ZERİD´İN BAHAR ŞENLİĞİ´NDE

ZERİD´İN BAHAR ŞENLİĞİ´NDE

ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ?

Zihinsel Engellilerin Eğitimi Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği ?ZERİD´in geleneksel olarak her yıl tertiplediği ?Bahar Çayı´ etkinliğinin bir yenisi daha gerçekleştirildi? Kocasinan Kaymakam´ı Mustafa Kılıç´ın da iştirak ettiği etkinlik öncesi medya mensuplarına değerlendirmede bulunan Dernek Başkanı Hasan Aykulteli ?Zihinsel engellilerimiz olsun, diğer engelli gruplarımız olsun bu çocuklarımızı diğer insanlarla kaynaştırmak, bütünlüğünü sağlamak, bu çocuklarımıza istihdam, sosyal güvenlik, eğitim alanında farkındalık oluşturmak için bu etkinliği her yıl tekrarlamaktayız? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Zihinsel Engellilerin Eğitimi Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneğince 17.si gerçekleştirilen Geleneksel Bahar Şenliği´ne Kocasinan Kaymakam´ı Mustafa Kılıç, dernek yöneticileri ve zihinsel engelli çocuklar ve aileleri iştirak etti?

Zihinsel engelli çocukların sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak ve onlara istihdam sağlayarak hayatlarını kolaylaştırmak maksadı ile faaliyet gösteren derneğin geleneksel hale getirerek her yıl tekrarladığı etkinlik öncesi medya mensuplarına değerlendirmede bulunan Dernek Başkanı Hasan Aykulteli; ?Bu geleneksel bahar şenliğimizin 17.´sini düzenlemekteyiz. Zihinsel engellilerimiz olsun diğer engelli gruplarımız olsun bu vatandaşlarımızı diğer insanlarla kaynaştırmak, bütünlüğünü sağlamak bunların istihdam alanında, sosyal güvenlik alanında, eğitim alanında farkındalık oluşturmak için bunu her yıl düzenlemekteyiz. Etkinliğe katılım yaklaşık 800 kişi olmaktadır. Bu arkadaşlarımızı hem birbirleriyle hem de diğer vatandaşlarla kaynaştırıyoruz. Derneğimizde şuanda 150 üyemiz var 25 tane yetişkin zihinsel engelli var. Bu arkadaşlarımız sabah geliyor saat 09:00´ dan 15:00´a kadar eğitim alıyorlar? ifadesini kullandı?

Her yaş gurubundan 800´e yakın kişinin katıldığı etkinlikte kahvaltının ardından çeşitli aktiviteler gerçekleştirilerek katılımcılar arasında kaynaşmanın sağlanmasına gayret edilirken, dernek üyesi annelerce derneğe maddi katkı sağlamak maksadı ile üretilen elişi ? göz nuru ürünlerin de satışı gerçekleştirildi?



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti