YTO NE OLACAK?

YTO NE OLACAK?

YÖNETİM İÇİNDEN BAŞKANLIK BEKLENTİSİ OLANLAR DA,KAYYIM BEKLEYENLER DE VAR.

Kurban bayramı öncesinde FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklanan Yahyalı Ticaret Odası´na Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası´nda olduğu gibi kayyım mı atanacağı, yoksa meclis içinden yeni bir başkan mı seçileceği merak ediliyor.
FETÖ/ PDY operasyonları çerçevesinde bir süre önce gözaltına alınan Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tütüncü, bayramdan önce çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, geçtiğimiz mayıs ayında aynı çerçevede yürütülen bir soruşturma bağlamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile oda yönetim ve meclisinden bazı isimler tutuklanmıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar birliği iki hafta önce Şanlıurfa Oda yönetimine eski başkan ve genel sekreterlerden oluşan üç kişilik bir kaylım heyeti atadı.ŞUTSO Kayyım heyeti Başkanı İsmail Demirkol göreve başladıktan sonra yaptığı değerlendirmede meslek komitelerinin yedeklerini göreve çağırarak meclisi oluşturup,oda yönetiminin hakim gözetiminde yeniden seçilmesini sağlamak üzere ilgili seçim kuruluna başvuracaklarını söylemişti.
Yahyalı Ticaret Odası meslek komitesinde Tütüncü dışında şimdilik bir sıkıntı bulunmadığına dikkat çeken ilgili çevreler, TOBB´un bu oda için nasıl bir tavır takınacağını merak ediyorlar.
Yahyalı da bazı çevreler buraya da kayyım atanmasını ve eksik olan meslek komitesi ve meclis üyelerinin tamamlanması ile yeni başkan ve yönetim seçimi yapılmasını isterken, halen yönetimde bulunan bazı isimler ise , kayyım atanmasına gerek olmadığını, yönetim içinden bir başkan seçilmesi gerektiği fikrini ileri sürüyorlar.
Yahyalı Ticaret Odası´nun bu ay yapılacak meclis toplantısında konunun gündem dışı ele alınacağı ileri sürülürken, Oda internet adresinin veri bağlantısına da bir süredir ulaşılamıyor.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı