYET

 MÜDÜRÜ

  Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yılı bir süredir devam eden etkinlikle kutlandı... Polis teşkilatının güvenli ve güçlü olması, bizim huzurlu olmamız anlamına gelir. Kayseri Polis Teşkilatı’nın başında Mustafa Aydın var. Emniyet Müdürümüz yaklaşık 2 yıldır görev yapıyor. Çalışkan, dürüst ve vatandaşla içiçe bir yönetim anlayışı var. Müdür Bey, memurunun da her yaptığı doğruda yanında. Memuruna sıcak, samimi davranıyor ki, memuru da vatandaşa öyle davransın. Mütevazi yapısı ile  çalışmalarını takdirle takip ettiğim Emniyet Müdürü ve mesai arkadaşlarının çalışmalarına huzurumuz için hepimizin katkı vermesi gerekir.