ZEKATLAR SURİYELİ `MUHACİRLERE`

ZEKATLAR SURİYELİ `MUHACİRLERE`

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Suriye`deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyelilerin 21. yüzyılın `muhacirleri’ olduğunu ifade ederek, ``Hamiyetperver vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Ensar-Muhacir Kardeşliği Zekat Fonu oluşturduk.

Kayseri Suriyeli mültecilere yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ``Suriye`de yıllardır oluk oluk Müslüman kanı akıtılıyor, İslam aleminin her yerinde olduğu gibi. İnşallah akan bu kanlar durur, bu zulümler durur. Dünyanın dört bir köşesinde Müslümanlara yönelik hücumlar, hakaretler bir yerde biter diye ümit ediyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor`` diye konuştu.
Suriyelilerin memleketlerini terk ederek geldiklerini belirten Maraşlıgil, şunları kaydetti:
``Suriye`den gelen kardeşlerimiz, 21. yüzyılın muhacirleri oldular. Memleketlerinde Müslüman kanı akıtmamak için bize sığındılar. Tıpkı Mekke-i Mükerreme`den Medine-i Münevvere`ye sığınan muhacirler gibi. Malları yok, evleri, yok, barkları yok, paraları yok. Memleketimizin pek çok iline gelip sığındılar, Kayseri`ye de geldiler, sığındılar. Allah razı olsun, Kayseri`nin hamiyetperver insanları öyle güzel kucak açtılar ki, inşallah bunları tarihler yazacak. Sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda çok güzel davranışlar sergilediler, halen yardımda bulunuyorlar. Müftülük olarak biz resmi bir kurumuz. Sayın Valimizin himayelerinde biz de Suriyeliler için İl Müftülüğü olarak bir proje gerçekleştirdik. `Suriyeli Kardeş Ailem Olsun` projesi. Biz bu Suriye`den gelenlerin pek çok ihtiyaçları olduğunu söyledik, hamiyetperver insanlar da bize müracaat ettiler. 15 aileyi barındırmak isteyen insanlar çıktı. Bazı kurumlar daha büyük rakamlar verdiler. Biz bunları not ettik. Suriye`den gelenlerle yardım etmek isteyenleri bir araya getirdik, birbirleriyle tanıştılar. Aynen ensar-muhacir kardeşliği gibi. Allah inşallah onlara o sevabı versin. 21. yüzyılın ensarları muhacirleri kardeşliği tahakkuk etti. Hayırsever insanlar, Suriyelilerin 6 ay ya da 1 yıl süreyle aylık ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Kardeş aile projemiz devam ediyor.``

ZEKAT FONU`NDA 40 BİN LİRANIN ÜZERİNDE YARDIM TOPLANDI
Suriye`den gelenlerin birtakım ufak tefek maddi ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Müftü Maraşlıgil, ``Zenginlerimiz bize müracaat ediyor, biz kimseden bir şey istemedik. Bize `Siz güvenilir bir kurumsunuz, bir zekat fonu açsanız, biz de zekat olarak vereceğimiz şeyleri sizin aracılığınızla verelim` dediler. Biz de broşürlerimize zekat fonumuzun hesap numaralarını yazdık. Ayrıca, `Ensar-Muhacir Kardeşliği Zekat Fonu` diye bir broşür bastırdık`` dedi.
Şu ana kadar Zekat Fonu`nda 40 bin liranın üzerinde yardım toplandığını bildiren Maraşlıgil, ``Allah yardım edenlerden razı olsun. Şu ana kadar fonda 40 bin liranın üzerinde yardım akışı sağlandı. Burada kime ne kadar teslim edildi, kuruşu kuruşuna tespit ediliyor. İslami kuralları dikkate alarak bunların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin`` ifadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor