MUSTAFA GÜRBÜZ


BAKAN, KAYSERİ´Yİ UNUTMAZKEN PDY´Yİ AĞIR ELEŞTİRDİ


?İlimiz Ankara´dan gereken desteği almıyor´ diyenlere aslında bir müjde vermek gerekiyor. Çünkü bu zamana kadar haklılık payları olduğunu düşündüğüm bu söyleyenlerin bundan sonrasında Kayseri´yi çok iyi tanıyan ve sorunlarını aşmak için elini değil tüm vücudunu bu taşın altına daha önce koymuş ve koymaya da devam edecek olan bir bakanı olduğunu belirtmek isterim. Şehircilik konusunda değil diğer ilimizin tüm sorunları konusunda da ilgisini eksik etmeyeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ankara´da geçen gün keyifli bir sohbet gerçekleştirmiş olduk. Geçen hafta içinde Gazeteciler Cemiyeti olarak Ankara´da ziyaret ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki´ye ?hayırlı olsun´ dedik. Bu ziyarette sadece Bakanlık değil ayrıca ilimizin de uzun süredir bekleyen projeleri konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Bakan Özhaseki aslında sorunları yakından bilen ve bu konuda da gerekli girişimleri yapmış olarak karşımıza çıktı. Çünkü uzun süredir Ormancılık ve Su işleri Bakanlığı´nda bekleyen dosyalar ve ?Gıcık Tüneli´ ile ilgili olarak Bakan Özhaseki girişimlerini yapmış ve Bakan Veysel Eroğlu ile Ramazan Bayramı sonrasında Kayseri´de bir araya gelerek sorunların çözümü için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Bayram sonrasında havadan bölgeyi inceleyeceklerini belirten Bakan Özhaseki ayrıca baraj etrafında da gözlem yaparak buralar içinde yeşillendirme bölgelerini inceleyecekler. Sadece bu değil hızlı tren ve güney ile kuzey aksını da birleştirecek olan projenin hayata geçmesi için aceleci olacaklarını da belirtti.
Bakan Özhaseki ülke içindeki her bölgeyle tek tek ilgilendiğini hatta Diyarbakır Sur´dan sonra Cumhurbaşkanı´nın Silopi, Cizre ve diğer yerler içinde bir çalışma istediğini belirterek, ?Ülke içinde yoğun bir mesai bizi bekliyor. Bunları yaparken de ilimizin sorunlarını göz ardı etmeyeceğim. Bakanlıkta bir birim oluşturmuştuk. Bu birim Kayseri´nin problemlerini çözmek için çalışıyor ayrıca gelecek haftalarda başka bir birim daha oluşturarak burada da ilimizin büyük projeleri için çalışmalar yapacağız. Diğer bakan arkadaşlarımız ilimizin sorunlarını söylediğimizde sağ olsunlar yardımcı oluyorlar ama biz işimizi takip etmezsek bu süreç biraz uzayabiliyor. Bu yüzden ikinci bir birim daha oluşturarak bunun takipçisi olacağız? diyerek seçim bölgesi Kayseri´yi geri planda asla bırakmayacağının sinyalini vermiş oldu.
Bakan Özhaseki konuşmamızda FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili operasyonlar gündeme geldiğinde örgüt ile ilgili deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü. Örgüt ve ona hizmet edenlere veryansın eden Bakan ayrıca örgütün başında yer alan Fethullah Gülen içinde ağır eleştirilerde bulundu. Örgütün devlete, millete hainlik yaptığını ve burada yaşananları Amerika´dan izleyen elebaşının arkasında ise yine belli lobilerin olduğunu ifade etti. Bakan Özhaseki bu örgütle sonuna kadar mücadele edeceklerini hatta son günlerde yargı içinde örgüte yardım eden, oradan emir alarak vicdan ve bağımsız yargı ilkesini hiçe sayan yargı mensuplarının bu durumlarını alenileştirdiklerini gördüğünü ve bilgilerin geldiğini sözlerine ekledi.