MUSTAFA GÜRBÜZ


ASKF SEÇİMLERİ…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı için geri sayım başladı. İki adaylı genel kurul öncesinde ilimizdeki kulüplerde nabızlar yoklandı. En azından her iki aday da yapacakları çalışmalardan bahsetti. Aradan geçen süreçte yapılan ziyaretler ve verilen vaatler derken öyle afakî sırıtacak cinsten bir sürtüşmeye mahal verilmedi. Kulağımıza böyle bir durum gelmedi. Her seçimde olacağı gibi ufak tefek sıkıntılar olsa da, bu süreç çok iyi yürütüldü. Aslında 2020 yılında yapılması beklenen ancak günümüz koşullarında pandemi gibi bir durum karşısında ertelenmek zorunda olan seçimler nihayet yapılacak.

Genel kurul öncesinde bir basın toplantısı yapan mevcut Başkan Musa Soykarcı seçimle ilgili görüşlerini paylaşarak, tüzüğün açık olduğunu belirtti. Tüzük konusunu gündeme getiren Soykarcı aslında bazı noktalarda kapalı kapılar ardında yapılan tüzük değişimi sohbetlerine de bir anlamda nokta koymuş. Bir yere aday olunurken veya bir başvuru süreci yaşarken, giriştiğiniz bu yolda karşınızda nelerin olacağını daha önceden bilmelisiniz demeye getirmiş.

Seçim pozitif bir havada gerçekleşecektir. Her iki tarafın da destekçileri de amatör spora gönül veren isimlerdir. Bu nedenle herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışılacaktır. Asıl benim merak ettiğim konu amatör sporda nelerin yapılacağıdır. Musa Soykarcı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama görevde olduğu süreçte yoğun bir mücadele verdi. Kimi zaman bu şehrin belediye başkanlarını karşısına aldı, kimi zaman da kulüplerin derdi için şehir şehir dolaşmak durumunda kaldı. Hele o Sümer Amatör Evi olarak ifade edilen yeri amatöre kazandırmak başlı başına büyük bir çalışmaydı. Sadece binanın bakımı değil aynı zamanda sahaların çimlerinin bakımından tutun da diğer masraflarına kadar birçok işle ilgilendi. Bu süreçte neler olduğunu bilenler bilir ve İl Özel İdare’den o dönemde belediyeye geçen bu yerin tahsisi çok uğraştırdı. Bununla birlikte son yapılan Argıncık’taki kulüp binaları sadece sayacaklarımın ikisi diyeyim gerisini siz getirin.

Bunlar yapılanlardı, peki şimdi bu dönemde amatörleri ne bekliyor? Her iki aday da umarım bu yapılanların üstüne koyarak daha da ilerisi için çalışacaklardır…