MUSTAFA GÜRBÜZ


AMATÖR SPOR İÇİN RESMİ AÇILIŞ VE MALZEME DAĞITIMI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde uzun süredir yapılması beklenen ve birçok kulübün de sorun yaşadığı konaklama veya yerleşim konularına sağ olsun Büyükşehir Belediyesi son noktayı koymuş oldu. Amatör futbolun çilesi olan yerleşim noktasında, malzemelerin yer alacağı bir oda ile futbolcuların idmanlarının sonrasında dinlenmeleri ve duşları konusunda öyle güzel bir çalışma yapıldı ki, nasıl anlatsam bilemiyorum. Belki de ülke genelinde amatör camiaların gıpta ile bakacakları bu tesisler konusunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e, daha sonra da bu işe aracı olan ve kapıyı devamlı aşındıran Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı ile arkadaşlarına şükranlarımı sunarım.

Amatörler için yapılan tesisler Argıncık´ta yer alıyor. Bu proje daha önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü uhdesindeydi. Geçtiğimiz dönemlerde ilimizde müdürlük görevini yürüten Yahya Şahan, o dönemlerde gazetecilere burada yapılacaklar hakkında görsel bir brifing vermiş ve umarız yapılır demiştik. İşte o günlerden bu zamana kadar geçen sürede bir kamu kurumu işi ortaya atsa da, diğer bir kamu kurumu bu işi tamamladı.

Amatör futbol kulüpleri için ne kadar sevinsek az olur ama bu ilde sadece futbol kulüplerinin olmadığını da bilmek gerekir. Bakınız pazartesi günü buranın resmi açılışı yapılacak. Bu açılışta şampiyon olan takımlara kupaları verilirken, diğer yandan kulüplere malzeme dağıtımı da gerçekleştirilecek. Ne olur, bu sezon bu malzemeleri dağıtırken sadece futbol takımlarının olduğunu düşünmeyelim. Bu şehirde birçok branşta spor kulübü amatör olarak çalışmalarını yapıyor ve hepsinin de dağıtılan veya dağıtılacak olan malzemelere ihtiyacı var.

Voleybol, basketbol, hentbol, satranç, yüzme, kayak, snowboard, Uzak Doğu Sporları vb. en azından bu branşları da dikkate alarak bir malzeme dağıtımı yapalım. Bu konuda iş yine aracı olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´na düşüyor. Umarım bunu yetkililer gereğince anlatırlar?