VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ ADAY TOTO

AK PARTİ ADAY TOTO


AK Parti’de aday adayları yoğun bir kulis çalışması yapıyor. Partide taşra ilçelerinin adayları konusunda  İl Teşkilatının kafası önemli oranda durulmuş gibi... Sadece bir-iki ilçede son anda yeni bir hamle yapılabilir. Ama aday adayları bir şekilde şartları zorlayarak kendilerini “aday” olarak ilan etmeye çalışıyor.

 Birçok ilçede adaylar belli gibi olsa da, AK Parti’nin MHP ile yarış yaşanma ihtimali bulunan ilçelerde aday adayı sayısını  iki ya da üçe indirmesi halinde yeni bir anket yaptırma ihtimali var.

İlçelerin adaylarını Genel Merkezin talimatı çerçevesinde İl teşkilatı belirleyecek. Ancak bazı ilçelerde milletvekillerinin müdahil olması da bekleniyor.

Partinin ne karar vereceğini bilemeyiz; ancak benim ilçelere yönelik tahminim şöyle. Önce tüm aday adaylarını verelim, sonra o ilçeye yönelik iki cümlelik yorum yapalım.

Akkışla          

Fatma Tokdemir, Nevzat Sayın, Ömer Temizer, Osman Ergül, Ahmet Tuncel, Ali Ergül, Mehmet Bozkurt, Musa Yılmaz, Ömer Özuzun.

Akkışla’da yarışın Mehmet Bozkurt’la  Ömer Temizer arasında geçeceğini sanıyorum.    

 Bünyan         

Oğuz Tekin, Bahattin Aksel, Orhan Kocabay, Teoman Dinç,  Mahmut Bürüngüz, Şinasi Gülcüoğlu, Mahmut Ayaz, Adil Özden.

Bu ilçede Şinasi Gülcüoğlu, Teoman Dinç ve Mahmut Bürüngüz arasında yarış geçecek gibi. Gülcüoğlu’na 30 yıldır ilçede yaşamasına rağmen aslen Bünyanlı olmaması hasebiyle karşı çıkanlar var.

Develi            

Mehmet Cabbar,Recep Özkan, Abdurrahman Cengiz Fırat, Ahmet Karademir, Erdal Vural        Selim Akdoğan, Eyüp Arslantürk, Enes Yurtseven, İbrahim Güçlü, Metin Tartıcı.

Develi’de bazı “özel” nedenlerle mevcut Başkan Recep Özkan’a yönelik “kota” uygulanıyor. Yine de yarışın Recep Özkan ile  Eyüp Arslantürk ve Selim Akdoğan arasında geçmesi bekleniyor.       

Felahiye

İhsan Burakçın, Sinan Taşçı, Vural Coşkun,  Köksal Kılınç.

İlçede Duran Safrantı’nın aday olmasını bekliyordum. Başvuru yapmamış.Yapsaydı aday gösterilebilirdi.Yine de 1 Aralık’tan önce istifası halinde böyle bir ihtimal var. Aksi takdirde İhsan Burakçin aday gibi.

İncesu

Fevzi Aykar, Melek Aysun Şahin, Ekrem Karakoyun, Hulusi Çavdar, Zekeriya Karayol, Bekir Yan, İbrahim Eldivan.

İncesu’da yarış Zekeriya Karayol,Hulusi Çavdar ve Ekrem Karakoyun arasında geçer.

Kocasinan

İsmail Ruhlukürkçü.

Kocasinan ve Melikgazi’de herşey olabilir.

Melikgazi

Memduh Büyükkılıç

Özvatan                     

Nasip Aksoy, Adnan Ünal,  Hasan Karazehir, Caner Akdemir.

Özvatan’da  bu 4 ismin dışında bir aday çıkabilir. Mevcutlar içinden Adnan Ünal veya Caner Akdemir arasında yarış geçebilir.        

Pınarbaşı

Ahmet Çalışkan, Ayşe Polat, Yusuf Kemal Altıparmak, Lütfi Ekinci, Cemil Görücü

Pınarbaşı’da yarış eski ilçe başkanı Ahmet Çalışkan ile  Yusuf  Kemal Altıparmak arasında geçecek gibi.         

Sarıoğlan

Necat Yağımlı, Ali Taştan, Halil Tanrıverdi, Mehmet İkiler, Mehmet Turgut, Ali Rıza Başaran   Ömer Delisoy, Özdemir Doğan, Ali Yakutsoy.        

 Sarız              

 İsmail Akpınar, Ömer Akpınar, Salih Pontömeroğlu, Kürşat Erkek, Hasan Aktürk, Mehmet Albayrak, Mustafa Akbulut, Ergüven Erkek, Ertuğrul Eroğlu, Adnan Arkalı.

Sarız, AK Parti’nin aday tespitinde zorlanacağı ilçelerden biri. İlçe yönetimi eski belediye başkanı Hasan Aktürk’ün aday olmasını arzuluyor. İlçenin köklü aileleri olan Akpınar-Erkek’lerden ikişer adayın olması İl Teşkilatınca ayrıca değerlendiriliyordur.

Talas

Faruk Karakaya, Rifat Yıldırım, Tahir Yılmaz, Mustafa Saçmacı, Rıza Karamürsel,  Mehmet Mustafa   Demir, Sadettin Aydın, Veysel Bayar, Mehmet Timuçin, Celal Hasnalçacı.

Talas, Kayseri’nin en önemli ilçelerinden biri. Mevcut belediye başkanı Rifat Yıldırım yeniden aday... İki dönemde başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Yarış Yıldırım ve Saadettin Aydın arasında geçecek gibi gözükürken, Veysel Bayar veya henüz başvuru yapmamış bir isim devreye girebilir.     

Tomarza                     

Ramazan Arslantaş, Fahrettin Işık, Mehmet Bal, Şahin Sarı, Turgut Koç, Gazanfer Güven          Hüdayi Saraç. 

Tomarza’da yarışın mevcut belediye başkanı Fahrettin Işık ile eski ilçe başkanı Mehmet Bal arasında geçeceğini zannediyorum.

Yahyalı

Mehmet Araç, Ramazan Yapıcı, Mustafa Camcı, Mehmet Postallı, Esat Öztürk.

Yahyalı’da da Belediye Başkanı Mehmet Araç başarılı bir dönem geçirdi. Bu ilçede yarışın Mehmet Araç ile Kocasinan Belediyesi başkan yardımcılığından istifa ederek aday adayı olan Esat Öztürk arasında geçeceği muhakkak.

 Yeşilhisar      

Abdulkadir     Akdeniz          Mustafa Tepe, Yusuf Ergül, Burhanettin Bolat, Murat Menken..

Yeşilhisar eski belediye başkanı Abdülkadir Akdeniz geçtiğimiz seçimlerde AK Parti’ kurucularından ve o dönemde milletvekili olan bir ismin devreye girmesi ile aday gösterilmemişti. Akdeniz, yapılana rağmen İGM üyeliğini kabul etti ve bu dönemde de yeniden başvurdu. İlçede yarış Abdülkadir Akdeniz ile Yusuf Ergül arasında geçeceğe benziyor.