MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR NE YAPACAK?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Birkaç yıldır ilimizi kadınlar basketbol liginde temsil eden ve aldığı sonuçlarla kimi zaman basketbol severleri ayağa kaldıran, kimi zamanda üzen AGÜ Spor için hala kolların sıvanmaması taraftarı üzüyor. Mali konularda son bir yıl içinde büyük bir çöküntü yaşayan ve bu konuda çalmadık kapı bırakmayan yöneticilerin sessiz sedasız kaderlerine boyu eğmeye başladıkları kulağıma geldi.

Geçtiğimiz hafta Ankara´da Bakan Mehmet Özhaseki ve bazı bürokratları da ziyaret eden yöneticilerin, aslında iki yıllık sponsorluk yapma kararı alan ve sonrasında bu kararından vazgeçen ?Bellona´ ile ilgili bir girişimde bulunulmasının da istendiği iddia edildi. Yani anlayacağınız, futboldan sonra basketbolda da sıkıntılar yaşamaya başladık. İlimizi temsil eden bu kulüplerin, bu zamana kadar taşıma sularla değirmenlerini döndürdüklerini sağır sultan dahi biliyor. Kulübün geleceğine yönelik herhangi bir adım atılmadı mı derseniz, son yılda yapılan AGÜ Gelişim buna örnek gösterilebilir.

AGÜ Gelişim desekte, aslında geç kalınmış olsa da iyi bir proje. Ligde zorlu ve paralı rakiplere rağmen bununda yeterli olduğunu sanmıyorum. Basketbolda da mutlak gelirler getiren formüller bulunmalıdır. Bu zaman kadar kamu kurum ve kuruluşlarının vereceği destekler dışında, özel sponsorluklarla da kulüpler desteklenmelidir. Bu sezon transferde sıkıntı yaşayan ve ucuz tabir edilecek fiyatlarla transferler yapan AGÜ, şimdilerde sakatlanan Amerikalı oyuncu yerine kimi alacağını bile kara kara düşünüyor. Velhasıl futbolda eriyen bir kulübün yanı sıra basketbolda da AGÜ´yü eritmeyelim?