MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR, ?KAYSERİ BASKETBOL´ OLDU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda kadınlar liginde ilimizi başarıyla temsil etmiş ve bu zamana kadar da bu temsil yeteneğini sürdürmüş AGÜ Spor yaşadığı mali krizi sezon başında atlatamamış ve çeşitli arayışlar içerisine girmişti. Yapılan son çalışmalardan sonra AGÜ Spor ismi değişerek Kayseri Basketbol olan kulüp yeni dönem hazırlıklarına bu dakika itibariyle hızlı bir giriş yaptı. Uzun süredir isim değişikliği yaşamasına rağmen son zamanlarda bu konuda birçok söylemin olduğu Kayseri Basketbol başarılı antrenörü Ayhan Avcı nezaretinde yeni dönemine de başladı. Öncelikle yöneticilerle bir araya gelen Koç Ayhan Avcı transfer yasağını kaldırmak ve bünyesine yeni oyuncu katabilmek için kolları sıvadı.

Oyuncu konusunda sıkıntı yaşamayan Kayseri Basketbol hafta sonunda Mersin´de yapılacak olan Özgecan Turnuvası´na dahi katılma kararı aldı. Yani anlayacağınız basketboldaki karın ağrımız nihayet iyi bir şekilde sonuçlanmış oldu. Uzun süredir destek çıkılması için dil dökülen ve benim de bu köşeden defalarca belirtmeme rağmen bazı kimselerin kulağını tıkadığı kulüpte umarım bundan sonrasında daha dikkatli adımlar atılır.

Kulübün yeni halinin nasıl olacağı ilerideki günlerde kesinleşecektir ama buradan şunu belirtmeliyim ki, mali konuda kemer sıkılmalı ve bu sezon fazla kayıp vermeden atlatılmalıdır. Kayseri Basketbol ilimize hayırlı olsun. Bu konuda emeğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer sponsor olarak yola devam edileceği belirtilen Boydak Grup CEO´su Alpaslan Bey ve Şeker Fabrikası yönetimine bu kulübe verdikleri ve verecekleri destekten dolayı şimdiden bir teşekkürü hak ediyorlar. Umarım kulağıma gelen bu destek haberleri doğrudur. Ne de olsa bu kulüp de Kayseri´nin bir kulübü?