VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ'NİN SÜRPRİZ ADAYI

AK PARTİ'NİN SÜRPRİZ ADAYI


AK Parti'nin 110 aday adayı arasında bir isim beni çok şaşırttı...

Daha önce ismen tanıdığım o isimle ilgili üç önemli telefon görüşmesi yaptım. Telefonla görüştüğüm iki isimden biri Kayseri'den, diğeri İstanbul'dan arkadaşı...

O aday Avukat Faik Işık...

Kamuoyunun son aylarda daha çok FB Başkanı Aziz?Yıldırım'ın meşhur şike davası avukatlığı nedeniyle TV ekranlarından tanıdığı Faik Işık'ın Kayseri'den başvurması açık söyleyeyim beni şaşırttı...

Müşterek bir dostumuzun devreye girmesi ile Faik Işık'la cumartesi akşam telefonda bir görüşme yaptım. Elbette o görüşmenin tamamını nakletmem doğru olmaz...

Ama o görüşmenin özeti şu ki Faik Işık kendi isteğiyle Kayseri'den aday olmuş değil.. Ankara'nın şahikalarının talimatıyla adaylık başvurusunu Kayseri'den yapmış.

Peki Faik Işık kim? Kayseri ile ilgisi ne ..

Faik Işık aslen Yozgatlı. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamış. Babası Kayseri'de uzun süre bankacılık yapmış: son olarak da Ziraat Bankası'nın 80'li yılların başına kadar müdürlüğünde bulunmuş.

Işık'ın halen Kayseri'de ticaret ve muhtelif işlerle uğraşan çok sayıda arkadaşı var.

Işık İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirmiş. Yıllardır İstanbul'da avukatlık yapıyor. Anladığım kadarı ile uzun süredir de Kayseri ile doğrudan teması yok...

Telefon görüşmeleri ile birlikte Av.Faik Işık'la ilgili internette bir araştırma yaptım. İlginç bilgiler var... Merak ediyorsanız siz de gerekli araştırmayı yapabilirsiniz.

Faik Işık, Recep Tayyip Erdoğan'ın RP İstanbul İl?Başkanlığı döneminde aynı yönetimde çalışmış. Kadir Topbaş o yönetimde Halkla İlişkiler Başkanı iken, O'nun yardımcısı imiş.

Erdoğan'ın mahkum olduğu dava dahil, Başbakanlığı döneminde de avukatlığını yapmış. O dönemde Başbakan Erdoğan'a Efendim isterseniz beni azledin. Size zarar vermeyeyim” demiş.

Yasin El Kadı, Süleyman Mercümek, Beşir Darçın'ın meşhur davalarının avukatı. Son olarak Aziz Yıldırım'ın şike davasının da avukatı Faik Işık.

İstanbul'da kurulu düzeni olan. Dünyalığını yapmış, Cumhurbaşkanından, çok sayıda bakana kadar onlarca insanla muhabbeti olan bir isim, İstanbul'dan değil de, size göre neden Kayseri'den adaylık başvurusunda bulunur?

Bana gelen bilgiler ve kendisinin de teyit ettiğine göre Ankara'nın şahikaları böyle istemiş de ondan...

Faik Işık benim için AK Parti aday adayları arasında en ilgi çekici ve sürpriz yapabilecek bir isim.

YİNE TÜRKİYE'YE

ÖRNEK OLACAĞIZ

Cuma günü bazı yaygın gazetelerde bir haber vardı.

Haber Kalkınma Bakanlığı ulaşımda yeni öneriler geliştiriyor / BÜYÜKŞEHİRLERDE MİNİBÜSLER KALDIRILSIN” başlığı ile verilmişti.

Bizde minibüs kalkalı herhalde 7-8 yıl oldu. Kar yağışı ile kent içi ulaşımda sıkıntı yaşanması nedeniyle Bakanlığın başlattığı çalışmayı Uzman Faruk Cirit hazırlamış. Cirit'in raporu Bakanlık yayını olarak basılmış. Sürdürülebilir kent içi ulaşım politikaları  ve toplu taşıma sistemlerinin karşılaştırılması başlıklı çalışma ile; Büyükşehirlerdeki dolmuş hatlarının kaldırılması, taksilerin kurumsal işletmelere verilmesi ve çağrıyla trafiğe çıkabilmesi, belediyelerin otobüsleri kooperatiflere devretmesi ve motorlu taşıtlar vergisinde yapılan  kilometrenin de dikkate alınması” gibi konular hakkında yeni öneriler getiriliyor...

Kayseri'de taksiler açısından bir sıkıntı yok. Ama, Kayseri minibüs işini ve otobüs işini çözeli yıllar oldu.

 Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan sorumlu yetkilileri Kalkınma Bakanlığı'nın yetkililerini arayarak Kayseri'nin ulaşımda yaptıkları ve yapacakları ile ilgili bilgilendirirlerse iyi ederler...

 

> -Tanıtımdan sonra AK Parti adayları temayülde ilk sıralarda yer alabilmek için ilçe ilçe geziyormuş.

> -AK parti adayları hafta sonu sandıkta yarışacakmış.

> - AK Parti'de bazı aday adayları hemşehri kıskacı” içindeymiş.

> - CHP Yönetimi eğilim yoklamasına” ön seçim” demekte ısrar ediyormuş.

> -MHP'de aday adayları Kayseri-Ankara arasında mekik dokuyormuş.

> -İHH'da yıllardır yetim çocuklarla ilgili çalışmalar yapan Hatice Kurt'un AK Parti adaylığı heyecan yaratmış.

> -Vergi Haftası başlamış.

 

ülkücü gençlere ...

 

   Ege Üniversitesi'nde okuyan bir kardeşimizin, uğradığı saldırı sonucunda şehid edilmesini lanetliyorum... İzmir Valisi, Emniyet Müdürü ve Üniversite Rektörü'nün yaşanan bu olaylarda ihmali olduğuna inanıyorum... Elbette her kardeşimizin bu olay karşısında demokratik tepkisini gösterme hakkı var. Kayseri'deki kardeşlerimiz de yasalar çerçevesinde bu haklarını gösterebilirler. Bu tepkiyi ortaya koyarken, şehirde huzuru sıkıntıya sokabilecek, Allah korusun ileride doğabilecek nahoş süreçlere karşı Ülkü Ocakları'nın çok dikkatli olması gerekir... Ülkü Ocakları'nın başında çok değerli aklıselim, vatansever bir kardeşimiz var. MHP'nin yeni il başkanın da aynı hassasiyetle hareket edeceğinden şüphem yok..