VELİ ALTINKAYA


ODA SEÇİMLERİ

ODA SEÇİMLERİ


Haftasonu KTO ve KTB’de seçimler var.18 Mayıs’ta da Sanayi Odası’nda seçimler yapılacak...

 Sanayi Odası seçimleri için mevcut Başkan Mustafa Boydak “Ekibimizle yeniden adayız” dedi. KAYSO’da herhangi bir adayın çıkması mümkün değil. Ama belki bir-iki meslek grubunda yönetim dışı  demokratik bir mücadele yaşanabilir.

 Ticaret Borsası da haftasonu seçim yapacak. Kamuoyu daha çok Ticaret Odası seçimleri ile ilgilene dursun aslında Borsa’da da kıyasıya bir yarış var. Mevcut Başkan Şaban Ünlü’nün yeniden adaylığını biliyoruz.Ünlü’nün yönetimde vekili olan Ahmet Tekin’de adaylar arasında.KTB eski Meclis Başkanı Hamdi Bakan’ın da aday olduğunu biliyoruz.

Ahmet Tekin kendi meslek grubundan  çıkar. Şaban Ünlü ve Hamdi Bakan ayrı ayrı gruptalar. Biri pastırma ve sucukçularda, diğeri ise kasaplar ve kesimhaneciler grubunda sanıyorum. Ünlü ve Bakan el altından birbirlerinin seçilmemesi için  kulis yapıyorlar. Her iki ismin de Meclis’e girmesi halinde, asıl pazarlıklar  o zaman başlayacak gibi...

Kamuoyunun gündeminde daha çok KTO var. Ancak Ticaret Borsası’nda da yer yer  gerilimli kulis çalışmalarının yaşandığını belirtelim.

 Gelelim KTO’ya.Malum dört aday var. Aslında başkan adayı olduğunu deklare ettiği için geri çekilmeyen Hüseyin Tekin’in diğer gruplara yönelik bir çalışması olduğu söylenemez. Tekin kendi grubundan rahatlıkla seçilir.

Gelelim diğer üç adaya...ÜÇ aday neredeyse adam adama markaj yapıyorlar. Hiçyılmaz önceki gün meslek komitesi adayları ile kahvaltıda buluştu. Sanıyorum haftasonuna kadar da kendisini destekleyen bazı SİAD’ların yöneticileri ile biraraya gelecek. İnşaat malzemecileri grubundaki iki tanıdığımın ulaştırdığı davetiyeden anlıyorum ki, Delikan’da bugün akşam benzeri bir toplantı yapıyor.Gülsoy’da muhtemelki böyle bir toplantıya ev sahipliği yapabilir.

Hariçten edindiğim bilgilere göre üç adaydan biri, (ki şuan için bana göre bu yarışta önde olanı) 2 bin 200 kadar vekalet almış. Bir diğer aday (ki bana göre yarıştan 3. sırada çıkabilir) bin 700 vekalet almış. Diğer adayın da (yarıştan ikinci çıkması muhtemel) 500’ün üzerinde vakelet aldığı söyleniyor.

 Bazı çevreler, KTO yarışında tek başına bir adayın  meclis çoğunluğunu elinde bulunduracağına inanmadığını söylüyor. Ben aynı kanaatte değilim. Dört adaylı yarışta bir adayın tek, üçüncü olan adayın 5, ikinci olan adayın 10, birinci olması muhtemel adayın da 20-25 kadar gruptan zaferle çıkacağını sanıyorum.

Benimkisi tahmin. Daha fazla detaylandırarak  değerli adaylarımızı da incitmek istemem. Ama, bu zamana kadar seviyeli gelmiş olan yarışın önümüzdeki beş gün içinde aynı çizgide gitmesi arzumuzdur.

Ticaret Odası tarihine bakıldığı zaman meclis seçimlerinden sonra da nice sıkıntıların yaşandığını görürsünüz. Onun için kimse sadece meslek komitelerinin kazanılması ile birlikte işin bittiğini düşünmesin... Eğer adaylar  tahminimin dışında oy alır da zannedildiği gibi bir isim “Anahtar” konumuna gelirse bir gecede nelerin olduğu ve olacağını hep birlikte görürüz. KTO’Nun 20 yıllık, hatta 15 yıllık tarihini bilenlere sorun size anlatsın.

 KTO dahil tüm oda seçimlerinin Kayseri için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Mış… Miş… Muş…

00-Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Sözcüsü Cemal Uşşak’ın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyarette söylediği sözlere tepki gelmiş.

00-Cumadan bu yana Köşk’te bekleyen kararname ile Kayserili bir bürokrat da Bingöl’e vali oluyormuş.

00- AGÜ Rektörü bugün basın karşısına çıkıyormuş.

00- Büyükşehir Kanunu ile ilçe belediyeleri ve özel idareden Büyükşehir’e geçecek  personel, araç ve gayrimenkullerle ilgili komisyonlar çalışıyormuş.

00- Kale içindeki esnafın bir bölümü Büyükşehir’in tahliye talepine direniyormuş.

00- KTO’da adaylar son hamlelerini yapıyormuş.

CAMİ CEMAATİNDEN AHIR TEPKİSİ

 Dün sabehleyin Talatpaşa Ömer Faruk Ulu Cami cematinden bazı isimler aradı.Aslında geçtiğimiz ay da beni arayarak “Bizim cami  çevresinde, özellikle Gökay Caddesi’ne çıkan sokaklar üzerinde  ahırlar var. Bizim bölgemizde ahır olmasını anladık; ancak vatandaşlar ahırdaki gübreleri dışarı atıyor. Kokudan duramıyoruz. Evlerimizin camlarını açamaz olduk.  Hiç olmazsa hayvan gübrelerini dışarı atmasınlar” demişti. Konuyu  belediyenin zabıtadan sorumlu başkan yardımcısına iletmiştim. Bir işlem yapıldı mı bilmiyorum. Cemaat bugün yine arayarak dert yandı ve kokudan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

 İlgililerin takdirine.