VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ VE MHP’DE BEYHUDE ARAYIŞLAR

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in geçtiğimiz haftadaki ani Kayseri ziyareti özellikle sosyal medya odaklı bazı çevreleri hareketlendirdi; hatta garip, ama umutlandırdı.

Kandemir, Kayseri’ye gelmeden bir saat kadar önce, ana haber bültenine bağlandığım refikimiz KentTürk TV Genel Yayın Yönetmeni Levent Çil’in sorularını cevaplandırırken de, “Evet Erkan Kandemir’in ani ziyareti sorgulanabilir; ama neredeyse bir yıldır ifade ettiğim gibi yüzde 98-99 Şaban Çopuroğlu görevine devam eder” diye söyledim.

AK Parti içinde Çopuroğlu’na karşı bir hesap içinde olanlar benim yazdıklarımı ya okumuyor ya da işlerine gelmiyor... Aylar öncesinde Çopuroğlu’nun kastını aşan cümleler de kullanarak “Misyonumu tamamladım” vs. demesinden hemen sonra da il başkanlığı için hesap yapanlara, “Aman ha gaza gelmeyin. Çopuroğlu % 99 görevine devam eder” demiştim.

Erkan Kandemir, Kıranardı Kent Ormanı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait mekanda halef-selef Çevre ve Şehircilik Bakanları Özhaseki ve Kurum ile Memduh Başkan’ın da olduğu bir ortamda Şaban Çopuroğlu’nun yüzüne karşı memnuniyet cümleleri kullanmış. Sadece Çopuroğlu değil, Memduh Başkan için de benzeri ifadeler söylemiş.

Siyasette elbette 24 saat çok uzun bir zaman. Elbette ‘Olmaz, olmaz’ diye bir şey olmaz. Ancak bir de ‘görünen köy’ var. Görünen köyü görmemek de, beyhude arayıştan başka bir şey değildir.

Bazı meslektaşlarım bana o esnada ‘Abi Memduh Başkanın da görevden alınacağı söyleniyor’ türü soru sordular.

Güldüm...

Allah hayırlı ömürler versin Memduh Başkan görevini tamamlar, Şaban Başkan da önümüzdeki yılın ocak-şubat aylarında yapılacak il kongresinde ‘seçildikten’ sonra iki yıl kadar daha il başkanlığı yapar.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yılbaşında deprem yaşayan Elazığ’ a gidiyor. Hatta bakanların ziyareti nedeniyle hafta başında göreve başlamayı planlayan Vali Erkaya Yırık da apar topar Kayseri’den ayrılıyor ve bakanları karşılıyor.

Dönüşte özel uçak Kayseri’ye iniyor. Bakan Kurum Kayseri’de yemek yedikten sonra Erkan Kandemir ile 23.00 gibi Ankara’ya gidiyor, Özhaseki Başkan da şehrimizde kalıyor.

Şehrin enerjisini ‘laf olsun torba dolsun’ kabilinden dedikodulara odaklayacağımıza, ‘Çevre Şehircilik Bakanı gelmişken daha önce bizzat söz verdiği millet bahçeleri, Cami Kebir, Argıncık-Oruç Reis Kentsel Dönüşümü, TOKİ’nin şehrimizde yapacağı işler vs. ne oldu?’ sorusunu sorup AK Parti kurmaylarını o noktaya yoğunlaşmaya zorlasak daha iyi olmaz mı?

Ama yok illa ‘öküz altında buzağı’ arayacağız.

AK Parti konusu şimdilik bu kadar yeter. Biraz da MHP’den bahsedelim.

MHP  Genel Başkanı Bahçeli büyük kongrenin 14 Mart’ta yapılacağını açıklayınca partide bir ‘kıvışlama’ başladı. Evet, MHP, SPY’na göre büyük kongresini 18 Mart 2021’den, AK Parti de 18 Ağustos 2021’den önce yapmak zorunda.

MHP’de İl Başkanı Serkan Tok’dan çok, Milletvekili Baki Ersoy ile ‘siyasi hesap’ görmek isteyen muhalif bir grup var. Bunlar arasında eski il başkanları, eski vekiller, kardeşleri, eski ilçe başkanları vs. mevcut.

Muhalif isimler yıllardır MHP’de yöneticilik yaptılar. Sayın Bahçeli’yi ve tarzını bizden iyi bilmeleri gerekir. MHP’de 16 ilçe ve il kongresinde kesinlikle bir aday olur. İkinci bir aday asla çıkmaz, çıkamaz. İl Başkanlığı’na da Serkan Tok devam eder. Tok bu şehrin başarılı il başkanlarından.

Dediğim gibi MHP’de muhalifler, Serkan Tok’tan çok Baki Ersoy’a 7 Haziran- 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerine yönelik hesaplarını ilçe ve il kongrelerinde göremezler. Bu grubun sosyal medya merkezli yaptıkları girişimler ve bazı ofislerde dar kapsamlı yeni ittifak arayışları kongrelerde sonuç bulmaz.

Haa... Bu ekip topyekün bir ittifak sağlar da 2022’nin sonbaharında yapılacağını öngördüğüm genel seçimler arefesinde hamle yaparlarsa belki Milletvekili Baki Ersoy’un canını bir miktar sıkabilir.

Ersoy, milletvekili seçildikten sonra taban odaklı akıllı bir politika izledi. Şehrin her sorununun olduğu yerde bulundu. Sürekli halkın içinde. Sosyal medyayı iyi kullanıyor. Ciddi bir takipçi kitlesi var. Bu arada Genel Merkez ve Bahçeli’nin yakın çevresi ile ilişkileri de sandığınızın çok ötesinde iyi...

Ey MHP’nin muhalifleri kongreleri unutun (çoğunuz ilçe delegesi bile yazılmazsınız), bir gücünüz - hesabınız varsa seçim arefesine saklayın.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Sağlık Bakanı, Kayseri’de 41 kişinin yoğun bakımda olduğunu söylemiş.

00- Sağlık’ın bağlı olduğu Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Nail Anlar, ‘WhatsApp’ta çoğu kişi; akrabalarla kahve sohbeti, komşu ziyareti, piknik, parti vb. fotoğrafları ve videolarını paylaşıyor. Ne sosyal mesafe var, ne maske var. Biraz ciddiyet gerekmiyor mu’ diyerek sitem etmiş.

00- Teşkilat Başkanı’nın ani ziyareti nedeniyle AK Parti İl Başkanı’na yönelik spekülasyon fırtınası estirenler sus-pus olmuş.

00- MHP içinde eski hesapları yeniden görmek isteyenlerin Milletvekili Baki Ersoy karşısında işi zormuş.

00- İYİ Parti’nin 12 Temmuz’da yapılacak il kongresinde Mehmet Sebati Ataman bir adım öndeymiş.

00-Kızıltepeye ‘Hacılar Millet Bahçesi’ yapmaya hazırlanan Bilal Özdoğan Özhaseki riyasetindeki AK Parti kurmaylarına brifing vermiş.

00-Kocasinan, Uğurevler’de alkışlanacak adımlar atıyormuş.

 

 

KULİS BULVARI

FONKSİYONEL MİLLET BAHÇESİ

TOKİ, Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesini geçenlerde yaptı. 26 firmanın teklif verdiği ihale sürecinin uzamadan kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. Zira şartname, ihalenin onayını takip eden 10 günde müteahhidin işe başlayacağını ve 550 günde (1,5 yılda) tamamlayacağını öngörüyor. Dolayısıyla süreç ne kadar erken tamamlanırsa, kazma da o kadar erken vurulur. ‘Millet Bahçesi’ düşüncesi güzel. Ama burası sadece insanların piknik yaptığı, yürüdüğü bir mekan olmamalı. Başkan Büyükkılıç da bu görüşte olduğu için, burasının hayatın dolu dolu yaşandığı, aktivitelere mekanlık eden örnek bir ‘Kent Park’ olması arzusunda. New York’a gidip de Central Park’ı görmeden gelen var mı? Memduh Başkan da, Kayseri’ye gelen mutlaka burayı görsün; hatta insanlar burayı görmek için özellikle gelsin arzusunda. Belediyemiz TOKİ’den de fazla para harcayarak önümüzdeki 3-4 yılda burayı fonksiyonel bir hale getirecek inşallah.