YÜKSEK ELEKTRİK GERİLİM HATLARI YERALTINA ALINACAK

YÜKSEK ELEKTRİK GERİLİM HATLARI YERALTINA ALINACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir, Osman Kavuncu, Keykubat, Bel-Sin Beyazşehir, Sakarya, 19 Mayıs ve Tınaztepe Mahallelerini kapsayan Elektrik hattı üzerinde yer alan yüksek gerilim elektrik aktarma direklerinin kaldırılacağını

Enerji nakil hatlarının şehir içinden geçmesinin son derece tehlikeli olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Şehir dışında diye yaparak inşa edilen yüksek gerilim elektrik nakil hatlarının zaman içinde yerleşim bölgesi içinde kalmıştır. Yüksek gerilim elektrik nakil hatları hem kapsadığı alan olarak hem enerji kaybı olarak hem de tehlike arz etmesi açısından şehir dışına taşınması için bir çalışma yaptık. Bu çalışma neticelendirilmiş olup 7 mahalle de yer alan bu hatlar yer altına alınacaktır. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma bölge halkı için çok önemlidir. 10 milyon lira bir yatırım ile gerçekleştirilecek bu çalışma ile hem alan kazanılacak, hem elektrik kaybı önlenecek hem de insan hayatı için tehlike ortadan kaldırılacaktır.” dedi.
Açık alanda nakil edilen enerjide kayıp meydana geldiğini bu çalışma ile enerji kaybının da önleneceği dolayısı ile ekonomik bir kazançta elde edileceğini ifade eden Büyükkılıç, yüksek gerilim hattının belediye Fen İşleri Müdürlüğü ile TEDAŞ işbirliği ile yeraltına alınacağını kaydetti.
Büyükkılıç, Yüksek gerilim elektrik hattının bölge halkı için büyük bir sorun oluşturduğunu, arazi de yapılaşma yasağı ile imarlaşmada sıkıntı oluşturduğunu, tellerin havadan gitmesi ile hem enerji kaybı hem de insan sağlığı için tehlike oluşturduğunu belediyenin öncülüğü de yapılan çalışma ile bunların sona ereceğini sözlerine ekledi.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor