SAMİ DAYANGAÇ


BAKİ ERSOY

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı olunca kamuoyunun merak ve ilgiyle izlediği bir şahsiyet olarak ilgi gördü. Liderine, her ülkücüde olması gerektiği gibi gönülden bağlıydı. Elbette çekirdekten yetişme ülkücü olması bunu gerektirirdi. Liderinin, yani Sayın Devlet Bahçeli'nin her sıkıntılı anında yanında yer aldı. İyi Parti için istifalar başladığında da Devlet Bahçeli'nin yanında olan ender isimlerdendi. Görüşü ne olursa olsun herkesin her sıkıntısına koşan Baki Bey, tam adıyla Mustafa Baki Ersoy kimdir?

Aslen Yozgatlı olan Mustafa Baki Ersoy, 3 Nisan 1981 tarihinde doğmuştur.

İlk ve ortaöğretimini Kütahya ve Sivas illerinde tamamlayıp lise öğrenimini Yozgat ilinde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır. Hukuk Fakültesi’nde Özel Hukuk Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. Üniversite eğitimine devam ederken iş hayatına atılan Ersoy, Ersoy Müteahhitlik ve Sipil Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Öğrenim hayatı boyunca Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı bünyesinde Birim Başkanlıkları görevlerinde aktif olarak yer alan Ersoy, Erciyes Üniversitesi’nde Üniversite Teşkilat Başkanlığı yapmıştır.

Geçtiğimiz günlerde bir ailenin, bir kamu kuruluşuna işleri düşer. Ama ne hikmetse ilgiliye ulaşamaz, randevu alamazlar. Bir çay ocağında dertlenirken onları dinleyen biri, “Yav ne sıkıntılanıyorsunuz, Baki Ersoy'u arayın yeter” diyor. “Baki Ersoy kim? Milletvekilimiz, biz nasıl ulaşacağız?” vs derken telefon bulunuyor ve Milletvekili Baki Ersoy'a durum anlatılıyor. Öğleden sonra çalan telefon, ulaşamadıkları kurum yetkilisinden. Hemen davete uyup gidiyor ve işlerini çözüyorlar. Ertesi gün Milletvekili Baki Ersoy'u arayıp randevu istiyorlar. Teşekkür edip hediye takdimi... Durumu anlayan Baki Ersoy hiç tanımadığı bu şahıslara ziyarete gerek olmadığını, başka işleri varsa söylemelerini, telefonun hep açık olduğunu belirtiyor. İşte, halkın içinden çıkıp halkıyla hareket eden bir milletvekili.

Meclis’te de yine kendisine yakışan, diğer vekilleri kıskandıran bir ekip kurmuş. Mesela asistanı Burcu Metin. Her arayana aynı kibarlıkta, aynı saygıda bıkmadan usanmadan sabırla cevaplar veriyor, işlerini çözmeye gayret ediyor. Sonra da cevaben arayıp bilgiler veriyor. Arayın ve görün.

2007-2011 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Daha sonra 8 Şubat 2015 tarihinde Kayseri Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı seçilen Ersoy 27. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı nedeniyle istifa etmiştir. Kayseri Milliyetçi Sanayici İş Adamları Derneği Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Ersoy, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İl başkanlığı döneminde hep yapıcı yaklaşımları, her kesimin dertleri ile yakından ilgilenmesi, kendi camiası kadar diğer kişiler üzerinde de fevkalade olumlu yansımalar yaptı. Elbette vefası kadar sevilip sayılması, itibar görmesi liderinin de gözünden kaçmadı. Milletvekilliği listeleri hazırlanırken bizzat liderinin talimatıyla listeye kondu. Kadirşinas Kayseri halkı bu genç, dinamik, saygılı iyi yetişmiş genci oylarıyla Meclis’e taşıdı. Mustafa Baki Ersoy tevazusunun, çalışkanlığının ve sevilmenin karşılığını almıştı.

Yemin töreninde bile farkını hissettirdi. Her bulduğu fırsatta Meclis’te yaptığı konuşmalarla Kayserimizin sorunlarını gündeme getirdi, diri tuttu. Meclis’te de liderinin en yakın çalışma arkadaşlarından oldu. Baba oğul gibi lideri tarafından çok sevildi. Zaten Meclis’te malum partinin vekilleri hariç her parti vekillerince sevilip sayılması onun efendiliği, saygısı, tevazu ve adamlığı olsa gerek.

Tanımayanlar bu çalışkan, mütevazı milletvekilimizi tanısın istedik. Artık daha dikkatli takip edeceğimiz milletvekilimize başarılarının devamını diliyoruz.