VELİ ALTINKAYA


BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP


Sayın Başbakanım;

   Muhtemel ki bu mektup size ulaşmaz...Varsın olsun; milletvekili, il başkanı, vali, belediye başkanı ve nihayet vatandaş okur bu mektubu.. Hiç kimse okumasa dahi, en azından benim vicdanım rahat olur.

   Sayın Başbakanım;

    Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik ve nice mücadelelerden gelmiş bir isimden sonra, iktidar partisinin genel başkanı ve Başbakan olmak ve devraldığı bayrağı daha ileri götürme azmini ortaya koymak,  her babayiğidin yapacağı iş değil...

   Hele hele bulunduğumuz coğrafyanın “hakim güçler” tarafından sürekli yangın yerine  döndürüldüğü bu günlerde  işiniz daha da zor...

     Sayın Başbakanım;

   30 yılı aşkın süredir yerel ölçekli gazetecilik yapan, mesleğini daha çok siyaset merkezli icra eden biri olarak ifade etmeliyim ki, yaklaşık iki aylık görev süreniz içerisinde tahminimin ötesinde bir performans gösteriyorsunuz.

   İki aydır  aile efradınızla yemek yiyememiş olmanızdan etkilenmediğimi söyleyemem.

   Sayın Başbakanım;

   Siz benden daha iyi bilirsiniz ki, bu millet kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmaz. Hizmetin karşılığını da verir.

   Kayseri’ye “Başbakan” sıfatıyla ilk defa geliyorsunuz. Hoşgeldiniz...

    Kayseri-Kayserili partinizi 3 Kasım 2002’den bu yana destekliyor. Geçen 3 yerel, 3 genel  referandumda bu şehrin güzel insanları size destek verdi.

    Açık söyleyeyim, bunu bir beklenti içinde yapmadı. İnandığı, doğru bildiği için oy verdi. Bugün, başta Başkan Özhaseki olmak üzere, partili belediye başkanlarınızın 20 yıldır yaptığı hizmete baktı, sevdi destekledi.

   Sayın Başbakanım;

     Kayserili genel olarak belediye hizmetlerinden memnun. Altı ay önce yapılan seçim sonuçları bunun karinesi...

   Partinize hem yerel seçimlerde hem de  Köşk seçimlerinde destek veren halka sorsanız, size “Biz merkezi hükümetten yeterince yatırım desteği alamıyoruz” diyecektir.

     Doğrusu ben de, kısmen bu kanaatteyim.

   TBMM ve Hükümetimiz kararıyla üniversite sayısının 4’e ulaşması, şehir hastanesinin temelinin ilk olarak burada atılması güzel...

  Ama yeterli değil...

   Ankara’dan karayolu ile gelseydiniz doğu ve güneydoğunun Başkente uzanan trafik bağlantısını da sağlayan yolumuzda hala sıcak asfalt çalışmalarının bitmediğini, tamiratların sürdüğünü görürdünüz.

   Eksik olmayın; elbette Kayseri-Ankara arası iktidarınız döneminde bölünmüş yol oldu. Ama, Kayseri daha iyiyi istemekte haksız mı?..

      2 yıl kadar önce Eskişehir-Ankara arasında hızlı tren yolculuğu yaptım. Mutlu oldum. Eskişehir’i kıskandım. Konya-Ankara arasında hızlı tren hizmete başlayınca emeği geçenleri tebrik ettim; Konya’yı da kıskandım...

   Kayseri’ye ise hızlı trenin (belki de hızlandırılmış tren hala belli değil) cumhuriyetin 100. yılında ancak geleceğini zannediyorum..

  Sayın Başbakanım,TV ekranında söylediğimi size arz etmek isterim; Kayseri’ye hızlı trenin gelmeden ölürsem, emin olum gözüm açık giderim.

    Önceki Cumhurbaşkanımızın ve şüphesiz ki 61. Hükümet üyelerinde katkıları ile havaalanının genişlemesi için arsa tahsisi yapıldı. Ne güzel. Ama, doğrusu 2015 bütçesine yatırım için kaç lira konulacağını merak ediyorum. Çok da ümitli değilim...

   Hızlı tren gelmezse, havaalanı  aynı anda 6 uçağa ancak hizmet vermeye devam ederse, Başkan Özhaseki Erciyes Projesi’ni niye yaptı?.. Turist otobüsle gelir mi Sayın Başbakanım?

   Sayın Başbakanım,TGF Başkanlar Konseyi toplantısı nedeniyle geçtiğimiz ay Diyarbakır ’daydım... Eğil ilçesine gittik. Sizi temin ederim; Eğil’e yapılan devlet hizmeti bizim Sarız’ da, Akkışla’da, Felahiye’de yok. Eğil’in yolu bizim 16 ilçeden onunun yolundan daha iyi...

    İlçelerimiz, köylerimiz sürekli göç veriyor... Bir milyon 300 bin nüfuslu  bir vilayete yaşayanların % 85’i şehir merkezinde ikamet ediyorsa bunda bir sıkıntı yokmu Efendim....

   Yamula’nın Bahçecik’in Develi 2. Merhale Projelerinin sulama ayağını bitirebilsek Kayseri’nin ilçeleri, köyleri ihya olur...  Yamula, sadece Kayseri’ye değil, Kayseri’den de çok Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ın kurak topraklarını sulayacak... Bu sulama kanallarını yapabilirsek bir KOP, bir GAP’ da  Erciyes’in etrafında oluşacak...

   Sayın Başbakanım;

   Bunlar için çok para gerektiğini biliyorum. Demiyorum ki bugünden yarına bitirelim. Ama, lütfen Cumhuriyetin 100. yılını hedefliyerek bunları planlayalım, ödenek ayıralım...  Sivas hızlı treni 3-4 yıl sonra biticek gibi.

     Niğde otabanına bağlanmaktan vazgeçtik; hiç olmazsa Tomarza-Develi’nin Adana bağlantısını tamamlayalım...

     Sayın Başbakanım; siz siyasetçisiniz; ama,  hepsinden önce bir bilim adamısınız. Öyle düşeneceğinizi sanmam; ama, ne zamanki “Kayseri’ye şu yatırımlar için bu kadar ödenek lazım” desek. ”Yapmayın, siz de mi Kayserililer” diyorlar. Eminim siz öyle düşenmezsiniz.

     Sayın Başbakanım;

      Kayserilili bu zamana kadar partinize verdiği ve muhtemel ki bundan sonra da vereceği destekle hizmet beklemekte haksız mı?.

    Sayın Başbakanım;

   Doğduğunuz toprakların manevi mimarı Mevlana Celaledin Rumi Hazretleri’nin Hocası Seyyid Burhaneddin Muhakik Tirmizi Hazretleri Kayseri’ de... Sizin siyasetteki hocanız, önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Kayserili... Önce halkın, sonra bu iki güzel gönül insanının hatırına sizden müjdeli talimatlar bekliyoruz Efendim.

Kayseri’ye tekrar

hoşgeldiniz.