MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR SEZONU KAPATIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kadınlar Basketbol Ligi´nde ilimiz temsil eden AGÜ Spor, nihayet sancılı geçen bir sezonu geride bırakmaya hazırlanıyor. Ligde özellikle ikinci yarıda aldığı başarısız sonuçlarla play-out dışında kalan AGÜ Spor´da oyuncular, genç bir kadro olduğundan yeni sezon öncesinde kulübün ne yapılacağı şimdiden karara bağlanmış gibi duruyor. Yeni dönemde mali kısıntının devam edeceğinin altını çizen Başkan Ömer Yağmur´un yakınlarına kısıtlı imkânlarla bir takım idare etmeye çalışacaklarını belirtmesi, basketbol severlerin büyük tepkisine neden oldu. İlimizde daha önce sosyal anlamda bir aktivite diye adlandırılan bu spor branşın kaderine terk edilir bir görüntü çizmesine anlam veremeyen sporseverler, özellikle yerel yöneticilerin bu işe el atmasını da istiyorlar.

AGÜ Spor yeni sezonda eğer ki mali krizle baş etmeye devam edecekse, ligde kalma şansını da büyük ihtimalle kaybedecek. Bu görüşü belirtirken yeni sezonla ilgili herhangi bir duyumum yok ama atalarımızın söylediği gibi ?görünen köy, kılavuz istemiyor.? Gerçekleri görmek ve genç oyunculara ne kadar şans verirseniz verin, diğer takımların yaptığı transferlerle baş edemeyişleri her anlamda görülecektir.

Basketbolda diğer kulüpler daha iyi olmak için yatırımlar yapsalar da, ne yazık ki AGÜ Spor aynı çizgide olmuyor. AGÜ Spor yaşadığı mali krizi bir yılda üzerinden atamadı. Sadece bununla da kalmadı, bir de yeni sezon öncesinde gerek teknik ekibiyle, gerekse de birçok oyuncusuyla yollarını ayıracak. Bakalım bu durum nereye kadar gidecek?