MUSTAFA GÜRBÜZ


‘AHKAM KESMEK YERİNE, NE YAPARIZ’ DİYE DÜŞÜNELİM!

Kayserispor’un denetim kurulundan çıkan rapor gündemi bir hayli meşgul edeceğe benziyor.


Kayserispor’un denetim kurulundan çıkan rapor gündemi bir hayli meşgul edeceğe benziyor. Özellikle eski başkanlardan Erol Bedir’in bazı iddialar karşısında verdiği yanıtlar kimi çevreleri şimdiden rahatsız etmeye başlamış. Burada kimin ne söylediği veya kimin ne düşündüğünden çok olayları net bir şekilde görmek ve ona göre yorum yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Bakıyorum da içinizde bazılarının hala kişisel sevmemezlik durumları diriliğini koruyor. Buna şahsım olarak sadece saygı duyar ama eleştiri yönünde öyle kendisini bilmeden yapılanlara da kusura bakmayın sert çıkmak zorunda kalırım. Ortaya bir rapor çıkmıştır evet, ben bu işin başından beri bu rapor olayının miladının isim değişikliği olduğu tarihe gidilmesi ve o zamandan bu tarafa gelmesi gerektiğini belirtiyorum. Kamuoyunda hani bir söz var ya ‘ağzı olan konuşuyor’ evet bu tabir,  rapor ortaya çıktığı günden bu yana maşallah dillerden düşmez oldu. Buna da bir itirazım yok. Ama yapılan açıklamaların olduğu gibi aktarılıp aktarılmaması ise müsaade edin de bu işin içinde birisi olarak bana kalsın. Tavanda su dövmeye benzemez bu işler. Erol Bedir’in sert yanıt veya tokat gibi yanıt verdiği olay nedir bir bakın isterseniz. Mali genel kurulda üyeler yanıltılmış bölümünü kastederek dönemindeki durumu açıklıyor. Bu arada yolculuk yapmış, ailesini götürmüş veya arkadaşını. İşte bu durum söz konusu ise daha önce de söylediğim gibi eğer ki harcama kulüp kasasından ise yakışan olmamış. Bu arada ‘Erol Bedir’in sanki yeterli maddi durumu yokmuş da bu harcamaları kulüpten niye yapmış’ diye de eleştiriler varsa buna da saygı duyar ve ‘bence de yapmaması gerekirdi’ derim. Lakin bu deplasmanlarda veya kamplarda iş farklıdır. Zaten birçok kişi de cebinden para vererek kulübün birçok eksiğini gidermek durumunda kalıyor. O nedenle ben gidilen kampa veya seyahate değil, asıl odaklanılması gerekenin futbolcu transferlerine olduğu kanısındayım. Çünkü büyük maddi kayıplar bu bölümde oluyor. Boşa gelenler veya gidenler işte burasına bakıp eleştirilerimizi sıralamalıyız. Bu kulüp için asıl kayıplar sorumsuzca yapılan transferlerdir.

Bu nedenle hem Recep Mamur, hem de Erol Bedir yönetimlerinde oluşanlar ortaya bu borcu çıkartıyorsa peki gelirler ne kadar olmuş da, bu kadar borç olmuş hiç baktınız mı?