MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR İÇİN FARKLI BİR FORMÜL GÜNDEMDE!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle, bir türlü belini doğrultamayan AGÜ Spor için gelecek dönemde yeni bir formülle kulübün ilimizi basketbolda temsil etmesi bekleniyor. Sponsor arayışları sonuçsuz kalan ve geçen dönemde sponsorluk iptali nedeniyle yaşadığı sıkıntıları, bu sezonda da hala çeken AGÜ Spor için ortaya birçok formül atılsa da, en önemli olanı ve güçlü bir yapıya kavuşması için yapılmasının elzem olduğunu daha önce de belirttiğim formüldür.

Kafalarda birçok formülden bahsedilse de, benim de daha önce belirttiğim formül; Kayserispor çatısı altında kulübün, ilimizi basketbolda temsil etmesidir. Bakınız Kadınlar Basketbol Ligi´ne; Beşiktaş, Fenerbahçe gibi spor kulüpleri futbolun dışında bu branşta da faaliyet yaparken, Kayserispor sadece futbolda faaliyette bulunuyor. Sadece futbol olunca da kulüp olmaktan çok, futbol takımı olunuyor. Bu eleştirilerimizi de çoğu kez yayınlarımızda dile getirmiştik. Mali yönden Kayserispor´u da fazla yormayacak olan durum karşısında, o dönemlerde yöneticilerin düşüncemizi değerlendirme durumları olmamıştı.

Ama yaşanan mali sıkıntılar sonrasında artık bunu düşünmeleri ve Kayserispor´la, AGÜ Spor´u birleştirerek, ligde Kayserispor olarak yola devam etmeleri daha sağlıklı olacaktır. En azından ligde daha güçlü bir yapısı olacak kulübün sadece Türkiye değil Avrupa´da da ilimizi başarıyla temsil etmesinde büyük imkan sağlanacaktır. AGÜ Spor çok düşük maliyetlerle oluşturduğu kadrolarla bu zamana kadar büyük işler yaptı. Ama artık o dönemlerde bile az olarak tabir edilen paralar bulunamıyor. Bu durumu aşmak için de bence AGÜ Spor yine isim değiştirmeli ve Kayserispor olarak sarı-kırmızılı kulüp bünyesine dahil olmalıdır. Böylece ilimiz alacağı başarıları devam ettirerek, sporda daha çok ön planda olacaktır?