VELİ ALTINKAYA


AMAN BU DİYALOĞU BOZMAYIN

AMAN BU DİYALOĞU BOZMAYIN


   Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ilçe gezilerini sürdürüyor. Özhaseki önceki gün de muhalefetin kazandığı iki ilçe belediyesini, Pınarbaşı ve Sarız’ı ziyaret etmiş.

   Şuana kadar AK Partili Mehmet Özhaseki ile muhalefetin kazandığı 4 ilçe (Pınarbaşı, Özvatan, Sarıoğlan ve Sarız) arasında hiçbir sıkıntı gözlenmiyor. Doğru olan bu. Böyle davranan belediye başkanları Büyükşehir’den ilçelerine daha fazla hizmet alır.

   Seçim bitti. Artık hizmet zamanı. İlçeler, mahalleye dönüşen köyler hizmet bekliyor. Gün siyaset günü değil; sorunların öncelik ve aciliyetlerine göre çözüm günü. Belediye başkanları da seçimlerden sonra rozetlerini çıkartarak kendisine oy veren, vermeyen herkese hizmete memur ve mezunlar...

    Başkan Özhaseki ile MHP’li Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve CHP’li Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu arasında yukarıda tarife çalıştığım anlayış merkezli bir diyalog yaşanmış.

   Bu diyaloğu geliştirmekten, ilişkileri sıcak tutmaktan kesinlikle ilçeler kazanır.

   Üç belediye başkanının sözlerinden bir bölüm:

    Mehmet Özhaseki:

   "Biz ne kadar dışarıdan tespit yaparsak yapalım, eğer sıkıntı varsa içinde yaşayanlar daha iyi bilirler... Bu nedenle belediye başkanı arkadaşlarımızla bir toplantı yapıyoruz. Onlarla bir araya gelip hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllarda yapılabilecekleri sırayla gündeme alıyoruz. Sudan, kanaldan, arıtma tesisinden başlayarak yollar, çevre düzenlemeleri, gençlik merkezi, kadınlar merkezi, mezbahalar, mezarlıklar aklınıza gelebilecek her türlü belediye hizmetleri hususunda program yapıyoruz. Bu konuların bir kısmı bu sene başlanıp bitirilecek işler. Bir kısmı da gelecek seneye yapılacak işler. Pınarbaşı`nın bir özelliği daha var; en çok köyü olan, en geniş yerleşimi olan bir ilçemiz. 150`ye yakın köyü var. Her birisinin problemleri bulunuyor ve bunların çözülmesi icap ediyor. Bu manada program yapmak için geldik. Büyükşehir Belediye statüsü içinde bir anlayış hakim olursa başarılı olunur. Bizim amacımız hizmet. İnşallah buradaki insanlara güzel hizmetler yapılır diye düşünüyoruz. Karşılıklı anlayışla tüm bu projeleri planlamış bulunuyoruz"

    Dursun Ataş:

   "Başkanıma ve ekibine ilçemize hoş geldiniz diyorum. Sağ olsunlar bir ekip anlayışı içinde ilçe belediyeleri ile birlikte çalışmak için geldiler. Yapılması gereken şeyleri tespit ettik. Bu yıl yapılacak, gelecek yıllarda yapılacakların planlamalarını yaptık. İnşallah yardımlaşarak koordinasyon içinde belirli bir başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Başkanımızın da özelliği zaten koordinasyonlu çalışmak. Kendisine bu çalışmasından ve gayretinden dolayı teşekkür ediyoruz."

   Ömer Faruk Eroğlu :

   "Sayın Başkan Mehmet Özhaseki, belediyecilikte sergilemiş olduğunuz bilgi, birikim ve tecrübenizle Kayseri`nin yükseliş sürecine Sarız ilçemizi de dahil edeceğinize inanıyor, takdire şayan çalışmalarınızda başarılar diliyorum"

      Mehmet Özhaseki:

   "Bu dönemde insanlar küçük düşünüp, basit polemikler yaparsa olan vatandaşa olur. İlçelerimizde yapılacak çok iş var ve biliyoruz ki bunları yapacak güçleri yok. Büyükşehir olarak inisiyatif alıp bu hizmetleri yapacağız."

   İlçe belediye başkanlarımızın tamamı hizmet noktasında asla siyaset yapmamalı. Siyaset günü bugün değil. Onlar yapacaklarsa da 5 yıl sonra yeniden aday olurlarsa siyaseti o gün, seçim arefesinde bir ay yapacaklar o kadar... Elbette partililer, elbette partilerinin bazı konularda aldıkları kararlar onları da bağlayacaktır; ancak yörelerine mümkün olan en iyi hizmeti götürürlerse, bana göre partilerine de en iyi hizmeti vermiş olurlar... Özellikle muhalif belediye başkanı ve meclis üyelerinin bazı fanatik partililerden gelebilecek “Bu ne muhabbet, ne oluyur?” gibi sorulara kulak tıkamaları, yörelerinin hayrınadır.

     Tabi bu arada, Başkan Özhaseki’nin de  çeşitli vesilelerle ifade ettiği gibi hizmet noktasında başkanların siyasi kimliğinden, kendisine oy verilip verilmediğinden çok “önceliğe” özen göstereceğinden şüphem yok...

00- MHP Lideri Bahçeli grup konuşmasında Bakan Yıldız’ın Soma faciasındaki tavrına teşekkür etmiş.

00-Yeni emniyet müdürüne Kayseri’de ilk uğradığı isim olan Vali Düzgün’den önemli uyarılar gelmiş.

00- KASKİ’den, MASKİ’ye giden “Özgür” bürokrat görevine başlarken, yeni isimlerin haberi de yoldaymış.

00- Başkan Özhaseki’nin Pınarbaşı ve Sarız’da yaptığı görüşmeler sıcak bir ortamda gerçekleşmiş.

00-Çerkezler, Büyük Sürgün’ ün 150. yılını buruk kutluyormuş.

00-   CHP’liler Soma için mum yakıp, oturma eylemi yapmış.

FAHRİ KONSOLOSA

FAHRİ DOKTORA

Osman Şahbaz’ı 1.5 yıl önce tanıdım. Şahbaz, Kayserili. Türk-Macar İşadamları Derneği’nin başkanlığını yapıyor. Kayseri’nin de ”fahri” Macaristan konsolosluğunu yapıyor. Dün bir davetiye ulaştı.  Azerbaycan Bakü Vektör Uluslararası İlimler Üniversitesi Bilimsel Senatosu “Osman Şahbaz’a Türkiye Azerbaycan ilişkilerine katkıları nedeni ile ,iktisat ve siyaset bilimi konusundaki ulus lararası hizmetlerinin teyit, takdir ve taltif edilmesi için fahri doktora ünvanı” verilmesini kararlaştırmış... Şahbaz’a fahri doktora beratı 29 Mayıs’ta İstanbul’da  takdim edilecek. Sevindim. Osman Bey’i tebrik ediyorum.