MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR İÇİN KARAMSAR BEKLEYİŞ!

AGÜSPOR İÇİN KARAMSAR BEKLEYİŞ!


Basketbolda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışan ve ardı ardına Avrupa Kupası Finalleri´ne kalarak bu coşkuyu hem Kayseri´ye hem de ülkemize yaşatan AGÜ Spor için gerçekten çok geç kalındı. Hemen hemen her yazımda kulüple ilgili paylaşımlarda bulunmuş ve gereği yapılmazsa, basketbol konusunda ilimizin en deneyimli kulübünün sonunun hüsran olacağını belirtmiştim. Gelinen nokta işte bu hüsrana ramak kaldığını gösteriyor. Liglerin başlamasına sayılı günler kala AGÜ Spor´da yaprak oynamıyor. Bu konuda kimin ne yapacağı bilinmez bir şekilde sessizliğini de koruyor.

AGÜ Spor´da lige katılım konusunda nasıl bir yol izleneceği dahi bilinmezken hemen belirtmek gerekir ki, lige eğer ki katılım yapılmazsa ciddi bir para cezası ile de kulüp karşı karşıya kalacaktır. Bu kadar keşmekeş bir durum içinde ise yönetimden ?tık´ sesi dahi duyulmuyor. Mali konuda bu kadar pervasız bir harcamanın sonucunda ?işte kulübün hali´ diyenlerin de sayısı giderek artıyor. Bu konuda Başkan Ömer Yağmur ve ekibine de büyük eleştiriler yapılıyor.

Gerçeği konuşmak gerekirse ?Ayağını yorganına göre uzat´ atasözü şu satırları yazarken aklıma geldi. Aslında bu kadar eski ve bilinen bir söz olmasına rağmen kulüplerin başında yer alan isimlerin de geleceği planlayarak harcama yapmaları daha doğrusudur. AGÜ Spor bu konuda çok geç kaldı. Umarım ilimiz yöneticileri bu duruma bir an önce el koyar. Yerel yönetimlerin bu duruma el koymaması halinde AGÜ Spor veya KASKİ veya PANKÜP TED Kolejspor gibi isimlerle tarihinde büyük başarılar elde eden basketbol kulübünün de kapısına kilit vurulur?