VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ LİSTESİ


1- Mehmet Özhaseki

 2-Yard.Doç.Dr.Ahmet Doğan

 3-Yaşar Karayel

 4- Dr.Kemal Tekden

 5- Doç.Dr.Havva Talay Çalış

 6- Halil Ergen

 7- Dr.İsmail Tamer

8- Avşar Aslan

9-Aydın Kalkan

   Listeyi isim isim yorumlamadan önce genel bir değerlendirme yapmak isterim.

   AK Parti'de aday adaylığı başvurusu yapıldıktan sonra bu sütunda, ekranlarda veya dost sohbetlerinde yaptığım değerlendirmelerde AK Parti'nin olası listesini değerlendirirken Şükrü Karatepe, Faik Işık, Ayhan Ogan, Kemal Tekden ve Bünyamin Kaplan”ın  Bir veya iki numara” odaklı listede sürpriz yapacağını defalarca dillendirdim...

   Son 10-15 gün kala yaptığımız yorumlarda ise  Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel Ahmet Doğan, Neslihan Yüksel veya Havva Talay Çalış, İsmail Tamer, Halil Ergen veya Murad Cahid Cıngı, Rifat Yıldırım veya Avşar Aslan ve Ali Ekşi'den oluşan bir liste ihtimali üzerinde durduk...

   Hatta bir kaç gün kala Ayhan Ogan ve Şükrü Karatepe'nin listede olacağı söylentilerinin ayyuka çıktığını da belirttik.

   Peki ne oldu?..

   Bir kere listenin ilk üç ismine yönelik herhangi bir sıkıntı yoktu. Sadece ben Karayel'in 2. Doğan'ın üç olacağı kanaatindeydim. İki veya üç fark etmez bizim açımızdan Özhaseki, Karayel ve Doğan'ın ilk üçte olması neredeyse kesin gibiydi...

   Gelelim 4. sıradaki isme. Tekden'e bakışımı bilen bilir. Bu gazetede son altı ay içerisinde Kemal Tekden'in şansıyla ilgili iki yazı yazdım. Bu kanaatimde bir değişiklik yok.

    Yaklaşık 35 yıldır tanıdığım ve tam bir gönül adamı olan Tekden, aday adaylığını açıklamadan iki gün önce beni davet ettiğinde Abi, ilk beş şöyle şöyle gibi; bir ve iki numara devreye girmezse işin zor” dediğimi hatırlıyorum.

   Aday adaylığını açıkladıktan sonra mealen Tekden'in AK Parti listesinde Kayseri odaklı işi zor. Ama bu listede yer alması halinde listeye güç katar” diye adaylığını açıkladıktan bir gün sonra yazı yazdığımı-yorum yaptığımı hatırlıyorum. Dileyen arşive bakabilir.

   Benim bildiğim, Tekden, Kayseri odaklı iki ayrı liste de yoktu... Bir veya iki numaradan birinin talimatı ile listeye girdiğini sanıyorum. Onu kendisi daha iyi biliyordur.

   5. sıradaki Havva Talay Çalış ilk günlerde listenin kadın kotasının favori ismiydi... Sonradan Ankara odaklı etkin bir ismin devreye girmesi ile Neslihan Yüksel, Kayseri listesinde Havva Talay Çalış'ı solladı... Nihayet iş kozmik oda” aşamasına geldiği zaman, aralarında siyasi rekabet olan Ankara odaklı iki ismin rekabetinden dolayı,  bu odada yer alan etkin isim devreye girerek?Neslihan Yüksel'i devre dışı bıraktırıp Çalış'ın listeye girmesini sağladı... Çalış ilk günler itibariyle Kayseri'nin de gündeminde olduğu için buradakiler de Olabilir” dediler...

   6.sıradaki isim Halil Ergen... Ergen'in bu listenin 5. veya 6. sırasında yer alacağını ilk dillendirenlerden biriyim.

   Bir ve iki numaranın bilgisi dahilinde, 5 Grup Başkanvekili, bir başbakan yardımcısı ve bir bakanın arkasında olduğu Halil Ergen'in listeye girmesine Kayseri'nin cılız muhalefeti engel olamadı.

   Gelelim 7. sıraya... İsmail Tamer'in siyasi kaderinde 7 numaranın özel bir yeri oldu. Normalde Tamer'i 5 veya 6 gibi bekliyordum. Aslında bir ay kadar öncesi itibariyle Tamer listede yoktu. Son 20 gün kala bir kaç kanattan hamle yaptı ve listeye dahil oldu...

   8. sıradaki Avşar Aslan, MHP ve CHP'nin liste başında Sarız kökenli birer Avşar adayın bulunması nedeniyle listeye girdi. İki ayrı listede Yıldırım ve Aslan'dan biri 7. sıra gibiydi. Tekden'in devreye girmesi, listeyi bir sıra kaydırdı.

    9. Sıradaki Aydın Kalkan Kafkas kökenli Neslihan Yüksel'in liste dışı kalması nedeniyle, son sırada yer aldı. Kalkan, başarılı bir eğitimci ve sendikacıdır.

   Listesi AK Parti'ye ve şehrimize hayırlı olsun.

 

 

>-Adayları ile buluşan il teşkilatları seçim stratejisi belirliyormuş.

>-Listeye giremeyen aday adayları duygusal teşekkür mesajları yayınlıyorlarmış.

>-AK Parti Adayı Özhaseki partilerin projeleri ile halkın karşısına çıkmasını istemiş.

>- MHP İl Başkanı, Özhaseki ile ilgili itiraz kararına AK Parti adayı Ahmet Doğan'ı da dahil etmiş.

>- MHP Adayı Kilci Ankara dönüşü evinde kurban kesilerek karşılanmış.

>- CHP adayları ile bugün görücüye çıkacakmış.

>-  HDP, VP ve AP adayları CHP'nin yakın takibindeymiş.

 

 

SADIK YAKUT'TAN

VEDA MESAJI

    Sadık Yakut, 1999'dan bu yana Kayseri Milletvekilliğini başarılı bir şekilde yürütüyor. AK Parti'nin üç dönem yasağı nedeniyle yeniden aday olamayan Yakut'tan dün cep telefonuma bir mesaj geldi. Aynen paylaşayım:”Desteklerinizle Parlemontoda geçen acı-tatlı hatıraların bitiminde, sizlere haklarımı helal ediyor; sizlerin de haklarınızı helal etmenizi diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sadık Yakut TBMM Başkanvekili...”  Sadık Yakut, rahmetli İbrahim Kirazoğlu ve Halim Aras'tan sonra uzun dönem TBMM Başkanvekilliğini başarılı bir şekilde yapan milletvekilimizdi... Vatansever ve çalışkan bir insandır. Ülkeye ve Kayseri'ye hizmetlerinden dolayı kendisine şahsım adına teşekkür borçluyum.