ZAYIFLAMA İLÇLARINDAKİ ‘SİBUTRAMİN’ ÖLDÜREBİLİR

ZAYIFLAMA  İLÇLARINDAKİ  ‘SİBUTRAMİN’  ÖLDÜREBİLİR

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Müberra Koşar, zayıflatan ve afrodizyak etkiye sahip bitkisel ilaçlarda bulunan ‘Sibutramin’ maddesinin ölüme kadar varan sonuçlara neden olabileceğini vurgulayarak vatandaşları uyardı&

Sivas Eczacılar Odası tarafından, Cumhuriyet Üniversitesi'nde  "Bitkisel Ürünlerin Yanlış ve Bilinçsiz Kullanımına Dair Farkındalık Oluşturmak" konulu konferans düzenlendi.
Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak katılan Kayseri Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, ilaçların sentetik ve doğal olmak üzere ikiye ayrıldığını belirterek, "Doğal ilaçlar ya da halk arasındaki tabiri ile bitki ilaçlarının etken maddeleri birden fazla. Bitkiyi tek olarak veya bitkinin karışım olarak özünü alıp kullandığınızda birden fazla maddeyi vücudunuza alıyorsunuz. Dolayısıyla o birden fazla maddeyi alırken hem toksik etkilerini hem de etkileşimlerini birlikte düşünmeniz gerekiyor. Bu nedenle bitkisel ürünlerde karışımları yapmak veya önermek oldukça risklidir. Bilen bir kişinin bunu yapması gerekir" şeklinde konuştu. Koşar, son zamanlarda revaçta olan afrodizyak ve zayıflama etkili bitkisel ilaçların da son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, "Bu tür ilaçların satışının medyadan ve internet ortamından yetkisi ve bilgisi olmayan kişilerce yapıldığı biliniyor. Bu tür ilaçların içerisinde yer alan 'sibutramin' maddesi öldürücü olabilir. Genelde merdiven altı üretim yapılan söz konusu bitkisel ürünlerde sibutramin maddesi kullanılmasına rağmen içerik kısmında buna dair bilgi yer almamaktadır" şeklinde konuştu.


ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı