ZAFERİNİN 99. YILDÖNÜMÜ`NDE ANLAMLI AÇILIŞ

ZAFERİNİN 99. YILDÖNÜMÜ`NDE ANLAMLI AÇILIŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 99. Yıldönümü`nde Hacılar Belediye`si tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı`nın açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış törenine Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, HES Kablo Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Hasan Hüseyin Gürdoğan, Parti İlçe Başkanları, AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Doğan Ekici, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Çakıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Eser, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Erdal Altun, Kıbrıs Gazisi Ahmet Herdem, Şehit Hacı Aydıncı`nın ailesi, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

            Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem burada yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 99. Yıldönümü dolayısıyla Hacılarlı Şehitler anısına Şehitler Anıtı yaptırdıklarını söyledi. Başkan Herdem, "Burada isimleri yer alan şehitlerimizin Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü kayıtlarını baz aldık. 24 tane olan şehitlerimizin 22 tanesi Kurtuluş Savaşı şehitlerimizdir. Filistin`den Bağdat`a kadar çoğunluğu da Çanakkale şehitlerimizdir. İsimleri burada olmayan her aileden bir şehidimiz var. 1910 ile 1920 arasına gittiğimiz zaman her aileden ismi kayıtlarda olmayan her aileden bir veya iki şehidimiz bulunmaktadır. Ben Şehitler Anıtı`nın Hacılar`da yetişen çocuklarımızın vatan, millet ve bayrak sevgisi`ni daha iyi taşımasına katkı vereceğini düşünüyorum. Tüm şehitlerimize de Allah`tan rahmet diliyorum."dedi.

            Başkan Herdem`in konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Emin Haspolat`ın duası ile Şehitler Anıtı`nın açılışı gerçekleştirildi.

            Açılışın ardından protokol, 1995 yılında Adana kırsalında şehit olan Jandarma Er Hacı Aydıncı`nın mezarını ziyaret etti.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı