ZİYARET TRAFİĞİ

ZİYARET TRAFİĞİ

GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET TRAFİĞİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ VE PMYO MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali Ezinç ve Polis Meslek Yüksek Okulu Yeni Müdürü Mustafa Yavuz, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular. Petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle, zaman geçirilmeden alternatif enerjilere yönelinmesi gerektiğini ifade eden dernek başkanı Ezinç, özellikle Anadolu'da güneş enerjisinden elektrik üretiminin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyetini ilk olarak Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali Ezinç, KOSGEB Müdürü Erdal Çınar ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, dünyanın son 150 yıllık tarihine bakıldığında, devletlerarası anlaşmazlıkların tamamının enerjiden kaynaklı olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin jeopolitik bakımdan enerji köprüsü niteliğinde olduğunu dile getiren Altınkaya, Kayserili iş adamlarının enerji sektörüne daha yakın durması gerektiğinin altını çizdi. Ham petrolün 10 dolar bile yükselmesi bu Türkiye'ye 4,5 milyar dolar gibi büyük bir yükün altına soktuğunu dile getiren Altınkaya, ham petrolün, enerjinin ve doğalgazın artmasının vatandaşın omzuna inen yükün artmasına neden olduğunu söyledi.

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Ali Ezinç ise, derneklerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın emri ile Ankara'da kurulduğunu, sonradan şubeleştiğini söyledi. Enverder'in, Türkiye'de bütün kamu kurumları ile STK'ların içinde bulunduğu bir meclis niteliğinde olduğunu söyleyen Ezinç, Türkiye'de en büyük cari açık problemlerinin enerji kaynaklı olduğu göz önünde bulundurulduğunda Kayseri'deki iş adamlarını bir araya getirmek ve toplumun bilinçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

KAYSERİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİNE OLDUKÇA UYGUN

Ezinç, Enerji Verimliliği Derneği'nin faaliyetleri konusunda da gazetecilerden destek beklediklerini dile getirdi. Ezinç, Türkiye'nin cari açığının büyük bölümünün enerjiden kaynaklandığını, petrole alternatif olarak güneş ve rüzgar enerjisinin ülkemizde yaygın olarak kullanılması gerektiğinin altını çizerek, "Kayserili sanayiciler ve üreticiler alternatif enerji kullanımına sıcak bakıyor. Kayseri güneş enerjisinden elektrik üretimine oldukça uygun. Ayrıca, rüzgar enerjisi için İncesu, Pınarbaşı ve Develi ilçeleri de dahil olmak üzere 7 trafo alım yapabilecek durumda bekliyor" diye konuştu.

ÇİÇEĞİ BURNUNDAKİ MÜDÜR CEMİYET'TE

Enerji Verimliliği Derneğinin ziyaretinin ardından Polis Meslek Okulu Müdürlüğü'ne yeni atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Baş Müfettişi Mustafa Yavuz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti. Kayseri basını hakkında bilgiler veren Başkan Altınkaya, yıllardır Emniyet teşkilatı ve Polis Meslek Yüksek Okulu ile uyum içerisinde çalıştıklarını vurguladı. Daha sonra konuşan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Yavuz ise, Kayseri'de basını güçlü bulduğunu ifade ederek, destek istedi.

BASINLA İÇ İÇE OLAN BİRİYİM

Yavuz Ankara'dan dolayı basına uzak değilim. Buraya bir hizmet yapmak, geleceğimiz adına iyi öğrenciler yetiştirmek için geldik. Bunun toplum adına iyi olacağını düşünüyorum. Bu konuda basın olarak sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı