VELİ ALTINKAYA


ANDY-AR´IN ARAŞTIRMASI


Saha çalışması 20-27 Aralık tarihlerinde 21 il de 205 noktada 4365 denekle görüşmeler yapılarak sağlanmış. Çalışmanın yapıldığı iller arasında Kayseri´de var.  Kayseri´de de 150 denekle görüşülmüş. Bu çalışmada Kayseri´yi ilgilendiren üç isim var. Bun larla ilgili ayrıntıları dünki manşetimizde aktarmıştık. Bu çalışmayla Kayseri Milletvekili ve Enerji Bakanı Taner Yıldız Kabine´nin en başarılı üçüncü bakanı seçilmiş... İlk sırada Dışişleri Bakanı, 2. sırada Başbakan Yardımcısı Arınç var. Üçüncü sırada ise Taner Bey... Sayın Bakanın sadece Kayseri halkı tarafından değil ülke ortalamasında da başarılı gözükmesi şüphesiz seçim çevresi olan Kayseri açısından da mutluluk verici. Büyükşehir belediye başkanları arasında yapılan bir çalışma var. Bu çalışmada %60´lık oranla Başkan Özhaseki 6. gözüküyor. Çalışmanın  u boyutuyla ilgili bazı endişelerim olduğunu belirtmek isterim. Adını ilk kez duyduğum Kocaeli Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu %68.2´lik oranla birinci olmuş. Sonra Konya, Ankara, İstanbul ve Bursa var. Başkan Özhaseki bu sıralamada bana göre yanlış yerde. Birinci olmalıydı. Olmadı ikinci... İl genelinde bulunan ilçe belediye başkanlarına yönelik bir başarı çalışması da yapılmış. Bu çalışmaya göre Kayseri´nin 16 ilçe belediye başkanı arasında en başarılı bulunan % 53´lük bir oranla Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız.. Bu çalışmayla en çok izlenen TV-haber kanalları, diziler, gündem içerilikli tartışma ve haber programları, en çok okunan gazeteler ve tıklanan internet portallarına  yönelik çalışmalarda yapılmış. Medya sektörüne ilişkin sorulara deneklerin merkeze yakın kanal, gazete internet sitesi yada tartışma programı ölçeğinde öncelik verdikleri görülüyor. ?Yılın Kazananı? bölümünün ilk sırasında Başbakan Erdoğan var. Erdoğan ve AK Parti´yi 3. Sıradan Acun Ilıcalı takip etmiş. ?Yılın En Çok İzlenen  arışma Programları?ndan ilk on içinde yer alanların 5´i Ilıcalı tarafından yapılan programlar. Bu programlar Türk insanının daha çok neyi izlediğinide gösteriyor. Firmalara yönelik çalışmada ise gerçekten markalaşmış ürünlerin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Ürünler ve markalar konusunda deneklere, akaryakıt, sigorta, banka, kredi

 

kartı, sıcak içecek, soğuk içecek, inşaat şirketi, iletişimoperatörü, ulaşım-havayolu ,  ulaşım-karayolu, kozmetik, otomobil, beyaz eşya, teknoloji, gıda, erkek giyim, kadın giyim ve mobilya markaları sorulmuş... Markalara yönelik 18 ayrı dalda sorulan sorularda İstikbal ve Bellona markaları mobilya faslında ilk iki sırada yer almış. Demek ki şehrimizin sadece mobilyada ulusal çapta markalara sahip olması yeterli değil... Bu neviden çalışmaları  dikkate almak gerekiyor. Bu veriler özel bir yönlendirme yoksa %95 oranında doğru sonuçlar ortaya koyar ve yol gösterir. Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi´nin daha önce yaptığı birçok çalışmada çıkan sonuçlar test edilmiş ve doğruya en yakın veriler olarak karşımıza çıkmıştı. Bu merkez tarafından önceki yıl yapılan araştırmada Enerji Bakanı Taner Yıldız  yanılmıyorsam 17. Sırada çıkmıştı. Aradan geçen zaman diliminde, bulunduğumuz coğrafyanın en hassas konularından biri olan enerjinin patronu olarak Bakan Yıldız´ın 3. sırada yer alması, kendisi açısından da, Türkiye´nin enerji politikası açısından da dikkatle gözlenmesi PAZAR gereken bir sonuç olsa gerek.

 

 

 

MIŞ? MİŞ? MUŞ?

 

_ Kayseri´ye kurulan  Orman Bölge Müdürlüğü´ne Ahmet Kara atanmış.

 

_ Çevre ve Şehircilik Müdürü vatandaşları kooperatifler konusunda uyarmış.

 

_ IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Kayseri´ de incelemeler yapacakmış.

 

_ Taner Yıldız Kabine´nin en başarılı 3. bakanı seçilmiş.

 

_ Yeni yılda yeni kararnameler yoldaymış.

 

_ Halen Ankara´da de vam eden bir davanın son duruşmasında Mahkeme Başkanı ?özel girişimlere´ karşı tepkisini duruşma da açıkca ortaya koymuş.

 

_ Savcı Cemil Tuğtekin Şeker iddianamesini önümüzdeki hafta mahkemeye sunacakmış.

 

 

 

KULİS BULVARI

 

KAYSERİ ÖZEL İDARE FAALİYETLERİ

 

 

 

Kayseri İl Özel İdaresi son beş yılda yıllık faaliyetlerini bir dergi çalışması ile kamuoyuna mal ediyor.  eslektaşımız İbrahim Özçekiç´in hazırladığını zannettiğim çalış ma gerçekten güzel ol muş. Dergide Özel İdare´

 

nin kilitli parke, eğitim, sağlık ve sosyal tesisler, yol, asfalt, içmesuyu, kanalizasyon gibi alt ve üstyapı

 

çalışmaları, göletler, makina parkı, karla mücadele gibi çalışmalarının yanısıra İl Genel Meclisi ve İl Encümeninin çalışmaları hakkında da ayrıntılı bilgiler verilmiş. İGM faaliyetleri parti ayrımı gözetilmeden yansıtılmış. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.