VELİ ALTINKAYA


AREFE VE BAYRAM

AREFE VE BAYRAM


Bugün şerefe (tatava), yarın arefe, ertesi gün ise bayram...

Yarından sonra oruç tutanla tutmayan bir olmayacak... Eskiden sokakta “Oruç tutanla tutmayan bir oldu” denirdi...

Bu doğru bir söz değil.

İmani, itikadi, inanmayanlar için ise insani, beşeri, bedeni, tıbbi, akli her manada oruç tutanla tutmayan bir olmaz...

Oruç tutan, hele ki aşkla, vecdle orucunu tutmuşsa, bir ilahi emri yerine getirmiş olmanın mutluluğu, manevi huzuru içerisinde bayrama girecek...

Manevi huzur beden sağlığı ile bütünleşince Bayram sonrasında hayata daha bir sıkı tutunacak ve kendisi, ailesi, şehri, ülkesi için ne yapabileceği sorusuna cevap arayacaktır.

Sağlık açısından mutlak bir manisi olmayıp da oruç tutmayan iman ehli ise, emin olun beyninde, bedeninde esecek fırtınaların esiri olacaktır.

Evet yarın arefe... Bugünden itibaren analarımız, eşlerimiz, kızlarımız, gelinlerimiz evlerimizi temizleyecek. Bir kısmımız pastanelere tatlı-şeker siparişi verirken, kadınlarımızın bir bölümü ise, ellerinde oklava hamur açıp tatlılarını yapacaklar.

Rabbim inşallah bayrama, seneye ramazana cümlemizi ulaştırsın...

Etrafımıza bir bakınalım, bir önceki ramazan bayramında kimler vardı da bugün yok... Seneye bayrama hangimizin ulaşacağının garantisi var...

Hiçbirimizin...

O cihetle gelin şu dakikadan itibaren kötülüklerden, günahlarımızdan tövbe edip yaratılış sırrına memur bir nefs olmaya özen gösterelim.

Gelin büyüklerimizi, yaşlıları, öğretmenlerimizi, hastaları mutlaka ziyaret edelim; çocukları sevindirelim.

Bunları yaparsak bedenimiz ve beynimiz yine huzur bulur. Orucun manevi huzuruyla bu hazzı birleştirebilirsek müthiş bir rahatlık hissederiz.

Yarından itibaren ben de diğer bayramlarda olduğu gibi köye gideceğim.

Sarız’a, Yahyalı’ya gidip büyüklerimin ellerini öpeceğim. Siz de öyle yapabilirseniz iyi eder, huzur bulursunuz.Çocuklara harçlık, yoksa şeker,o da yoksa, bir sevgi gösterisiyle başını okşayarak sevindirin. Kendi çocukluğunuzu düşünürseniz bunun ne kadar gerekli olduğunu daha iyi anlarsınız...

Size değil, önce kendi nefsime söylüyorum; aman ha bayram süresince uğrayacağımız her evde yapılacak ikramlara karşı da dikkatli olmamız gerek. Aksi takdirde bir ay süreyle huzur ve sağlık bulmuş bedenimizi yeniden sağlıksız hale getirebiliriz.

Arefenizi, bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramdan sonra, bayram izlenimlerini özellikle Yahyalı ve Sarız merkezli olarak aktaracağım inşallah...

BAYRAMDAN SONRA

Bugün arefe... Perşembeye bayramdan döneceğiz. Dönüşte ramazanla temposu stabil seyreden cumhurbaşkanlığı seçimi daha hararetlenecek.

Perşembeye Bahçeli sonraki haftanın cumasına da Erdoğan geliyor.

Yani Kayseri’de siyasetin sıcaklığını metorolojik sıcaklıkla ensemizde hissedeceğiz.

Asıl yoğunluk ise bana göre 10 Ağustos’tan sonra başlayacak. Erdoğan’ın ilk turda seçileceğine inanıyorum. Sonuçların belli olması ile birlikte, AK Parti içinde başbakanlığa yönelik, bütün partilerde de milletvekili adaylığına dair hesaplar erkence başlatılacak...

Üç siyasi partimizde de milletvekilliği hesabı aslında epeyce zamandır başladı. Bu hesabı yapanlar renk vermemeye çalışıyor. Ama, herkes  rakibini iyi biliyor ve karşı stratejileri geliştirmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, hele hele eylülle birlikte bu hesapların artık yer altından yer üstüne çıktığına şahit olacağız. AK Parti ve MHP de mevcut vekillerin bir bölümünü başka vilayetlere kaydırma, CHP’de ise yeni bir liste hesapları var...Tabi bu hesaplar tutarsa...

Bu arada AK Parti ve MHP’ de bazı ilçe teşkilatlarına yönelik yeni yapılanmaya da gidilebilir.

 

00- AK Parti ve MHP bayram sonrası liderlerinin ziyaretine hazırlanıyormuş.

00-AK Partililer İhsanoğlu’ nun Kayseri programını takiple Ankara’yı bilgilendirmiş.

00- İhsanoğlu’nun Kayseri’de CHP’lilerden çok, MHP’ liler ön plana çıkmış.

00- Bazı meslek örgütleri ve STK’ların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “açık tavır” koyması daha sonra başlarını ağrıtacağa benziyormuş.

00- Valilik, emniyet ve belediyeler bayramla ilgili her türlü tedbiri almış.

00-  TUBİTAK,ERÜ Rektörü Keleştemur’a  önemli bir ödül vermiş.

 

PANCAR

KOOPERATİFİ

  Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi bayramdan sonraki hafta mali genel kurulunu yapacak. Mali genel kurulda bilanço ibrası ile denetim kurulunun seçimi var. Kongrede küçük çaplı bazı tartışmalar yaşanabilir.Ötesinden bir sonuç beklemiyorum.Hüseyin Akay’ın dışında muhaliflerin de denetim kurulu için bir liste çıkartmaları muhtemel. Ama, Akay’ın listesi kazanacaktır. Ancak, Akay ve ekibi kongre sonucunu çiftçiye yönelik “mutlak bir hakimiyet” gibi görürse yanılır. İki yılı aşkın bir süreyle Akay’ın Kooperatif ve Fabrika üzerindeki etkisi devam eder. Sonrasında ise herşey olabilir.