VELİ ALTINKAYA


BAKAN SELÇUK’UN OKUL SÖZÜ VE ÖZÜR

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Son yazımda Kayserili hayırseverlerin 11 okul yaptıracağından bahisle, ‘Bakan Selçuk da bir o kadar okul yaptırsın’ çağrısında bulunmuştum.

Bakan Selçuk’un da katıldığı akşam yemeğinde hem Vali Şehmus Günaydın’a hem de AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’na ayaküstü sordum.

Hem Vali Bey hem de İl Başkanı, Bakan Selçuk’un da hayırseverler kadar okul yaptırma sözü verdiğini söyledi.

Ne ala...

Yani Bakanımız da önümüzdeki yılın ( 2021-2022 ) eğitim-öğretim sezonuna yetişmek üzere 20 okul yaptıracakmış.

Zaten bu olmazsa Kayseri’de tekli eğitime 2023’de de geçemeyiz.

Tam bu satırları yazarken Valilik Özel Kalem’den aradılar ve “Veli Bey, Sayın Valimiz görüşmek istiyor” dediler. Cumartesi günü bizim gazete yayınlanmıştı. Gazetede Bakan Selçuk’un okul protokol imza programı ve Melikgazi Belediyesi’nin kura çekme etkinliği manşetten verilmişti.

Her iki haberde özellikle de okul protokol imza programında Sayın Vali’nin ne adı geçmiş ne de orada yaptığı konuşmadan tek bir cümle verilmiş.

Bizim gazetede Vali Bey’in adı çıksa ne olur, çıkmasa ne olur? Ama biz okuyucuya haberi doğru ve bir etik çerçevesinde vermek durumundayız. İlin Valisi bu programa katılmış da bir konuşma yapmışsa üç cümle- beş cümle vermek zorundasınız. Habercilik bunu gerektirir. Vali Bey’in elbette bizim gazetede adının geçmesine, konuşmasından iki cümle verilmesine ihtiyacı yok. Ama biz işimizi okuyucuya saygı ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına iyi yapmak zorundayız.

Vali Bey nezaketen fazla bir şey demedi, ama ben ‘genel yayın yönetmeni’ olduğum gazetedeki o haber adına kendisinden özür diledim. Haberi yazan arkadaşlarımı da bir fitneye fırsat vermemeleri için bundan sonra daha dikkatli olmaları adına uyardım.

Gerçekten göreve başladığı ilk günden bu yana Vali Bey’in üzerinde en çok durduğu iki konu var. Biri turizm ve tanıtım, diğeri eğitim.

Hatta göreve başladıktan iki gün sonra Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile kendisine ‘hoş geldiniz’ ziyaretine gittiğimizde o sabah çocuğunu okula bizzat kendisi bırakmış ve orada gördüğü keşmekeşten etkilenmiş olmalı ki, sohbetimizin merkezini de Kayseri’de eğitimin durumu oluşturmuştu. Vali Bey geldiği Isparta’da eğitimle ilgili yaptıklarından uzun uzun bahsetmişti ilk ziyaretimizde.

Son imzalanan hayırsever protokolünde de Vali Günaydın iğneyle kuyu kazarcasına hayırseverleri imza aşamasına getirdi. Yani o protokolde en çok emeği olan isimlerin başında Sayın Valimiz geliyor.

Biraz önce yaptığımız telefon görüşmesinde de Bakan Bey’in sözünü hatırlattığımda, “Evet Sayın Bakanımız, siz hayırseverlere ne kadar okul yaptıracaksanız, ben de o kadar okul yaptıracağım”  ifadesini kullandı dedi Vali Bey.

Vali Bey, hayırseverlerin katkıları ile 11 okulu 20’ye tamamlayacak gibi... Bakanımız da bu süre içerisinde inşallah 20 okul yaptıracakmış.

Bizim hayırseverlerimizden ve Vali Bey’in gayretinden bir endişem yok. Ama inşallah Sayın Bakan da sözünü unutmaz. Aslında Bakan Selçuk Kabine’nin başarılı, doğal, sözünü yerine getiren isimlerinden biri. Ama her sözün takip edilmesi, sorgulanması gerekiyor. Bunu da herhalde ‘siyasi büyüklerimiz’ yapacak, yapmalı...

Belki tekrar olacak ama demem o ki, hayırsever kadar Bakanlığa da okul yaptırarak 2022-2023 eğitim öğretim sezonunda tüm Kayseri’de tekli eğitime geçmeliyiz.

Son etkinlikte bizim gazetemizdeki haberde Vali Bey’in adının geçmemesi arkadaşlarımızın ve benim eksikliğim, ihmalim. Ama herkes bilsin ki bunda kasıt yok. Ben o gün yaygın medyadaki misafirlerimizle beraber olduğum için haberi okumamıştım. Vali Bey’in telefonu üzerine okudum ve üzüldüm. Ama bir haberdeki eksiklikten dolayı, kimse bizim Sayın Valimize karşı bir tavır veya ön yargı içerisinde olduğumuzu sakın düşünmesin. Kıymetli Valimizin şehrimize yapacağı her çalışmasında sonuna kadar yanında olduğumuzu bu vesile ile bir daha ifade etmek isterim.

 

 

DEDEMAN’IN ALTI OTOPARK OLUYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son ziyaretinde Melikgazi Belediyesi’nin de 208 dairelik konutlarının kura çekim törenine katıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu bu törende konuşurken Bakan Selçuk’a ‘Sayın Bakanım şehir merkezindeki Dedeman İmam Hatip Orta Okulu’nun bodrumuna otopark yapmak istiyoruz. Lütfen izin verin’ dedi. Bakan Selçuk da oturduğu yerden ‘Verdim gitti’ diye talebi kabul ettiğini duyurdu.

Dedeman Okulu’nun hemen sırtında Büyükşehir Belediyesi’nin Hunat Katlı Otoparkı var. Buna rağmen Hunat Cami ve çevresinde araç koyacak yer bulmanız neredeyse imkansız.

Başkan Palancıoğlu iyi düşünmüş. Bu okulumuzun (eski Nazmi Toker okulu da dahil) altına otopark yapılması halinde bölgenin önemli bir ihtiyacı karşılanmış olur. Hatta bu otopark zemin müsaitse iki kat yapılmalı. Teknik insanlar şüphesiz bunu araştıracak. Okulun yapısına da zarar vermeden yapılacak bir otoparkın temeli kısa sürede atılmalı. Zemin açısından sıkıntı olmazsa ayrı ayrı giriş ve çıkışlarla az kolonlu bir otopark bölgede binlerle ifade edeceğimiz araç alacaktır.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Şehrimizde de virüsle ilgili maske, mesafe kurallarının hiçe sayıldığı etkinlikler az değilmiş.

00- AK Parti, milletvekilleri ile ilçeleri ziyaret edip, dert dinlemiş.

00- Dedeman İmam Hatip Okulu’nun bodrumuna iki katlı otopark yapılacakmış.

00- Milli Eğitim Bakanı Selçuk, haftasonu hayırseverlerin 11 okul yaptırmasına karşın ‘iki misli de biz yaptıralım’ demiş.

00- Erciyes Anadolu Holding ağır geçen pandemiye rağmen 2020 sonunda, 2019 verilerinin altında kalmayacakmış.

00-Erciyes Anadolu Holding, yılın ilk üç ayında 2019’un aynı dönemine kıyasla % 6,5 büyümüş.

00- Koza Altın, Türkiye’nin toplam altın üretiminin % 30’unu karşılıyormuş.

00- İYİ Parti Kocasinan Kongresi’ni Mustafa Işık’ın kazanması partide il başkan adaylığı hesaplarını alt-üst etmiş.

00-TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan hafta sonu Yahyalı Hayvancılık Üretme İstasyonu’ nda düğmeye basıp onarım için start vermiş.

00- Elazığ Valiliği’ne atanan Erkaya Yırık bu hafta veda ziyaretlerini tamamlayıp, önümüzdeki hafta yeni görevine başlayacakmış.