VELİ ALTINKAYA


KONAÇ: İSTİŞAREYE UYUYORUM

KONAÇ: İSTİŞAREYE UYUYORUM


 Dün perde arkasını yazdığım gibi mevcut başkan Murat Şirvanlı yeniden aday. Ancak, Şirvanlı’nın yönetimindeki bazı etkin isimlerden yeniden adaylığına sıcak bakmıyorlar. Bu durumda Şirvanlı yönetimi ikiye bölünebilir. Bu grup daha genç bir isimle yola devam edilmesine sıcak bakıyor.

   Özetle iktidara yakın cepheye (Böyle tanımlamakta muhtemelen onları rahatsız edebilir) karşı oluşturulan cephe şimdilerde sancılı. Bakalım ramazan sonrasında bu sancıyı dindirmek için nasıl bir tedavi yöntemi uygulayacaklar.

Son seçimde alınan sonuçları bir hatırlayalım. Murat Şirvanlı 390, Fevzi Konaç 370 oy alırken 30 kadar oy da geçersiz sayılmıştı.

Son genel kurulun 370 oy alan başkan adayı Fevzi Konaç’la kısa bir telefon görüşmesi yaptım. Konaç “Arkadaşlarla istişare yaptık.  İstişare sonrasında adaylığımda karar kılındı. Bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayırlısı neyse o olsun!” dedi.

 Konaç’a AHUDER cenahın da sizin adaylığınıza sıcak bak- mayan küçük de olsa bir grup varmış’ dediğimde “Herkesi her zaman memnun etmeniz mümkün değil. Hayırlısı neyse o  olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra Baro seçimlerinin etkin sivil oluşumu AHUDER’in Başkanı Süleyman Gürgök’ü aradım. O da  ‘şahsi görüşümü aktarayım’ diyerek, “Bizim arkadaşlarımızın kahır ekseriyeti Fevzi Bey’i destekleme kararı aldı. Geçen dönem yapılan seçimde Fevzi Bey iyi  oy aldı. Fevzi  Abi temsil, kişilik ve mesleki birikim noktasında etkin ve sevilen isimlerden biri. Kamuoyundan da ciddi destek alacağına inanıyorum” şeklinde kanaat belirtti.

 Son yazımda siyasi partilerin ayrı ayrı konuyu yakından takipettiğini söylemiştim.Sadece siyasi partiler değil, birçok mahfilde Baro’ya yönelik seçim kulisini yakından takip ediliyor. Hatta Ankara dahi gelişmeleri uzaktan da olsa gözetim altında tutuyor.

Baro seçimleri eylülle birlikte şehrin gündemindeki önemli kulislerden biri olur.

AYDIN’IN MHP ADAYLIĞI

CHP kurultayını yaptı. Sıra Ak Parti ve MHP’de...AK Partide büyük kongre 30 Eylülde. MHP’de ise 4 Kasımda.

57. Hükümetin Bayındırlık Bakanı Koray Aydın’ın MHP genel başkanlığına aday olacağı yolunda yorumlar okuyorum... Koray Aydın’ın Bahçeli karşısında bir varlık göstereceğine inanmam. Parti tabanında Bahçeli’nin daha aktif olmasını isteyenler var..Hatta dürüst bir insan olmasına rağmen genel başkanlığıkta yetersiz kaldığını düşünenlerde var.  Bir başka isim belki,ama Koray Aydın’ın Bahçeli karşısında aday olması halinde hüsrana uğrayacağını tahmin ediyorum.

Aydın bakanlığı dönemine dair Yüce Divan’da yargılandı ve zaman aşımı odaklı beraat etti... Koray Aydın’ın MHP genel başkan adaylığında Yüce Divan’ da kapanan dosya bir daha açılacaktır. Bu partiye faydadan çok zarar verir. Aydın kamu vicdanında, hatta parti tabanının hakim bölümünde  aklanmadığı sürece MHP’ye genel başkan olamaz.

 Bu arada Mete Eke  ve Kayseri teşkilatının tüm delegeleri ile  kongrede Bahçeli’nin yanında yer alacağına not olarak aktaralım.

ERCİYES’İN SUYU

Bir yakınım su arıtma işi ile uğraşıyor. İşyeri de Antalya’da. Üç yıl  önce Antalya’ya giderken bir gece bağda misafirim oldu. Arabasından çıkardığı bazı aletlerle  bağda kullandığımız damacana suyu ile şebeke suyunun bazı tahlil ve ölçümlerini yaptı. Bağın bulunduğu Karacaören’de su hizmetleri yıllar önce kurulmuş dernek tarafından veriliyor.

Damacana ve musluk suyu üzerinde yapılan tahlilde şebeke suyumuzun her haliyle damacana suyundan daha kaliteli olduğunu gördük.

Gerçekten içmesuyu noktasında Erciyes bu şehre bir lütuf...Suyunun hemen hemen tamamını Erciyes’in kar kaynağından alan şehir, bu dağın kıymetini bilmelidir.

Bugün ülkemizde musluktan akan suyu içilebilir olan şehir çok azdır. Hele hele bu kalitede suya sahip bir başka şehir muhtemelki yok gibidir.

Mış… Miş… Muş…

00- AK Partili Elitaş, Bahçeli’ye yönelik eleştirilerinin MHP’li Oktay Vural’ın Başbakana yönelik sözleri ile mukayese edilmeyecek derecede olduğunu söylemiş.

00- AK Partili vekiller  Öksüzkaya ve Tamer “durmak yok, yola devam” der gibi heryeri geziyormuş.

00- CHP ‘li bir  belediye başkanı partinin başını ağrıtacağa benziyormuş.

00- Büyükşehir bürokratları arasında da KCETAŞ genel müdürlüğü rüyası gören çokmuş.

00- KAYSO ve KTB’den çok, KTO seçimlerine yönelik harici hesaplar yoğunlaşmış.

00-   Kayseri’de ünlü bir siyasi geç vakte kadar tombalayla uğraşıyormuş.

 

 

ELİTAŞ’IN SÖZLERİ   YİNE TARTIŞILIR

MHP Teşkilatı AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş’ın  Kayseri’de zaman zaman yaptığı açıklamalardan rahatsız. Bunu da karşı açıklamalarla gösteriyorlar.Elitaş’a İpeksaray AVM’den yaptığımız yayında bu rahatsızlığı hatırlattım. Mealen “Ben bir partinin grup başkanvekiliyim. Sayın Bahçeli’de muhalefet lideri. Onu eleştirmeyipde ne yapacağım? MHP’nin konuştuğu zaman ağzından salyalar çıkan bir grup başkanvekili var. O Sayın Başbakanımıza neler söylüyor. Benim eleştirilerimi sert bulan MHP’liler önce O’nun sözlerini dinlesin.Oktay Vural’la aynı katego ride gösterilmek benim için zuldür. O olsa olsa Kamer Genç’le aynı saftadır” dedi. .Elitaş “Benim sözlerim  Vural’ın sözlerinden daha ağırsa  siyaseti bırakırım” diyerek adeta meydan okudu.