MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR İÇİN ZOR GÜNLER!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon spor kulüpleri açısından pek parlak geçmiyor. Özellikle kulüplerin mali yönden yaşadıkları sıkıntılar dile getirilecek olursa, Avrupa´da ve ülkemizi ulusal çapta başarıyla temsil etmiş kulüpler teker teker dökülmeye başladılar. Mali problemler sadece futbolda değil, basketbolda da ilimizdeki temsilcilerin başını iyice ağrıtmaya başladı. Hele bayan basketbolunda ilimizi ve ülkemizi uzun süredir başarıyla temsil edebilen AGÜ Spor, sezon başından bu yana sıkıntılı günler yaşıyor. Mali olarak problemini aşamayan AGÜ Spor´da bir de geçen sezon imzalanan sponsorluk anlaşması konusunda ?Bellona´nın da bu işten vazgeçmesi ve ödemekle yükümlü olduğu miktarı ödememesi, yönetimi yapılan harcamalar karşısında zor durumda bıraktı.

Yeni sezonda daha da küçülerek, genç ağırlıklı bir kadro kurmaya çalışan AGÜ Spor´da, şimdi de yabancı oyuncuların lisansları çıkartılamıyor. Nedeni ise geçen sezondan takımda yer alan yabancı oyuncuların paralarının ödenememesi.

Bu durumlar karşısında da yönetim kara kara düşünmeye başladı. İlimizi başarıyla temsil eden ve salon sporlarında da bir hayli izleyiciye hitap eden AGÜ Spor´un, geldiği bu durum başta yönetim ve oyuncular olmak üzere tüm basketbol severleri üzdü. Adının AGÜ Spor olması nedeniyle, mali yönden sıkıtı yaşamaz denilen kulüp, ne yazık ki bu günlerde hak ettiği desteği de göremiyor. Şehrin yöneticileri ise bu durum karşısında hala sessizliklerini koruyorlar. Umarım bu takıma kısa zamanda hem de bir hafta içinde el uzatılır. Yoksa bu sezon itibariyle takım yok olmaya başlayacak benden söylemesi?