VELİ ALTINKAYA


BAHÇELİ KAZANDI, AMA...

BAHÇELİ KAZANDI, AMA...


Bu kongre bana Recai Kutan ile Abdullah Gül’ün yarıştığı Fazilet Partisi’nin  kongresini hatırlattı. Buna benzer bir sonuç...

 

Devlet Bahçeli dürüst bir lider. Vatansever bir genel başkan. Beyefendi bir insan... MHP’ye oy versin vermesin hemen herkesin böyle düşündüğü kanaatindeyim.

 

Ama, MHP tabanı iktidar istiyor. Taban, ortalama % 10-15 aralığındaki bir oyla iktidara gelinemeyeceğini biliyor. Bunun için de ara ara MHP tabanındaki bazı isimlerle MHP’ye oy vermesede sempati ile bakan bazı çevreler, “Bahçeli dürüst bir insan, ancak, bu yönetim anlayışı ile MHP daha fazla büyüyemez” yorumunu yapıyorlar.

 

 Koray Aydın, adaylığını resmen 1 Eylülde açıkladı... Bundan önceki süreçte yaptığım yorumlarda Aydın’ın % 20, Bahçeli’nin % 80  oranında oy alacağını tahmin ediyordum. Ekim başında bu oranı % 30-70 olarak revize ettim yorumlarımda... Hatta son 15 günde Aydın’ın % 40’a kadar bir oy almasının benim için sürpriz olmayacağını söyledim.

 

Kongreden bir hafta kadar önce konuştuğum MHP’nin Kayseri’deki etkin bir ismi “Koray Aydın ne kadar oy alabilir” dediğinde “350-400 kadar oy alacağını sanıyorum” demiştim. O da bana “ En fazla 250 oy alır” demişti...

 

  Koray Aydın’ın adaylığı tabanda bir hareketlilik de getirdi. Ama bu hareketlilik elbette O’nun kazanmasına yetmezdi. Zira MHP’de Bahçeli, yani Genel Merkez odaklı ciddi politika yapan bir teşkilat var. MHP’de bazı çevreler  Devlet Bey’in adeta ara ara frene bastığına inanıyor.  Bu çevreler fren yerine kontrollü olarak gaza basılmasından yana.

 

Gelelim Kayseri’ye...

 

 MHP eski il başkanı Süleyman Korkmaz bazı eski il başkanlarından imza toplayarak MYK’ya  girmek için kulis yaptı... Ama, sonuç alamadı... Korkmaz’ın dışında bazı isimlerinde beklentileri vardı; ancak bu isimlerin arkasında  Teşkilat olmayınca onlar beklentilerini içlerine gömmek zorunda kaldılar.

 

 MHP İl Başkanı Mete Eke ve arkadaşları sözünde durdu...

 

Kayseri’den fire olduğu kanaatinde değilim. Olmuşsa bile  bir-iki kişi ya var, ya yok... Ancak Koray Aydın ekibi en az 10 kadar oy bekliyordu Kayseri’den. Eke’nin işi sıkı tutmasıyla fire  neredeyse olmadı denebilir.

 

Gelelim MYK’ya... Mustafa Eraslan, Mete  Eke başta, Mersin ve bazı il başkanlarının da açık desteği ile yeniden MYK’ye girdi. Hayırlı olsun. Eski patronum adına açık söyleyeyim sevindim. Eraslan genel seçimlerden sonra  Eke ile çok iyi ilişki içinde bulunmasına rağmen parti faaliyetlerine biraz mesafeli katılıyordu. Şimdi maddi manevi daha aktif olmalı. Aldığı görev bana göre bunu gerektiriyor.

 

Daha önce Ülkü Ocakları genel müfettişliği yapan Selahattin Metin de Disiplin Kurulu’nun yedek listesinde yer almış. Hayırlı olsun.

 

 Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP, önümüzdeki yerel seçimlerde kazandığı belediye sayısını ve oy oranını artırmazsa genel seçim öncesinde parti tabanındaki rahatsızlıklar artabilir. İki adayın aldığı 489 oyu hiç küçümsememek gerek. Yerel seçimlerde alınacak sonuca göre bu  muhalif yapı daha güçlenebilir veya eksi olabilir... Bu cihetle Bahçeli ve kurmaylarının her il ve ilçede daha güçlü adaylarla seçime gitmesi gerekir.

 

 Sonuç olarak, Bahçeli’nin kazanması dik duruşları nedeni ile  Kayseri Teşkilatı’nın genel merkezdeki etkisini de artırır. Bahçeli, Eraslan ve Metin’i yeniden kutlarım.. Bu arada Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun MYK’ya girmek için bir girişimi oldu mu, olduysa niye sonuçlanmadı doğrusu merak ediyorum.

 

Mış… Miş… Muş…

 

00- MHP’nin son genel kurulunda Mustafa Eraslan yeniden MYK’ya girmiş.

 

00- MHP eski il başkanı Süleyman Korkmaz MYK’ya girmek için epeyce imza toplayıp kulis yapmış.

 

00- MHP  Kayseri delegelerinin hemen hemen tamamı Bahçeli’ye oy vermiş.

 

00- Başkan Özhaseki haftasonu Erciyes’te otel işletmecileriyle verimli bir toplantı yapmış.

 

00-  Prof. Şükrü Karatepe Darbe Komisyonu’nda ilginç şeyler söylemiş.

 

00- Yeni Büyükşehir tasarısı bugünden sonra genel kurulda ele alınacakmış.

 

00- Şehir içinde su dolaştırma projesi yeni bir boyut kazanıyormuş.

 

00-İlçe belediye meclisleri mutad toplanmış.

 

ERCİYES PROJESİ

 

    VE OTELCİLER

 

Başkan Özhaseki haftasonu Erciyes’te otel yeri alan işletmecilerle bir toplantı yapmış. Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir kurmaylarının da katıldığı toplantıda  otelcilerin talepleri dinlenmiş. Başkan Özhaseki makul olan her talep konusunda yardım sözü vermiş. Otelciler de gelecek için umutlu konuş muş. Sanıyorum bu kış döneminde otel projeleri  ilgili belediyeye ruhsat için  verilir. Belediye de bu sürede mevzuatında eksiklikler varsa onları gözden geçirecek. Önümüzdeki ilkbaharda temeli atılacak olan otellerin  2014 kışının son dönemine yetiştirileceği konuşulmuş. Binlerce yataklı otellerin hizmete girmesi demek, yurtdışından binlerce turistin gelmesi demektir. Hiçbir patron  yaptığı otelleri boş bırakmaz. Otelciler sadece kışın değil 12 ay süreyle aktif olacaklarınında sözünü vermişler. Erciyes 3 yıla kadar Türkiye’nin hatta Avrupa’nın gözde kayak merkezi olur.