VELİ ALTINKAYA


ALNI AÇIK, BAŞI DİK

ALNI AÇIK, BAŞI DİK


   11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi bıraktıktan sonra Kayseri’ye ilk kez gelecek.

    Şehrin muhtelif yerlerine asılan pankartlarda ifade edildiği gibi; “Milletin Gururu, Devletin Onuru” olan Önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bugün saat 11.00’da havaalanında karşılanacak. Binlerce Kayserilinin Gül’ü karşılamaya gideceğine inanıyor ve “Hoşgeldiniz Beyefendi” diyorum.

    23 yıllık siyaset ve yaklaşık 13 yıllık devlete hizmet hayatında adı üzerinde tek bir şaibenin olmadığı Abdullah Gül Kayseri’ye alnı açık, başı dik geliyor.

   Bir fani için bundan daha önemli ne olabilir.

    Kendisine güvenenleri-sevenleri mahçup etmeyen bir ahlak ve anlayışla devlete-millete hizmet etmiş bir insan Abdullah Gül...

   Bazı çevrelerin iddialarının aksine Kayseri’ye siyasi mesaj vermek, ”sahaya inmek” gibi bir anlayışla değil “sıla-i rahim” için geliyor. Annesinin, babasının elini öpmek, hemşerileri ile hasbihal etmek için geliyor.

   Elbette Gül’ün siyaset yapma arzusundan doğal bir şey de olmaz, olamaz. Bunu kendisi de görevdeyken; “Kurucusu olduğum partide siyaset yaparak, millete hizmete devam edeceğim” diyerek ortaya koymuştur.

     Bu hangi şartlarda, ne zaman ve nasıl gerçekleşir bunu kestirebilmek zor...

    Ama, benim tanıdığım ve tam bir iman ehli olduğunu inandığım Abdullah Gül, “Nasibe, kısmete” inanmış ve ‘Yaratan’dan “hayırlısını” isteyen biridir.

  Gül’ü istemediği halde 1991’de RP’den milletvekili adayı olarak girdiği siyaset sahnesinden, devletin zirvesine gelişinin altında yatan temel figür O’nun “kadere teslimiyeti” ve “hayırlıyı” talebinden başka nedir ki.

    Gül’ü bugün karşılayacak kalabalık, malum çevreler tarafından spekülasyon konusu yapı labilir. Kaç kişi karşılar bilemem... Aslında bu noktada rakamlar benim için önemli değil. Kim istiyorsa gelsin, kayıtlı-kayıtsız Kayseri sokaklarına çıkalım ve hemşerilerimize Gül’ü soralım... On hemşerimizden 9’ u siyasi görüşü ne olursa olsun O’nunla ilgili güzel sözler sarfedecektir...

   Önemli olan bu değil mi?..

   Gül 64 yaşında... Allah hayırlı ömürler versin. Eski cumhurbaşkanlarımızdan 4’ü hayatta. Demirel’in sağlık durumu ilerleyen yaşı nedeniyle sıkıntılı.

    Ahmet Necdet Sezer ise daha sağlıklı olmasına rağmen yapı itibariyle zorunlu olmadıkça sokağa çıkmak istemiyor.

   Gül sağlıklı biri ve O’nun bilgi ve birikiminden bu ülke-millet istifade etmelidir. Gerek 367 garabeti, gerek 27 Nisan bildirisini baz aldığınızda aslında 2007 genel seçimlerinde AK Parti’nin aldığı 46 küsür oy ve sonucunda Köşk’e çıkması bir anlamda “halkın vizesi-iradesiyle” yapılmış bir seçimdir.

   2007’de Gül’ü Köşk’e gönderen Meclis’in şahsında millettir.

    Türkiye, Gül’ün bilgi ve birikiminden  istifade edecektir, etmelidir.

     Çok fazla dillendirilmemiş olsa da Gül ülkemize ve dahi şehrimize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Havaalanının 250 bin m2 genişlemesine dair arsanın tahsisi dahi Gül’ün görevde bulunduğu süre içerisinde verdiği talimatla gerçekleşmiştir.

    Cumhurbaşkanlığı da yapmış olsa Gül de bin insandır. Yaşı, görevi ne olursa olsun annesi ve babası için o bir evlattır.

   O çocukluğunun geçtiği bağevinde salça ve pekmez kaynatmayı niye özlemesin. O annesinin elinden çıkmış tandır böreğini, yağlamayı niye arzu etmesin.

    Kayseri ziyaretinin altında buzağı aramaya, Gül’ü ve O’nu destekleyenleri, sevenleri sanki ‘birilerine karşıymış gibi’ takdim etme çabaları beyhudedir.

   Bu çaba içinde olanlar  Gül’ ün AK Parti’nin iki numaralı kurucusu, ilk başbakanı ve ilk cumhurbaşkanı olduğunu unutmuş gözüküyorlar.

    Gül ve sevenleri bunlara aldırmak. Hak bildiği yolda yürür. Takdir Kainatın Sahibi’nindir.

 

00- Kayseri bugün gurur duyduğu evladı önceki Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılayacakmış.

00- AGÜV mütevellileri Kayseri’de toplanmış.

00-TÜSİAD’ın YİK toplantısına  Kayseri’den katılan bazı isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’la el sıkışmış.

00-KAYSO Başkanı Boydak “gelecekten umutlu” olduklarını söylemiş.

00-MHP’de erken kongre takvimi için bugün il başkanları yoklanacakmış.

00-Ulaştırma Bakanı  Afşin’le Sarız arasına yeni bir yol açılacağı müjdesini vermiş.

 

 

KOCASİNAN’IN

 KIRTASİYESİ

   Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, bölgesindeki ilkokul öğrencilerine verdiği kırtasiye seti takdir gördü. Bazı çevrelerin bu hayırlı hizmeti küçük gösterme çabasına rağmen öğrenci ve velilerinin Başkan Çelik’e dua ettiğini duyuyorum. Bu kırtasiye setinden belli oranda dar gelirli öğrencilere verilmek üzere diğer ilçelere de gönderilmiş. İyi yapılmış. Kırtasiye dağıtımının Kocasinan Belediyesi’ne maliyeti nedir bilmiyorum; ama, bir milyon liradan az olduğu muhakkak. Bu onlarca-yüzlerce milyonluk bütçesi olan bir belediye için para bile değil. Kırtasiye dağıtmak bana göre yol, kaldırım yapmaktan daha hayırlı ve etkili bir hizmet.