MUSTAFA GÜRBÜZ


?ARİF MOLU TEKNİK LİSESİ´ YAZIMDAN SONRAKİ OKUL ZİYARETİM!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Geçtiğimiz hafta salon sporları üzerine yaşadığım bir olayı kaleme almış ve ilimizde her dönem başarılarla adından söz ettirmiş olan Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında, üzüldüğüm birkaç konuyu dile getirmiştim. O yazımdan birkaç gün sonra okul yönetimi adına Müdür Murat Altundağ ve ekibinin daveti üzerine okulu ziyarete gittim. Ziyarette tabiî ki doğal olarak bazı idarecilerimizin yazdığım bazı bölümlerden alınmış olduklarını fark ettim. Geçen haftaki yazımızda İl Müdürü Osman Elmalı´ya ithafen ?Sayın İl Müdürü, okula atadığınız bu idarecilerin ne denli donanımlı olup olmadığını gerçekten araştırıyor musunuz?´ sözüme alındıklarını ifade ettiler. Mutlak doğruları vardır. Ama ben yazımı yazarken salonda gördüklerim üzerine birkaç kelam ediyorum demiştim. Neyse ziyaretimde idarecilerle oturup kısaca bir sohbet ettim. Gördüm ki her branşın kendine has bir idarecisi var, özellikle Avrupa Birliği Projeleri konusunda okulun adını bir hayli ön plana çıkartmak için de seferber olmuşlar.  

Okulda bu gelişmeler yaşanırken diyeceksiniz ki ?Kardeşim spor anlamında yazı kaleme aldın ne oldu?´ diye. Evet, okulda sorumlu olan Beden Eğitimi Öğretmenleri ile de bir araya geldim. Özellikle Futsal alnında yakaladıkları başarıyı Beden Eğitimi Öğretmeni çok güzel bir şekilde izah etti ve ardından da ekledi; ?Mustafa Bey bizim okulumuzda spor alanında da başarılar devam ediyor´ diye. Doğrudur, spor anlamında da başarılar vardır ama bizler takip edebildiğimiz kadarının peşinde koşuyoruz. Okuldan, alınan başarı ile birkaç satır yazı dahi gelmemişse ne demeliyim ki?

Velhasıl spor anlamı derken okulun mevcuttaki spor salonu konusunda bazı sözlerimiz olmuştu. Gördüm ki okulun spor salonu tam bir şantiye alanına dönmüş. Duvarlar, yer parkeleri, soyunma odaları, aklınıza ne geliyorsa tamir için ele alınmış. Aslında Okul Müdürü Murat Altundağ, ?Mustafa Bey keşke yazınızdan önce bize sorsaydınız. Ödenek gelmişti´ dedi. Ama ben yine altını çizerek belirtmek isterim ki, o günkü yazım spor salonunda gördüklerimle kaleme alınmıştı. Şimdiki de bu gördüklerimle alındı.  

Her neyse, ?Yolunda gideni de köşemizde aktarmasını biliriz. Ancak Kayserispor-Başakşehir maçı bu akşam oynanacak ondan sonrasındaki gün ancak bu gördüklerimi kaleme alırım? dedim ve Murat Altundağ´a ?Hocam, belki de bu yazı şer olarak görüyorsunuz ama ileride sizin için hayır da olabilir? diyerek salonun tamamlanmasından sonra yeniden ziyaret etmek istediğimi belirttim. Murat Altundağ da, Allah var öğrencilerin eksikleri ile ilgilendiğini net bir şekilde göstermiş oldu. Murat Bey, eksiklerin giderilmesi için yaptığı bazı girişimleri de ayaküstü anlattı ve gittiği yerlerde verilen cevaplara şaşırmadım dersem yalan olur.

         Sonuçta okuldaki idarecilerin sorumluluk anlayışında olduklarını görmek ve öğrenciler için salonun yeniden onarımının başlaması beni sevindirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı´ya da, buradan teşekkür etmek isterim. Çünkü okulun salonu konusunda ödenek çıkartmış. Bu arada son sözlerimi de, okula ismini veren Molu Ailesi´nin eskisi gibi okula desteklerini görmek beni fazlasıyla memnun edecektir, diyerek noktalamak isterim?