VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ'NİN KADIN ADAYLARI

AK PARTİ'NİN KADIN ADAYLARI


 

 

AK Parti Genel Merkezi halen 45 olan kadın milletvekili sayısını, 7 Haziran seçimleri sonrası en az 60 rakamına ulaştırma hesabı yapıyor.

Bu noktadan hareketle Kayseri listesinin de 4. veya 5. sırasından bir kadın adayın listeye girmesine kesin gözle bakılıyor. Zayıf ihtimal; ama, 8. veya 9. sırada da bir hanım aday yer alabilir.

İsim zikredersem, hanımların tepkisini çekebilirim; ama 15 aday adayı arasında 5 hanımın seçilecek bir sırada olma ihtimali yüksek... Bu cihetle diğer 10 hanımın ilk dokuza girme ihtimali çok zayıf... Tabi bana göre..

Listeye girme ihtimali yüksek olan 4-5 hanımdan hangisinin seçilebilecek sırada yer alacağına şimdiden kesin bir hüküm vermek zor. Ama, öne çıkan hanımlar olduğunu tahmin ediyorum...

Peki AK Parti'nin hanım adayları kim?.. Alfabetik sıraya göre aktaralım.

1-Efser Selamet Çelik: Efser Hanım, sosyolog-psikolog bir hanımefendi. Bizim Kay - TV ve Erciyes TV ekranlarında da uzun süre program yaptı. Eşi galiba Nevşehirli kendisi de Rumeli muhacirlerinden.

2- Halise Hasret Yavuz: TBMM Baştabipliğinde Radyoloji Uzmanı olarak çalışıyor. 2012'den bu yana da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliği yapıyor. Hanımefendi'nin Kayseri ile ilgisini bilmiyorum. Biyografisinde de yok.

3-Hatice Kaplan: Bu hanımın hakkında da ayrıntılı bilgi yok. Kayseri doğumlu olduğunu lise öğrenimine kadar Kayseri'de tamamladığını biliyoruz.

4-Hatice Kurt: Yozgat doğumlu. İlk orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamlamış. Kayseri Ensa Vakfı'nın kurucularından. İHH'nın Kayseri Yetim Birimi Sorumlusu... Aile uzun süredir Kayseri'de. Eşi Konyalı ve işadamı...

5- Havva Talay Çalış: Samsun doğumlu. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doçenti. Eşi Mustafa Çalış ERÜ'de aynı dalda profesör ve Bünyanlı... Havva Hanım, geçtiğimiz seçimde de aday adayıydı. Temayülde iyi bir derece yapmıştı.

6- Leyuze Karacalar: Kayseri doğumlu. Yıllardır Kayseri'de eczacılık yapıyor. Eşi RP ve FP'de aktif siyaset yapan Diş Hekimleri Odası Başkanlığı da yapan ve birçok faaliyetin içinde bulunan İlhan Karacalar...

7- Nazende Özkaremete Coşkun: Kayseri doğumlu. ODTÜ iktisat lisans ve yüksek lisans bölümü mezunu. İktisat bilimi doktoru. Bilkent Öğretim Üyesi.

8- Neslihan Yüksel: Ankara doğumlu; Uzunyayla'nın Kayseri ve Sivas bağlantılı Kafkas kökenli.. Jeoloji mühendisi. Enerji Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı ve Daire Başkanı.

9- Pelin Gündeş Bakır: Pelin Hanım Profesör ve halen Kayseri milletvekilliği yapıyor. Her haliyle tanınan bir isim. Aslen Kayserili...  İstanbul'da Hastaneler Genel Sekreterliği yapan Profesör eşi ise Yahyalılı...

10- Şemsi Birer: Adana doğumlu. 25 yıldır Kayseri'de ikamet ediyor.

11-Şenel Güngör: Pınarbaşı doğumlu. Mülkiye kamu yönetimi mezunu... Banka müdürlüğünden emekli... Kafkas kökenli.

12-Şerife Güpgüpoğlu: Kayseri doğumlu. Kayseri'nin meşhur Güpgüpoğlu ailesinden. ERÜ'de Halkla ilişkiler dalında yüksek lisans yapmış.

13-Tuğba Yörük Öztürk: Kayseri doğumlu. Hanım adaylar arasında en genç olanı. İÜSBF Kamu Yönetimi mezunu. Özel bir şirkette Maliyet ve Bütçe Uzmanı olarak çalışmış; iki yıldır aile şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

14- Zeynep Şimşek Özkan: Kayseri Yahyalı doğumlu. ERÜ İlahiyat Fakültesi mezunu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni.

15-Zeynep Galeli: Hakkında fazla bilgi yok. En azından biz bilmiyoruz. Bilişim, inşaat ve finans sektöründe yurt içi ve yurtdışı tercübeleri varmış...

 

> -AK Parti'de kadın adayların yarışı, erkeklere taş çıkartacak türdenmiş.

> -TOBB  Başkanı'nın adaylık için Kayseri'ye gönderdiği AK Parti kadın adayı varmış.

> -Faik Işık ve Ayhan Ogan'ın AK Parti'ye Kayseri' den adaylık başvurusunu Ankara'nın şahikalarının istediği dillendiriliyormuş.

> -AK Parti adayları cumartesi sandığa girecekmiş.

> -MHP il başkanları ay sonu kampında vekil adaylığından çok büyük kongre konuşulacakmış.

> -CHP'de 21 Mart'ta yapılacak eğilim yoklamasında aday adayları bazı üyelere ulaşmakta zorlanıyormuş.

 

YENİ DDY HATTI

    Kayseri'nin şehir dışına çıkartılan, ama altyapı çalışmaları süren demiryolu hattı ile ilgili çalışmalar sürüyor... Kayseri Milletvekili Yaşar?Karayel DDY yeni hattının elektromekanik sisteminin haziran sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Yeni hattın idari binası ile ilgili olarak da yıl sonuna kadar projelendirilerek yapım ihalesine çıkılması bekleniyor. Yeni hat idare binasının 2017 sonuna kadar tamamlanma ihtimali yüksek. Kayseri-Ankara hızlı tren hattının da 2018 itibariyle tamamlanması halinde bu idari bina kullanılacak. Sayın Karayel'den telefonla aldığım bilgiye göre; bu yıl ve 2016'da yeni demir yolu hattımızda hummalı çalışmalar yapılacak. Yeni hattın tamamlanması ile eski hat da kalkacak.