VELİ ALTINKAYA


BARO YÖNETİMİ PARÇALANDI

BARO YÖNETİMİ PARÇALANDI


Şirvanlı’nın yönetimindeki gençlerin başını çektiği ekip Hukuk Plaza’da daha sonra bir toplantı daha yaparak halen yönetimde Sayman olarak görev yapan Oğuz Erinç’in adaylığında karar kılmışlar. Hatta bu ekip Baro yönetimini toplantıya çağırmış. Toplantıya listeyi delerek giren hanım üye il dışında olduğu için katılmamış... Başkan Şirvanlı’da böyle bir toplantı da yer almayacağını söylemiş. Mevcut yönetimden 8 üyenin katıldığı toplantıda Sayman üye Oğuz Erinç’in adaylığında karar kılınmış.

Anlayacağınız Murat Şirvanlı yönetiminde şu anda yalnız kalmış gibi...

Baro içindeki bazı sosyal demokrat üyeler Fevzi Konaç’ın karşısındaki ismin mutlaka kendi görüşünde olmasında ısrarcı. Kendisini tanımadığım Oğuz Erinç ise belliki merkez sağ tandansta bir siyasi görüşe sahip.

Şimdilik Baro seçimleri üç adaylı gibi gözüküyor. Belli bir süre sonra safların netleşmesine paralel olarak aday sayısı ikiye düşebilir... Bu durumda kimin çekilebileceğini isimlendirmek istemem...

Velhasıl önümüzdeki günlerde genel kurul tarihi yaklaştıkça Baro’da kulis daha da derinleşecek.

Bir-iki de rakam vereyim. Halen Baro’nun 956 üyesi varmış. Sadece son iki yılda 160 genç avukat Baro’ya üye olmuş. 956 üyenin 650 kadarının kıdemi on yılın altında. Baro’da yaş ortalaması 32... Şimdilik üç adaylı gibi gözüken seçimlere ise 850-900 kadar avukatın katılması bekleniyor.

Avukatların seçim sürecini seviyeyi düşürmeden kendilerine yakışan ağırlıkta sürdüreceklerine olan inancım tam. Öncelikle başkan adaylarının yakın mesai arkadaşlarına sürekli sukunet-sağduyu telkininde bulunmaları gerekecektir...

Bize düşen de tüm adaylara eşit mesafede durup, olup biteni aktarmaktır.

ŞEHİTLERİMİZ VE

 İKİ PROGRAM

Türkiye Afyon şehitlerine yanıyor. Bu satırları yazdığım dakikada 25 şehidimizin içinde Kayserili olup olmadığı belli değildi. Kayserili olup olmaması çokta önemli değil ya...

Afyon’daki elim hadiseyi olaydan 1.5 saat kadar sonra öğrendim... İçerde 20-30 askerin bulunduğu ve olay mahalline girilemediği yorumları içerde bulunanların tamamının şehit olduğunun ipuçlarıydı. Maalesef Genelkurmay sabah saatlerinde 25 şehidin acısını duyurdu. Ne diyelim...Allah ailelerine sabır versin.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ancak, devlet ve millet de o ateşin acısını kısmende olsa hafifletmek istiyor.

Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki dün akşam Yahyalı’daki son şehidimizin ailesini köyünde ziyaret ederek Kayseri’deki evlerinin tapu tahsis belgesini takdim etti...Şehit yakınları ve köylülerle birlikte akşam yemeğini yedi.Bu satırları o programdan önce yazdım. Başkan Özhaseki’nin Yahyalı ziyaretine ben de katıldım. İzlenimlerimi de yarın ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağım.

Sanıyorum önümüzdeki günlerde de  Başkan Özhaseki tarafından Felahiye’deki son şehidimizin ailesi de aynı çerçevede ziyaret edilecek.

Bu arada hainlerin Pınarbaşı Emniyetine yaptığı saldırıda iki yavrumuz şehit olmuştu. Onların ailelerine de hayırseverler İl Özel İdaresinden ihale ile iki daire aldılar. Bugün Bakan Yıldız’ın katıldığı törenle şehitlerimizin yakınlarına evlerinin tapuları,hayırseverlerede Emniyetimizin birer teşekkür plaketi verilecek.

Yukarıda bir husus dikkatinizi çektimi bilmiyorum. Hayırseverler, devletten, yani İl Özel İdaresinden ihaleyle iki daire satın alıyor ve bu devlet, bu millet için şehit olan yavrularımızın ailelerine veriyor.

Keşke Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi devlet , şehit yakınlarına ‘ev dahil’ hiçbir ihtiyaçları olmayacak şekilde sahnip çıkabilse, destek olabilse...

Mış… Miş… Muş…

00- Türkiye Afyon şehitlerine ağlıyormuş.

00- Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne K.Maraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın getirileceği söyleniyormuş.

00-Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan’la ilgili uluslararası boyutta önemli bir konferansa ev sahipliği yapacakmış.

00- Başkan Özhaseki Yahyalı’daki şehidimizin ailesini köyünde ziyaret ede- rek Kayseri’de bir konutun  tapu tahsis belgesini vermiş.

00-Bakan Yıldız bugün İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdu’nun temelini atıp Pınarbaşı şehitlerimizin ailelerine hayırseverlerce alınan evlerin anahtarını verecekmiş.

SEÇİM HAYIRLI OLSUN

Yerel seçimlerin önümüzdeki yılın sonbaharına alınacağının sinyallerini AK Parti’nin genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi aylar öncesinden vermişti... AK Parti resmi adımı attı. MHP ve CHP grup başkanvekilleri ile gö-rüştü. MHP aylar öncesinde böyle bir değişikliğe destek vereceklerini söylemişti. CHP teklife mesafeli yaklaştı. Ancak,Kılıçdaroğlu ’iki partinin uzlaşması halinde biz de gereken katkıyı veririz’ demek zorunda kaldı. Aksi takdirde ‘muhalefet seçimden kaçıyor-korkuyor’ eleştirilerine muhatap olabilirlerdi.Kaldıki seçimlerin 5 ay erkene alınmasının uzunboylu bir sonuç değiştireceği kanaatinde de değilim.Tarih 27 Ekim 2013 gibi gözüküyor. Bu durumda YSK yerel seçim takvimini 27 Temmuz 2013’de resmen  ve resen başlatır.Yani ilkbaharla birlikte seçim heyacanı başlar.