MUSTAFA GÜRBÜZ


AÇILIŞLARA YAĞMUR DA ENGEL OLAMADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde amatörler için yapılan binaların açılışı ve malzeme dağıtımı konusunda bir tören düzenlendi. Törene ve yapılanlara karşı olmadığımı başında belirterek yaşanan anların kısa bir süzgeçten geçirilmesini sağlayacağım. Argıncık´ta yapılan amatörler binası açılışı ve malzeme dağıtımıyla birlikte, bir de güreşçiler için yapılan Güreş Eğitim Merkezi´nin açılış töreni aynı anda gerçekleştirildi. Tören Argıncık Stadı´ndaydı. Bakanların önce Kayserispor ziyareti sonrasında ise buradaki açılış için geleceklerini biliyorduk. Biz daha Kayerispor´da ziyaret başlamadan yağan yoğun yağışın töreni iptal ettireceğini düşünsek de yanılmışız. ?Onca hazırlık boşa mı gitsin?´ diyen yöneticilerimiz sağ olsunlar bu töreni gerçekleştirmek için olmadık çözüm yolları bulmuşlar.

Açılış töreni için bir hayli bekleyişin ardından Argıncık´a geldiğimizde bir yandan elektrik kesintisi, bir yandan da yağan yağmur ?Bu töreni yapmayın´ dercesine tüm olumsuzlukları yöneticilerin karşısına çıkartıyordu. Velhasıl tören öyle ya da böyle oldu ama bu sefer de iftar saati yaklaştı.

Yemeğin verileceğini daha öncesinde ilan eden yöneticiler de, son ana kadar sorunsuz gidildiği düşüncesiyle iftar saatini beklemeye hatta konuşmalarını da uzatarak zaman geçirdiler. Onlar konuşma yaparken dinleyenlerin hiçbir şeyden haberleri yoktu. Konuşmaları dinlemeyenler dağıtılan yemekleri almış bir köşeye çekilerek beklemeye başlamışlardı.

Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasını ezan okunmasıyla tamamladı ve ardından araçlara binerek tesislerden uzaklaştılar. Onların gitmesinden sonra oraya toplananlar oruçlarını açmak için geldikleri masalarda hiçbir şey bulamadılar. Sonuçta sorunsuz denen açılış, başından beri olumsuzlukları barındırmış ve oruçlu vatandaşın iftar edememesiyle sonuçlanmış oldu. Yaşanan kargaşa ve sonrasını ise hiç söylemiyorum.

Böyle bir durumda ?neden iftar saatine kadar beklenir ve konuşmalar uzatılır?´ diye düşünmeye başladım. Halbuki olumsuzluklar başta oldu. Yağmur yağıyor, bütün bunları düşünüp en azından erken bitirilebilirdi. Yöneticilerin bu kaptı kaçtı vari uygulaması olumsuz yorumlara neden oldu. Bundan sonra hazırlık yaptık, şöyle oldu, böyle oldu diyerek bu gibi durumlarda umarım program sıkıştırması yapmayız. Tesisler tüm amatörlere hayırlı olsun?