VELİ ALTINKAYA


ADAYLAR BUNLAR İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?


Yaklaşık 15 gündür, milletvekili adaylarının ve daha çok da il teşkilatlarının Yerel Seçim Beyannamesi” yayınlayarak şehrin sorunlarına bakışını kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini yazıp-söylüyorum.

Seçmen, elbette tercihini yaparken genel merkezlerin seçim beyanlarına dikkat eder. Ancak, seçmenin tercihini etkileyecek faktörlerden biri de onun yerel beklenti ve sorunlarıdır.

Herhangi bir milletvekili adayı, ülkenin genel sorunlarına dair parti politikalarının dışında söylemde bulunamaz... Bir adayın ekonomik, siyasi, demokratik, hukuki, dış politika vs noktada genel merkez, genel başkan görüşlerinin dışında beyanda bulunması mümkün değil. Bunu yapanlar sıkıntı yaşar..

Genel başkanlar da yerel konularla ilgili fazlaca açıklama yapmıyor. Sadece miting için geldiklerinde bir-iki konudan yüzeysel bahsediyorlar o kadar.

AK Parti, elbette 13 yıllık iktidarının yerelde de, genelde de hesabını verecek... Kayseri'ye yaptıklarını da, yapamadıklarını da elbette sorgulayacağız...

Mademki, AK Parti, yeniden iktidar olacağına inanıyor. CHP tek başına iktidara inanmasa da bir koalisyonun içinde olacağını dillendiriyor. MHP'de, koalisyon ya da Halaçoğlu'nun ifadesiyle % 41 oya ulaşırsa iktidarın büyük ortağı olacağını düşünüyor...

Kayseri'nin, Kayserilinin sorun ve beklentilerine yönelik ne düşünüyorlar.

AK Parti, yıllardır dillendirdiğimiz Ankara hızlı tren projesinin yapım ihalesinin bu yıl gerçekleşeceğini ve 2018'e kadar bitirileceğini söyledi... Bu, mümkünse Başbakan, değilse Parti'nin Kayseri Teşkilatı'nın ve tüm vekillerinin taahhüdü olarak seçim beyannamesinde yer almalıdır. Alacaktır.

Eski Ulaştırma Bakanı (AK Parti iktidarı halinde muhtemel ki eski görevine dönecektir) Lütfi Elvan'ın Antalya'dan aday gösterilmesi isabetli oldu. Bakan Antalya,Konya-Aksaray, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren düşüncesinin etüd ve proje ihalesinin yıl içinde yapılacağını söyledi.Önemli bir proje...Mesela bu proje çalışması 4 yılda bitirilip de 2019 seçimleri arefesinde bu işin yapımına geçilecek mi?

KTO aklımızda olmayan bir hattı dillendiriyor. Kayseri'de liman bağlantılı ihracatın neredeyse tamamının Mersin üzerinden yapıldığını hatırlatıp, Kayseri-Mersin demiryolu hattı ile ilgili ağırlıklı olarak konteyner taşımacılığına yönelik talepler var...

Boğazköprü yakınlarında oluşturulması konuşulan lojistik köyün son durumu ne?..

Şehir içerisine yapılan yeni demir yolu hattı ne zaman devreye alınacak?.. Yeni istasyon binası ne zaman ihale edilecek ve bitirilecek?

Havaalanının genişlemesi için arsa ve tapu devri yapıldı? Peki genişleme projesi ve yapım ihalesi ne zaman gerçekleşecek? Kaç yılda yeni havaalanına sahip olacağız?

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluğundaki projeleri bir kenara bırakıyorum, Kayseri bağlantılı Niğde otobanına ulaşım mümkün olacak mı?..

Yine Kayseri Maraş ve Kayseri Adana yolunu kısaltacak Develi ve Tomarza odaklı yolların durumu ne olacak?

Kayseri'de kırsal kalkınma için önemli gördüğüm Bahçecik ve Develi 2.?merhale Projesinin sulama kanalları ne zaman bitirilecek? Bu iki proje Kayseri'nin Pınarbaşı, Bünyan, Tomarza, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ve dahi Talas ilçeleri sınırlarında yaklaşık 90 bin hektar alanda sulu tarımın yapılması anlamına geliyor...

Yine Kayseri'nin kırsal kalkınması için hayvancılık, el sanatları tarım politikaları adına ne düşünülüyor, planlanıyor?

Şehir hastanesi ne zaman bitecek? Biterse, mevcut hastane yerinin durumu ne olacak? Yeni hastaneye uzak noktalara poliklinikler yapılacak mı?.

Üniversiteler, ilk ve orta öğretim, sanayi, çevre ve ormancılık  vs.vs...

Evet üç partimiz teşkilatları ve adayları bu konularda ne düşünüyorlarsa lütfen bir beyanname (taahhütname) ile Kayseri halkına sunsunlar.

 

 

>- İl Seçim Kurulu MHP'nin Özhaseki ve Doğan'la ilgili itirazını reddetmiş.

>- İl Seçim Kurulu kararına karşı MHP'nin yaptığı itirazı YSK yarın karara bağlayacakmış..

>- MHP cenahındaki bazı isimler, kendi üyelerinin de bulunduğu Seçim?Kurulu kararını siyasi” bulup sevmemiş.

>- AK Parti, aday tanıtımı ve Yerel Seçim Beyannamesi'ni Bakan Yıldız'ın da katılımıyla bu akşam yapacakmış.

>-CHP adayları ve örgütü yarınki seçim beyannamesi için Ankara'ya gidiyormuş.

>-Vatan Partisi Kayseri 'de örgütlü bir çalışma ortaya koyuyormuş.

 

 

 

BARO BAŞKANI VE

BİR ÖDÜL TÖRENİ

 

   Baro Başkanı Fevzi Konaç'ın ağırlıklı olarak belediyelerimizin düzenlediği programlar da protokol kurallarına tepki göstermesine sonuna kadar katılıyorum. Bu noktada benzeri ve daha uzun bir yazıyı Numan?Kurtulmuş'un Kayseri ziyareti vesilesi ile yazmıştım... Ev sahibi olarak, davet etiğiniz misafirinize uygun bir minder göstermeyecekseniz, hiç çağırmayın. Yazarlar?Birliği Kayseri Şubesi geçtiğimiz hafta sonu bir ödül programı düzenledi...  Sağolsunlar bize de ödül verdiler... Programda ödül alacaklar ve verecekler noktasında protokol kurallarına hiç uyulmadı. O program için 3 bin lira para aldıkları Bakanlığa bir teşekkür bile etmediler. Bakanlığın temsilcisi son sırada oturuyordu. Hepimiz işimizi düzgün yapmalıyız.