VELİ ALTINKAYA


ANKETLER

ANKETLER


Son olarak, Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi yerel yönetimlere yönelik bir anket yayımladı.Büyükşehir belediyeleri ve bağlı ilçe belediyelerine yönelik yapılan ankette Kayseri’ deki belediyelerimizin başarılı bulunduğu görülüyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin diğer 15 büyükşehir başkanı ile mukayese edildiğinde % 65.4’lük bir oranla ilk sırada yer alması haklı bir tesbit olarak karşımıza çıkarken, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın da % 53.3’lük performansla Kayseri’de birinci, ülke genelinde ise 15. sırada yer aldığı görüldü.

 Henüz seçim ortamına resmen girmiş değiliz. Adaylar da belli değil. Aday tesbitinden önce de partiler “kimi aday gösterelim?” sorusuna cevap arayacaktır. Asıl o süreçte yapılacak anketler  seçim sonuçlarına yönelik bize daha net ipuçları verecektir.

Görünen o ki, merkez ilçelerimizde halkın kahır ekseriyeti mevcut belediyelerimizin  çalışmalarından memnun. İstanbul, Ankara gibi medyatik başkanlarla   Başkan Özhaseki arasındaki başarı performansı kendi içinde % 30’dan fazla. Bu ciddi bir oran. Kaldıki deneklerin % 10 kadarı da çalışmalardan kısmen” memnun olduğunu söylemiş.

Biz bu sütunda daha önce yaptığımız yorumlarda Başkan Özhaseki’nin yeniden aday olması gerektiğini, AK Parti’nin Kayseri’de en yüksek oyu Özhaseki ile alacağı iddiasında bulunmuştuk.Andy-ar’ın anketi de bunun bir göstergesi.

Ankette  mevcut başkanlara “hayır”diyenlerin enaz iki partinin hanesine yazılacak eğilim olarak algılanması gerek. Mesela Kayseri’de Özhaseki’nin başarısı % 65.4 olarak gösterilirken hayır diyen % 22.9’luk kısmı CHP ve MHP’nin, Eskişehir’de CHP’li başkanı başarılı bulan % % 48.4’ün karşısınrdaki % 42.9’un ise AK Parti ve MHP eğilimi olduğunu kabul etmek gerekir. Tabi diğer küçük partileri de unutmayalım.

Tabi büyükşehirle ilgili anketler daha çok şehir merkezlerinde yapılmış.Yeni düzenleme ile il sınırını büyükşehir mücaviri olması sonuçları farklılaştırabilir.

Yerel seçimlerle ilgili asıl hareketlilik yaz aylarında aday tesbit süreci ile birlikte başlar.O süreçte  ve adayların seçim meydanlarına çıkması ile birlikte yapılacak anketler sandık sonucuna daha yakın olacaktır.

HAVA ÜSSÜ’NDE

NAZLIGÜL GERGİNLİĞİ

Bir duyuma dayanarak değil, zan üzerine belirtelimki Erkilet Hava Üssü’nün yöneticileri bugünlerde sıkıntılı...

Üsteğmen Nazlıgül’ün intiharının duyulması ile başlayan sıkıntı,olayın yaygın gazetelere intikali ile birlikte daha da arttı. Hele hele Genelkurmay Başkanı Özel’in Nazlıgül Üsteğmen’i intihara sürükleyen iki binbaşı ve bir yüzbaşının sorgusunun soruşturulması talimatı en tepeden, aşağıya kadar herkesi tedirgin etmiştir.

Müteveffayı sorgulayan iki binbaşı ve bir yüzbaşıya  sordukları garip soruları önce ken- di nefislerinde muhasebe edip etmedikleri sorulacaktır muhtemelen. Disiplin subaylarına “Elinizde hangi kati deliller varki  siz bir ahlaki gerekçe ile merhumeyi TSK’dan atma kararı aldınız?” denilecektir...

Bu olay bu Üs’te bulunan ve geleceğe yönelik ince hesaplar yapınlarında bu hesaplarını bozabilir...Genelkurmay yaptırdığı soruşturmanın sonucunu muhtemelki kamuoyu ile paylaşacaktır..

Mış… Miş… Muş…

00- Kayseri hastanelerinden birinin % 60’ını bir başka ünlü hastane almış.

00- Başkan Özhaseki Andy-Ar’ın 16 büyükşehire yönelik yaptığı ankette birinci çıkmış.

00- Mehmet Özhaseki, Ömer Dengiz ve Sadettin Aydın Ankara’da toplantıdaymış.

00- Bulgarlar AB’ye başvurarak pastırmayı adlarına tescil ettirmek istiyormuş.

00- KTO’nun yeni yılda ekmeğe zam yapması bekleniyormuş.

00- Vali Yılmaz’ın Özel İdare ile ilgili Ankara’dan yeni bir müfettiş istediği konuşuluyormuş.

00-   Bakan Yıldız’ın Erbil heyetinde 3 ünlü gazeteci de varmış.

             İKİ KİTAP

Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğü iki kitap yayımlamış. “Sevgiye Kucak Açmak” isimli ilk kitapta, ilçe genelinde  öğretmenler arasında düzenlenen anı, öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasına katılan çalışmalara yer verilmiş. Diğer kitap ise “Alkım” adını taşıyor. Bu eserde de yine öğretmenler arası anı, öğrenciler arasında ise şiir ve kompozisyon yarışmasına katılan ve dereceye giren çalışmalar yer almış. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen başta, bu iki çalışmaya katkı veren herkesi kutluyorum. Bunun geleneksel hale getirilmesi iyi olur. Hatta il genelinde de benzeri çalışma yapılmalıdır. Keşke birde kısa kısa da olsa  okullarımızı tanıtıcı kitap çalışması yapabilsek...Tekrar bu iki çalışmaya katkı verenleri kutluyorum.