YUKARI MAHALLELERE

YUKARI MAHALLELERE

ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITIMI

Talas Belediyesi`nin bu yıl ilçeyi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında getirttiği 30 bin fidandan 10 bini yukarı mahallelerde vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yukarı mahallelerden Başakpınar`da gerçekleşen fidan dağıtımına katıldı. Talas`ı yeşillendirme çalışmalarında geçtiğimiz günlerde 20 bin fidanın toprakla buluştuğunu hatırlatan Başkan Palancıoğlu, geri kalan 10 bin fidanın ise yukarı mahallelerden Zincidere, Reşadiye, Akçakaya, Başakpınar ve Süleymanlı`da dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Genç yaşlı herkesimden mahallelinin akın ettiği fidan dağıtımında konuşan Başkan Palancıoğlu, "Geçtiğimiz günlerde 20 bin sedir ve sarıçam fidanı toprakla buluşturmuştuk. Şimdi ise muhtarlarımızla istişare ederek 10 binini dağıtıyoruz. Talas`ın yeşillenmesi için çalışıyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte fidan da dikiyoruz. Zincidere`den başladık diğer mahallelerimizde devam edecek. Fidan dikmek önemli. Herkesin desteğini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu sayı artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, "Başkanımızın fidanları öğrencilerden başlatarak dağıtması çok güzel bir davranış. Biz de fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Fidan dağıtımı yapılan mahallelerden Reşadiye Muhtarı Mustafa Kapçı, ağaca ve yeşile değer verdiği için Başkan Palancıoğlu`na teşekkür ederek, "Talas, geçmişteki yeşil Talas imajını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Başakpınar Ufuk Mahalle Muhtarı Sezgin Erdem ise, mahallelerinin yeşillenmesine sağladığı katkıdan dolayı Başkan Palancıoğlu`na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, mahalleliye fidanları dağıttı. Törene akın eden vatandaşlar fidanları toprakla buluşturmak için birbirleriyle yarıştı. 



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi