SAMİ DAYANGAÇ


Alkışlar Büyükkılıç'a

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Hemen her gün belediyelerimizle ilgili haberleri sizlere gerek gazetemizde, gerekse de televizyon ve radyomuzda iletiyor, takdirlerinize sunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın bunca işe nasıl yetiştiğine ise elbette şaşırıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ‘Kariyer Günleri’ adı altında liseli gençlerle buluşmalarına şahit olduk. Hacılar ilçemizde 3 okul tek salonda toplanmışlar, karşılarında şehrin belediye başkanı. O yaşlardaki gençlerin rol model alacakları bir isim karşılarında. Elbette haberlerde belediye çalışmalarını görüyorlardır ama burada canlı olarak belediye başkanı gelip yapılan çalışmalardan, nasıl yaptıklarından kesitler anlatıyor, gençlerin sorularını cevaplıyor. Helal olsun.

Gençler deyince yine Memduh Büyükkılıç’tan alkışlanacak, dua alacak bir çalışmayı anlatmak istedik. Biliyorsunuz üniversiteyi kazanan gençler şehrimize gelince aynı anda yurtlara yerleşemediler. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kendisine yakışan bir çalışma ile bu gençleri misafirhanelere, otellere yerleştirerek belediye başkanlığının ötesinde baba şefkatini göstermiş oldu. Özellikle şehir dışında gençleri okuyan aileler bunun ne denli önemli olduğunu çok iyi bilirler.

Kızınız bilmediği bir şehre okumaya gitti, yurt yok, nerede kalacak? Son derece yerinde ve ulvi bir hizmet gerçekleştiren Sayın Büyükkılıç elbette gençler için bununla da yetinmedi. Barınma sorunu çözümlenen gençlerimize bu kez okudukları üniversitenin bahçesinde çorba ekmek servisi başlattı. Sayın Özhaseki döneminde sadece ERÜ’de yapılan bu hizmet diğer üniversitelere yayıldı. Yetinmedi ve gençlerin çok yoğun kullandığı ve çok büyük hizmete vesile olan Merkez Kütüphanesi’nde de çorba ekmek verilmesini sağladı. Gel de alkışlama, dua etme...

Memduh Büyükkılıç, Kariyer Günleri’nde gençlere kısa özet geçti ama faaliyetlerini anlatması günler sürerdi. Gençler için yaptığı çok ama çok önemli bir hizmeti daha takdirlerinize sunalım.

Gurbette okuyan gencin barınma sorunu çözüldü, sabah çorbası da verildi. Bitti mi? Atom Karınca’da hizmet biter mi? Gençlerin çamaşırlarını ücretsiz yıkatma talimatı verdi. Gençlerimiz kirlenen çamaşırlarını çantaya doldurup gidiyorlar, yıkanmış tertemiz olarak alıp dönüyorlar, ücretsiz. Gel de alkışlama.

Çamaşır Yıkama Merkezi öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 150. Yılda 150 Projesi arasında yer alan ve kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerinin hizmetinde olan Çamaşır Yıkama Merkezi, 2019 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. Öğrenci ve genç dostu şehir Kayseri’de, toplam 22 çok fonksiyonlu yıkama ve kurutma makineleriyle yılda ortalama bin 200 kişiye hizmet veren Başkan Büyükkılıç’ın Çamaşır Yıkama Merkezi Projesi, sosyal ve gönül belediyeciliğin en güzel örneklerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerinin sosyal yaşamlarına katkı sağlamak, derslerine daha fazla zaman ayırmalarına destek olmak, çamaşır yıkama ihtiyaçlarını karşılamak için hem vakit kaybını hem de çamaşır yıkama derdini ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamlı hizmetinden tüm öğrenciler ücretsiz faydalanıyor. Talas Bulvarı’nda KAYMEK Akademi hizmet binası içinde faaliyet gösteren Çamaşır Yıkama Merkezi’nde gençlerin çamaşırları yıkandıktan sonra görevliler tarafından çamaşırlar kurutma işleminin ardından düzenli bir şekilde katlanarak bölümlere konuluyor. Öğrenciler ise Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz çamaşır yıkama hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir öğrenci için çok gerekli olan bu uygulama nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletiyor.

Şehrimize, gençlerimize sahip çıkıp büyük hizmetlere imza atan, verdiği sözleri mutlaka yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı avuçlarımız kızarana kadar alkışlıyoruz. Ya siz?